• Hem
  • Test: Bästa Mizuno Löparskor ([year])

Test: Bästa Mizuno Löparskor ([year])

Skriven av Robert Klasson och Maria Gröhn │ Publicerad 09/08/2023

I den här artikeln kommer vi att gå igenom de bästa Mizuno löparskorna. Vi vet alla att rätt löparsko kan göra hela skillnaden, och just därför har vi tagit oss tiden att noggrant granska varje aspekt av dessa skor. Om du upplever problem med smärta, obehag, eller bara inte når de hastigheter du hoppas på, kan det mycket väl vara dags att se över din skovalet.

Ta det från mig, en passionerad löpare som har tillbringat år med att testa och utvärdera olika typer av löparskor. Med Mizuno löparskor får du inte bara ett par vackra sneakers, du får också kvalitet, hållbarhet, och viktigast av allt, komfort som är anpassad efter dina löparbehov. Så låt oss dyka rakt in och utforska vad Mizuno har att erbjuda för att förbättra din löpupplevelse.

Mizuno Löparskor - Bästa Alternativen

1.

Mizuno Wave Mujin 9

Bäst i Test Mizuno Löparskor

Mizuno Wave Mujin 9

Till Recension

2.

Mizuno Wave Rider

Näst Bäst i Test Mizuno Löparskor

Mizuno Wave Rider

Till Recension

3.

Mizuno Wave Daichi

Bästa Mizuno Löparskor För Vinter

Mizuno Wave Daichi

Till Recension

1. Mizuno Wave Mujin 9
Bäst i Test Mizuno Löparskor

Mizuno Wave Mujin 9

Flexibilitet:

Låg

Dämpning - Typ:

Hård/balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Vikt:

360 g

Dropp:

10 mm

Fördelar

- Mycket slitstark och greppvänlig yttersula
- Stabil konstruktion som håller fötterna på plats
- Slitstarka

Nackdelar

- Relativt tunga modeller
- Kan upplevas ganska stela


Ända sedan jag drog på mig Mizuno Wave Mujin 9, har jag varit imponerad av dess robusta design. Denna trailsko är byggd för att bemästra utmanande terräng och trots sin tyngd ger den en tillfredsställande raska på långdistans- eller vandringsturer. Med en otroligt hållbar makeup och en överlägsen Michelin-yttersula, är detta en sko som är anpassad för de mest formidabla utomhusrundorna.

När jag testade dessa Mizuno löparskor, överraskades jag av dess anpassningsförmåga till olika väderförhållanden. Ovandelen, som är gjord av ett andningsbart mesh-material, ger ett stadigt skydd mot elementen medan stödet för fotens ventilation bevaras. Trots dess robusthet upptäckte jag att skon kan kännas tung och mindre bekväm jämfört med andra trailskor, vilket är värt att notera om du är van vid lättare löparskor.

Mizunos Wave-skum sträcker sig över hela skons längd och ger en förbättrad dämpning, vilket var uppenbart under mitt test. Skons responsiva natur, trots dess tyngd, är förvånande och beror troligtvis på den suveräna yttersulans dragkraft och grepp under tuffa förhållanden. Betydande att nämna är dock att trots detta, så kan Mizuno Wave Mujin 9 inte vara igenkänd som en maxkudde-sko, och de som söker maximal komfort under längre löprundor kanske vill undersöka andra alternativ.

För att avsluta, när det handlar om hållbarhet och stabilitet så är Mizuno Wave Mujin 9 i särklass. Denna sko utvecklades med uthålliga löpare i åtanke, och de som bränner genom svår terräng kommer att älska det skydd och halt som denna sko tillhandahåller. Som en balance måste nämnas att skons totala vikt kan vara en avskräckande faktor för en del löpare och häldesignen har upplevts vara aningen överdriven. Istället för att prioritera komfort så ligger fokus på skons prestanda och hållbarhet i svåra förhållanden.

Värde/Pris:

7.0

Bekvämlighet:

7.0

Slitstyrka:

9.0

Stabilitet:

9.0

Grepp:

9.0

Vårt Betyg:

8.2

2. Mizuno Wave Rider
Näst Bäst i Test Mizuno Löparskor

Mizuno Wave Rider

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Vikt:

255 g

Dropp:

10 mm

Fördelar

- Mycket slitstarka
- Håller hälen på plats med bekväm passform
- Mångsidig design

Nackdelar

- Är lite små i storleken


Medan jag testade Mizuno Löparskor, närmare bestämt Mizuno Wave Rider 26, blev det tydligt att dessa skor levererar kvalitet och hållbarhet, precis som seriens tidigare modeller. Trots sin smala design och 12 mm häldropp, som kanske inte passar alla, lever situationen upp till prislappen på runt 1500 kronor. Om du överväger att investera i dessa löparskor bör du tänka på att de kan kännas lite tajta över mittfoten och tåboxen, så ett tips kan vara att välja en halv storlek större.

När jag testade skorna första gången märkte jag hur trånga de kändes. Men efter tre löpasrundor, blev skorna betydligt bekvämare. Det intressanta med detta par Mizuno Löparskor är att trots den höga häldroppen, balanseras varje steg av dämpning och responsivitet - något som gör dem till ett bra komplement i din samling av löparskor.

Överdelen på Mizuno Wave Rider 26 är tillverkad av återvunnet mesh, vilket ger en säker passform och tillräcklig flexibilitet utan att kännas för trång. Det var också mycket uppskattat att ovandelen torkar snabbt efter löpturer i regnet, och att den lite tjockare designen håller fötterna varma i kyligt väder.

Mizuno har även visat engagemang för miljön i tillverkningen av dessa löparskor. Den nya vågmaterialutformningen bidrar till att minska koldioxidutsläppen med 25% jämfört med normal PEBAX. Mellansulan, med sin MIZUNO WAVE-platta, erbjuder överlägsen dämpning ochär stel, men fortfarande tillräckligt flexibel för en ren tåavfärd. Yttersulan håller ännu längre än du förväntar dig, vilket jag kan intyga efter att ha sprungit över 100 mil i mitt par, utan märkbart slitage.

Efter att ha blivit van vid Mizuno Wave Rider 26, kan jag verkligen uppskatta alla dess egenskaper. De kanske inte är det bästa valet för dig som föredrar en mjuk, kuddliknande löparsko, men om du föredrar en fast, stabil sko med en mjuk komfort är dessa skor definitivt värt att överväga. Du får en otroligt slitstark sko som inte bara håller mil efter mil, utan också fungerar utmärkt för daglig träning. Trots några första utmaningar har Mizuno Löparskor visat sig vara ett bra val för den uthålliga löparen.

Värde/Pris:

8.0

Bekvämlighet:

7.0

Slitstyrka:

9.0

Stabilitet:

7.0

Grepp:

9.0

Vårt Betyg:

8.0

3. Mizuno Wave Daichi
Bästa Mizuno Löparskor För Vinter

Mizuno Wave Daichi

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Vikt:

295 g

Dropp:

8 mm

Fördelar

- Vattentät konstruktion med Gore-Tex membran
- Bra och bekväm dämpning
- Bra slitstyrka

Nackdelar

- Passformen känns lite stor


När jag testade Mizuno Wave Daichi 2, var min förväntan hög. Mizuno löparskor har alltid legat i topp på min lista, och med denna modell blev jag inte besviken, åtminstone inte till en början. Lätta (10,4 gram) och med ett fall på 12 mm, dessa skor levererar i den övre delen av sulan, där meshen ger stödjande komfort.

Prestandan på enklare ytor - som cykelvägar och grusvägar - är där Wave Daichi 2 verkligen sken. En fantastisk egenskap, som jag uppskattade under mitt test, var hur snabbt den torkar vid blötläggning - en stark fördel under regniga dagar. Däremot stod den inför utmaningar på tuffare ytor, som leriga spår där de små klackarna på sulan halkade betydande.

När det gäller sulan och dämpning, är Mizuno Wave Daichi 2 utrustad med XtaRide-mellansula - en flexibel våg av termisk plast som löper från häl till mellanfot. Denna teknik, som jag upptäckte under mitt test, tar marknadsförda löparskor till en ny nivå genom att tillåta häl och framfot att röra sig oberoende av varandra. På yttersulan finner vi Michelin tillverkat kolgummi, välformade men tyvärr för små för effektiv prestanda på leriga eller hala ytor.

En väldesignad omgjord övre del erbjuder maximalt skydd med DynamotionFit för komfort och G-TX-konstruktion för att hålla fötterna torra. Daichi-modellen har en stark meshkonstruktion för förbättrat stöd, skapar en dynamisk, bekväm känsla tillsammans med Mizunos OrthoLite Sockliner. Trots dessa fördelar, drar de mindre klackarna ner den totala prestandan, vilket gör det klokt att överväga andra alternativ om du planerar att löpa på mer utmanande terräng.

Värde/Pris:

7.0

Bekvämlighet:

7.0

Slitstyrka:

9.0

Stabilitet:

8.0

Grepp:

8.0

Vårt Betyg:

7.8