• Hem
  • Test: Bästa Breda Löparskor ([year])

Test: Bästa Breda Löparskor ([year])

Skriven av Robert Klasson och Maria Gröhn │ Publicerad 09/08/2023

Välkommen till vår senaste sammanställning över breda löparskor, en definitiv guide till toppvalen på marknaden idag. Vi alla vet hur irriterande och besvärligt det kan vara att pressa in våra fötter i löparskor som är för smala. Breda löparskor är lösningen på detta problem, de erbjuder större komfort och passform, vilket gör att du kan fokusera på att förbättra ditt löpsteg och prestera till din fulla potential. Med ett antal år inom hälso- och fitnessindustrin, och otaliga kilometer löpning i olika typer av skor, vet jag hur avgörande rätt typ av utrustning kan vara. Upprätthållandet av hög produktstandard och korrekt information är av högsta prioritet här. Låt oss dyka rakt in i vår genomgång över breda löparskor och hitta det perfekta paret för dig.

Breda Löparskor - Bästa Alternativen

1.

Saucony Ride 16

Bäst i Test Breda Löparskor

Saucony Ride 16

Till Recension

2.

Hoka Bondi 8

Näst Bäst i Test Breda Löparskor

Hoka Bondi 8

Till Recension

3.

Brooks Glycerin 20

Bästa Mjuka Löparskor För Breda Fötter

Brooks Glycerin 20

Till Recension

4.

Altra Lone Peak 7

Bästa Breda Löparskor För Terräng

Altra Lone Peak 7

Till Recension

5.

Saucony Endorphin Speed 3

Bästa Lätta Löparskor För Breda Fötter

Saucony Ride 16

Till Recension

1. Saucony Ride 16
Bäst i Test Breda Löparskor

Saucony Ride 16

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Hård/balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Vikt:

248 g

Dropp:

8 mm

Fördelar

- Mjuk och bekväm löparupplevelse
- Mångsidigt par
- Hög slitstyrka

Nackdelar

- Lite svåra att få på


Under mitt test av de breda löparskorna Saucony Ride 16 uppskattade jag otroligt nog deras mångsidighet. De betjänade mig väl oavsett typ av löprunda jag tog. I jämförelse med mängden löparskor jag tidigare proberat, ligger dessa i toppnivå när det kommer till en balanserad kombination av dämpning och stöd.

När jag testade skorna första gången märktes en tydlig komfort tack vare den plyschiga känslan som omslöt foten, speciellt från mittfoten och bakåt. Det var ingen inskolningsperiod då skorna fungerade direkt ur lådan. Jag lyfte omedelbart ögonbrynen för den anmärkningsvärda mellansulan - PWRRUN-skum, vilket gjorde löparundorna överraskande studsiga.

För att framhäva det negativa, jag fann det lite utmanande att ta på mig skorna initialt på grund av den snäva fotöppningen. Dessutom ligger Saucony Ride 16 på den bredare sidan, vilket kan vara en fördel för löpare med breda fötter men mindre fördelaktigt för de med smalare fötter. För att inte glömma, yttersulan framhävde dess robusta konstruktionskvalitet, visade minimala tecken på slitage trots 40 mil löpning under mitt test.

Sammantaget toppar Saucony Ride 16 listan över breda löparskor för sin enastående komfort och stabilitet. Dessa skor förblir utan tvekan en vital del av min rotation för långa eller lätta löprundor, trots små utmaningar. De är till och med bra för tempolöpningar när jag söker det lilla extra i komfort. Oavsett om du är en nybörjarlöpare eller redan har spåren djupt inpräntade under fötterna, är Saucony Ride 16 ett oslagbart alternativ att överväga.

Värde/Pris:

9.0

Bekvämlighet:

10.0

Slitstyrka:

10.0

Stabilitet:

8.0

Grepp:

10.0

Vårt Betyg:

9.4

2. Hoka Bondi 8
Näst Bäst i Test Breda Löparskor

Hoka Bondi 8

Flexibilitet:

Låg

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Vikt:

306 g

Dropp:

4 mm

Fördelar

- Väldigt bekväma att springa i
- Bra naturlig stabilitet
- Mycket hållbara och slittåliga

Nackdelar

- Tyngre löparskor
- Har en relativt snäv passform


När jag testade Hoka Bondi 8 lät jag mig förbluffas över hur lätta dessa breda löparskor kändes, trots deras omfattande storlek. Skorna rullade smidigt under löpningen och mina fötter kändes inte ansträngda att ladda genom mellansulan, en klar fördel. Dock, desto mer jag löpte, desto mer tydligt blev det att dessa skor saknade något i lyhördhet - vilket resulterade i att mitt löptempo blev långsammare och mer konsistent. Därmed kan Hoka Bondi 8 passa bättre för längre och långsamma löprundor, än för snabba intervallpass och sprinter.

Det som överraskade mig med denna uppdaterade modell är dess design. Hoka Bondi 8 levereras med en bredare sula, medan bredden och volymen har minskat något över skons överdel. Detta kan i början kännas trångt, men efter att ha använt skorna regelbundet, upplevde jag en märkbar förbättring i komforten. Ett tillägg till designen är den semi-inkapslade tungan som bidrar till en obefintlig press över fotens ovandel.

När vi dyker djupare in i skons tekniska aspekter, är det tydligt att sulan för Hoka Bondi 8 drivs av samma kompressionsgjutna EVA som dess föregångare, Bondi 7. Även om dämpningen kanske inte var så mjuk som jag förväntat mig, levererade den ändå tillräckligt med skydd och under gång angav dämpningen en mjukare känsla.

Det stora genombrottet för denna modell står dock i dess förändrade geometri. Skons plattform är nu bredare än tidigare, med mer sulutbredning längs hela skons längd. Detta, i kombination med den klassiska rockerade geometrin, gör övergången i varje steg otroligt mjuk, oberoende av löparens fotisättning. Plus att tack vare dess förbättrade grepp, kan du enkelt växla mellan asfalt och milda stigar.

Slutligen, Hoka Bondi 8 framstår som ett starkt alternativ för dig som söker breda löparskor med extra dämpning för långsamma och längre distanser. Visst, de kan kräva lite tid att vänja sig vid, speciellt om du är van vid smalare skor, men de är definitivt värda ett försök. Efter allt, ska inte ett omslag bedöma en bok, eller i vårt fall, ett par löparskor.

Värde/Pris:

9.0

Bekvämlighet:

8.0

Slitstyrka:

10.0

Stabilitet:

9.0

Grepp:

10.0

Vårt Betyg:

9.2

3. Brooks Glycerin 20
Bästa Mjuka Löparskor För Breda Fötter

Brooks Glycerin 20

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad/Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

Vikt:

301 g

Dropp:

10 mm

Fördelar

- Gott om dämpning för längre distanser
- Bekväm och mjuk känsla
- Stabil och slitsäker design
- Bra grepp på olika underlag

Nackdelar

- Tunga
- Utseendemässigt är de inte våra favo


När jag testade Brooks Glycerin 20, en löparsko i toppklass designad för breda fötter, märkte jag direkt dess bekvämlighet. Desto längre jag sprang, desto mer imponerad blev jag av dess förmåga att hålla mina fötter mjuka och utan tryckpunkter, trots mina breda fötter. Kombinationen av den konstruerade luftnätet och den 3D-utskrivna sadeln gav skon en oöverträffad passform och flexibilitet. Utöver detta, försäkrade OrthoLite-strumpfodret en mjuk åktur, oavsett hur tjocka mina strumpor var.

Glycerin 20 skiljer sig från mängden genom dess kväveinfuserade DNA-mellansula. Detta nya inslag bidrar till en större dämpningsförmåga och mer studs i varje steg, vilket gör Glycerin 20 till en av de mest bekväma breda löparskorna på marknaden. Med en tjocklek på 38 mm i hälen och en 10 mm droppe till tån, kändes sulan trygg och stabil även under långa löprundor.

Något jag lade märke till när jag testade Glycerin 20, var bristen på visuell pizzazz. Denna sko kommer inte att vinna några skönhetspriser. Men låt inte detta avskräcka dig. Detta är en sko som lägger prestanda över utseende. Både över- och undersidan av skon har skapats med funktionalitet i åtanke och resultatet är en bred löparsko som ger fantastisk komfort och stöd, oavsett distans.

Sammanfattningsvis, till priset av 160 USD, får du mycket sko för pengarna med Brooks Glycerin 20. Dess kombination av komfort, stöd och dämpning kan konkurrera med de mer kända märkena på marknaden. Om du söker en bekväm löparsko av hög kvalité för breda fötter, är Glycerin 20 absolut ett alternativ att överväga. Visst, de kanske inte är de mest spännande löparskorna estetiskt sett, men de kan säkert ge dig en behaglig och trevlig löpupplevelse.

Värde/Pris:

8.0

Bekvämlighet:

10.0

Slitstyrka:

9.0

Stabilitet:

8.0

Grepp:

9.0

Vårt Betyg:

8.8

4. Altra Lone Peak 7
Bästa Breda Löparskor För Terräng

Altra Lone Peak 7

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Vikt:

312 g

Dropp:

0 mm

Fördelar

- Gott om dämpning för längre distanser
- Bekväm och mjuk känsla
- Stabil och slitsäker design
- Bra grepp på olika underlag

Nackdelar

- Tar lite tid att springa in


När jag först tog på mig de breda löparskorna Altra Lone Peak 7.0, var det direkt en annorlunda och behaglig känsla. Den rymliga tåboxen gav ett omedelbart intryck av komfort, förhindrade skav och blåsor under långa löpturer, vilket är något jag upplevt med andra märken. Denna distinkta designfunktionalitet har alltid varit unik för Altra, och jag är glad att se att den gjorts tillgänglig i denna modell efter att ha saknats i tidigare versioner.

Under mitt test av dessa breda löparskor märktes också en fantastisk balans mellan lätt vikt och robust skydd. Skon erbjuder adekvat dämpning för tekniska stigar och tillräckligt låg vikt för att upprätthålla snabbhetsförflyttning på flata stigar. De aggressiva klackarna på skon ger också utomordentlig grepp, vilket ger löpare säkerhet på ojämna och leriga stigar.

När jag testade LP7 på hårdare terräng fann jag att de tillhandahöll tillräckligt skydd mellan min fot och marken, vilket kan tillskrivas den styva yttersulan och Altras Ego-mellansula. Skorna uppvisade också imponerande hållbarhet över flera hundra kilometer på trailspår, även om jag hade vissa bekymmer angående den övre andningsbara delens hållbarhet vid mer intensiv terränganvändning.

På temat för responsivitet och hastighet glänste LP7 som breda löparskor verkligen med anmärkningsvärd smidighet under löprundor. Trots den lätta designen tillhandahåller skons gummimönster på yttersulan ett tillräckligt grepp, och bibehålla fotfästet oavsett underlag. Med tanke på allt detta ser jag verkligen fram emot att täcka ytterligare avstånd i dessa skor. Med modeller som LP7 tyder allt på att framtiden för breda löparskor ser spännande ut.

Värde/Pris:

8.0

Bekvämlighet:

10.0

Slitstyrka:

9.0

Stabilitet:

9.0

Grepp:

9.0

Vårt Betyg:

9.0

5. Saucony Endorphin Speed 3
Bästa Lätta Löparskor För Breda Fötter

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Vikt:

230 g

Dropp:

8 mm

Fördelar

- Gott om dämpning för längre distanser
- Bekväm och mjuk känsla
- Stabil och slitsäker design
- Bra grepp på olika underlag

Nackdelar

- Tar lite tid att springa in


Saucony Endorphin Speed 3 är ett spelväxlare i världen av löparsko. I denna recension kommer vi granska skon från ett löparperspektiv, speciellt för dem med breda fötter. Vi kommer också att upptäcka var denna sko står jämfört med andra breda löparskor på marknaden idag.

Under mitt test av Saucony Endorphin Speed 3 upptäckte jag att denna sko erbjuder en sjeldn jämvikt mellan prestanda och komfort. Skon är konstruerad för löpare som söker en balans mellan toppdagsprestanda och träningskomfort. Den nya sulkonstruktionen och det breda mellansulegeometrin ökar stabiliteten och bidrar till en mjukare, mer dämpande känsla.

Dessutom noterade jag vissa förändringar i överdelen av Saucony Endorphin Speed 3. Det nya platta och korta tungdesignet orsakade vissa problem under mitt test. Jag var tvungen att justera tungan varje gång jag tog en paus under löpning, vilket var irriterande. Men en viktig positiv aspekt var 'lockdown' -effekten, vilket visar hur väl skon sitter på foten.

Området där Saucony Endorphin Speed 3 verkligen skiner är själva sulan. Saucony har tagit extra steg och injicerat luft i skummet, vilket resulterar i en lättare, mindre tät och mer pulserande sko jämfört med andra breda löparskor. Trotts att gummiet på yttersulan kanske inte är så slitstarkt som jag skulle föredra, hanterar yttersulan bra både torra och våta förhållanden.

I sammanhanget av breda löparskor erbjuder Saucony Endorphin Speed 3 en stark kombination av prestanda och komfort. Trots vissa mindre tillkortakommanden som den korta tungan och det mjuka snörsystemet, förblir denna sko en utmärkt investering för ganska mycket alla löpare. Den är lätt, bra dämpad och mångsidig nog att hantera olika tränings- och terrängtyper. Dessutom är den nu tillgänglig i breda versioner för både herrar och damer.

Värde/Pris:

8.0

Bekvämlighet:

10.0

Slitstyrka:

9.0

Stabilitet:

9.0

Grepp:

9.0

Vårt Betyg:

8.2