• Hem
  • Test: Bästa Icebug Löparskor ([year])

Test: Bästa Icebug Löparskor ([year])

Skriven av Robert Klasson och Maria Gröhn │ Publicerad 09/08/2023

In denna artikel belyser vi de bästa Icebug löparskor för olika typer av underlag och löparpreferenser. Löparskor av hög kvalitet är inte bara sköna att ha på fötterna, de kan också förbättra din träningsupplevelse och minska risken för skador. Om du ofta stöter på problem med halt underlag, obekväma skor eller knäproblem, kan dessa produkter vara lösningen. Ur längre löpningserfarenhet vet jag vilka detaljer som gör skillnad - hållbarhet, komfort och anpassningsförmåga till olika väderförhållanden. Med Icebug löparskor får du en säker skridskoattack i alla träningsförhållanden. Låt oss dyka in i recensionerna!

Icebug Löparskor - Bästa Alternativen

1.

Icebug Pytho6

Bäst i Test Icebug Löparskor

Icebug Pytho6

Till Recension

2.

Icebug Acceleritas 8

Näst Bäst i Test Icebug Löparskor

Icebug Acceleritas 8

Till Recension

3.

Icebug Newrun

Bästa Vardagliga Löparskor Från Icebug

Icebug Newrun

Till Recension

4.

Icebug Sisu

Bästa Stabilitetssko Från Icebug

Icebug Sisu

Till Recension

5.

Icebug Rover

Bästa Icebug Löparskor Med Gore-Tex

Icebug Pytho6

Till Recension

1. Icebug Pytho6
Bäst i Test Icebug Löparskor

Icebug Pytho6

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Vikt:

320 g

Dropp:

9 mm

Fördelar

- Kraftiga dubbar som klarar av alla hala underlag utan problem
- Mycket stabil konstruktion som håller fötterna på plats även i ojämn terräng
- Bekväm passform med bred tåbox

Nackdelar

- Dubbarna är inte särskilt bekväma att springa med på hårdare underlag


När jag först tog på mig Icebug löparskorna "Pytho6", insåg jag snabbt att dessa skor var mer än bara en tillfällig trend. Med en större styvhet än en standard sko var min initiala oro överkomlig. Ofta är dessa kompromisser nödvändiga för att passa in i kallare och fuktigare klimat. Till min förtjusning mjuknade dessa skor betydligt efter bara en veckas användning.

Under mitt test upptäckte jag skornas dynamiska dubbar, vilket innebär att de 17 lackerade dubbarna på varje sko sjunker ned vid kontakt med hårt underlag som asfalt - en sofistikerad men oumbärlig funktion för oss löpare som ständigt upptäckt nya stigar och underlag att ta oss an.

Dessutom komfortnivån dessa Icebug löparskor levererade nära magisk. Skapa en perfekt balans mellan passform och komfort, Bredden på tåboxen tillåter tillräckligt med utrymme för tårna att röra sig - en oumbärlig detalj under vinterns kalla dagar. Samtidigt ger skornas låga häl-till-tå dropp en betydligt naturlig löpkänsla, trots den robusta designen.

Det finns ingen tvekan om att dessa Icebug löparskor är gjorda för att hålla. Med en yttersula utrustad med dynamiska ståldubbar som anpassar sig efter underlaget och en mellansula som ger lätt dämpning och låg dropp, levereras en komfortnivå som håller distanslöpare som mig i rörelse. Ovandelen består av slitstarkt och vattenavvisande material, vilket garanterar torra fötter under snöiga löprundor. Trots att jag vanligtvis bär storlek 40 i Icebug-skor, valde jag en 40,5 för det extra utrymmet för tjocka strumpor under de kyligaste dagarna.

Under den svenska vintern har dessa Icebug löparskor redan blivit en oumbärlig del av mina löpupplevelser. Som lättviktare gjorde skorna inte bara löpningen säkrare och bekvämare, utan också väsentligt trevligare. Med lite tålamod för att bryta in dem kan jag säkert säga att dessa skor definitivt är värda att överväga. Jag ser fram emot att använda dem under kommande vintrar och skulle rekommendera dem till alla som söker bekväma och tillförlitliga vinterlöparskor.

Värde/Pris:

7.0

Bekvämlighet:

8.0

Slitstyrka:

9.0

Stabilitet:

9.0

Grepp:

10.0

Vårt Betyg:

8.6

2. Icebug Acceleritas 8
Näst Bäst i Test Icebug Löparskor

Icebug Acceleritas 8

Flexibilitet:

Hög

Dämpning - Typ:

Hård/balanserad

Dämpning - Nivå:

Lite

Vikt:

250 g

Dropp:

4 mm

Fördelar

- Kraftig yttersula för maximalt grepp
- Lättviktiga och minimalistisk design
- Absorberar knappt någon vätska vilket gör de lämpliga i våta förhållanden såsom swimrun

Nackdelar

- Skosnörena sitter inte på lite väl som vi hade hoppats, har en tendens att åka ur hålen
- Smal passform


Icebug Acceleritas8 RB9X är skon för den som inte är rädd att utmana terrängen, oavsett väder. Under mitt test av löparskon upptäckte jag att Acceleritas8 imponerade med sin konstruktion. Den har en unik användning av återvunnet polyester som ger ett mer robust och skyddande skikt mot terrängskräp jämfört med vanliga löparskor. Trots dess täta design, torkar skon snabbt.

För att optimera passformen har Acceleritas8 användning av en återvunnen plastkant. Ursprungligen misstänkte jag att denna konstruktion skulle inskränka flexibiliteten, men till min förvåning anpassade sig skon till en mängd olika fotformer. Icebug har med denna sko skapat ett elegant dans mellan skydd, form och flexibilitet.

Mellansulan av EVA-skum är konstruerad för att komponentera designen med skydd och flexibilitet. Dess tunnhet ger den som bär skon en nästan barfotakänsla - en minimalistisk löparsko som faktiskt erbjuder tillförlitligt skydd. Designen innebär dock att löparen behöver vara precis om var hen sätter fotsulan, Internet skyddar nödvändigtvis inte kontra naturens överraskningar. Denna sko erbjuder ordentligt grepp under hala förhållanden men kräver mer teknik och uppmärksamhet från löparen.

Slutligen, om vi tittar på yttersulan finner vi en organisation av klackar som mycket påminner om ett traktordäck. Denna design gör det möjligt för lera att glida av lätt. Icebug Acceleritas 8 erbjuder lösaryta klarerar funktioner i en minimalistisk förpackning, och det gör den till ett starkt alternativ för den tekniske löparen. Ett viktigt steg för ordentliga prestationer på terräng. Då ska vi ut och springa?

Värde/Pris:

8.0

Bekvämlighet:

7.0

Slitstyrka:

8.0

Stabilitet:

9.0

Grepp:

10.0

Vårt Betyg:

8.4

3. Icebug Newrun
Bästa Vardagliga Löparskor Från Icebug

Icebug Newrun

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad/Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

Vikt:

300 g

Dropp:

7 mm

Fördelar

- Vattentålig överdel som är optimal för vinterbruk
- Mycket bra grepp med dubbar i karbinmaterial
- Bekväm passform med bra dämpning

Nackdelar

- Väldigt bred passform


Under mitt test av Icebug löparskor, imponerade Newrun mig direkt med dess firma passform. Vid första anblicken känns tanken på karbidspetsar på löparskor kanske lite överväldigande, men mitt skepsis försvann fort när jag först satte foten i skorna. De formades snyggt runt min fot, ingen störande tryck eller stramhet i sikte.

När jag testade Newrun, fann jag mig i en överraskande harmoni med skornas responsivitet. De studsande egenskaperna bildade en direkt kontrast mot den omedelbara bekymrande känslan av veck under förfoten. Trots denna inledande oro, påverkade det inte min springupplevelse. Newrun gav mig ett säkert och stabilt grepp oavsett underlag.

Vid en analys av Newrun löparskor och dess prestanda, överträffade de mina förväntningar. Med tidigare erfarenheter av olika lösningar för att hantera is och snö, förvånande Icebugs grepp mig på ett positivt sätt. Trots att löpa på rena isytor, behöll skorna sin stabilitet och förhindrade obehagliga fall.

Att sammanfatta, Icebug Newrun löparskor överträffar definitivt förväntningarna. Deras ändamålsenliga design och högpresterande grepp gör dem otvivelaktigt ett starkt alternativ för löpare som regelbundet bemöter utmaningar av is och snö. De är även avsevärda för löpare som behöver säkra sitt grepp på våta och hala ytor. Icebug Newrun visade sig vara pålitliga och jag rekommenderar dem utan tvivel.

Värde/Pris:

7.0

Bekvämlighet:

9.0

Slitstyrka:

8.0

Stabilitet:

8.0

Grepp:

10.0

Vårt Betyg:

8.4

4. Icebug Sisu
Bästa Stabilitetssko Från Icebug

Icebug Sisu

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Responsiv

Dämpning - Nivå:

Medel

Vikt:

280 g

Dropp:

4 mm

Fördelar

- Vattentålig överdel som är optimal för vinterbruk
- Mycket bra grepp med dubbar i karbinmaterial
- Bekväm passform med bra dämpning

Nackdelar

- Mindre optimal för asfaltslöpning
- Smal design kanske inte passar alla löpare


När jag testade Icebug Sisu, en top-notch löparsko, så insåg jag direkt att Icebug fortsätter att överträffa sig själva. Med en skarp gulfärg som påkallar uppmärksamhet och en design som speglar kvaliteten hos tidigare favoriter som Spirit OLX, gör Sisu OLX ett djärvt första intryck. För att accentuera detta har Icebug även införskaffat BOA's snörningssystem till skon, en nyhet för löparskor som höjer nivån på komfort och anpassningsförmåga.

Jämfört med tidigare modeller kommer du att märka några viktiga förbättringar med Sisu. Först och främst finns en mjukare hälkappa, vilket gör skon mer bekväm och ger bättre passform runt foten. Dessutom är tåboxen rymligare som erbjuder mer utrymme för bredare fötter. Materialvalen är också förbättrade, med fokus på motståndskraft och prestanda under våta förhållanden, plus extra säkerhet tack vare uppdaterade skydd mot skarpa föremål.

Icebug Sisu utmärker sig med sina unika egenskaper. Först och främst, dess icke-avtagbara "socka-liknande" plös-design som kräver lite tålamod att sätta på men känns fantastisk när väl på plats. Dessutom, det omtalade BOA's snörningssystem som gör snörningen otroligt bekväm och tidsbesparande. De här egenskaperna gör verkligen Sisu till en exceptionell löparsko.

Efter att ha kört cirka 100km med dessa skor på varierande terränger - från snö och is till våta klipphällar - så levererar sher Icebug Sisu stolt. Metalldubbarna erbjöd pålitligt grepp på de mest krävande ytor. På asfalt presterade de inte lika bra, men när jag väl kommit ut från stadsbruset och ut på obanade stigar, så slog Sisu till ljusår fram. Resultatet? En löparsko som kombinerar prestanda, tålighet och oöverträffad bekvämlighet.

Värde/Pris:

7.0

Bekvämlighet:

7.0

Slitstyrka:

9.0

Stabilitet:

9.0

Grepp:

10.0

Vårt Betyg:

8.4

5. Icebug Rover
Bästa Icebug Löparskor Med Gore-Tex

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Vikt:

345 g

Dropp:

12 mm

Fördelar

- Vattentålig överdel som är optimal för vinterbruk
- Mycket bra grepp med dubbar i karbinmaterial
- Bekväm passform med bra dämpning

Nackdelar

- Mindre optimal för asfaltslöpning
- Smal design kanske inte passar alla löpare


När jag satte foten i Icebug Rover, blev jag genast imponerad av dess "superklibbiga" RB9X-sula. Konstruerad för att säkerställa ett oslagbart grepp på hala och våta ytor, visade det sig vara ingen överdrift. Medan många andra terrängskor använder spikar för att ge detta slags grepp, används RB9X-gummiblandningen effektivt utan dem, vilket gör Icebug löparskor till en perfekt match för dem som ofta befinner sig på fuktiga stigar eller på hala klippor.

Under mitt test av Icebug Rover blev passform och komfort snabbt uppenbara styrkor. Med det enkla men effektiva BOA Fit-systemet var det en bris att anpassa skon till mina fötter. Dessutom, även när jag utmanade skon på en tuff terräng, bibehöll den lätta EVA-mellansulan och stabilisatorn en imponerande dämpning och respons. Skon skyddade mina fötter mot vassa stenar och fukt, tack vare den TPU/PU-förstärkning som används i designen.

Vidare, när jag granskade skons material och hållbarhet, uppskattade jag verkligen den slitstarka bluesign polyester som används i ovandelen, vilket indikerar skons övergripande hållbarhet. Dess kombination med ett Gore-Tex-membran säkerställde att min fot stannade torr och varm, och den inkluderade en Ortholite Hybrid-innersula för förbättrad komfort under långa turer. Det är beundransvärt att Icebug prioriterar miljön genom att använda återvunnet Bluesign-material i stor utsträckning.

Avslutningsvis, om du letar efter en sko för långa och utforskande turer till fjälls, stadspromenader eller utmanande vandringar, snarare än snabba löprundor, är Icebug Rover ett utmärkt val. Med dess innovativa design och hållbara material, möjliggör Icebug löparskor en oslagbar kombination av grepp, komfort och hållbarhet som få andra skor kan matcha.

Värde/Pris:

7.0

Bekvämlighet:

7.0

Slitstyrka:

9.0

Stabilitet:

9.0

Grepp:

10.0

Vårt Betyg:

8.2