• Hem
  • Test: Bästa Adidas Löparskor ([year])

Test: Bästa Adidas Löparskor ([year])

Skriven av Robert Klasson och Maria Gröhn │ Publicerad 09/08/2023

I denna artikel kommer vi att granska en rad Adidas löparskor. Om du letar efter skor som kombinerar komfort, hållbarhet och prestanda, är Adidas ett märke att överväga noggrant. Föreställ dig att du springer långa sträckor men känner bara fjädrande lätthet vid varje steg tack vare ett par riktigt bra löparskor. Det är just detta Adidas löparskor strävar efter att leverera. Med min bakgrund inom löpning och mångåriga erfarenhet av olika löparskor, hoppas jag ge dig en detaljerad blick på vissa av de bästa Adidas-modellerna som finns tillgängliga på marknaden idag. Vare sig du är en nybörjare eller en erfaren löpare, förtroendet för att jag kan hjälpa dig hitta rätt par löparskor för dig. Följ med mig till Adidas universum. Kliv rätt in för att upptäcka mer.

Adidas Löparskor - Bästa Alternativen

1.

Adidas Supernova 2

Bäst i Test Adidas Löparskor

Adidas Supernova 2

Till Recension

2.

Adidas Terrex Agrivic Flow Trail

Näst Bäst i Test Adidas Löparskor

Adidas Terrex Agrivic Flow Trail

Till Recension

3.

Adidas Ultraboost

Bästa Adidas Skor Med Hög Dämpning

Adidas Ultraboost

Till Recension

4.

Adidas Questar

Bästa Billiga Adidas Löparskor

Adidas Questar

Till Recension

1. Adidas Supernova 2
Bäst i Test Adidas Löparskor

Adidas Supernova 2

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Vikt:

275 g

Dropp:

9 mm

Fördelar

- Bra andningsförmåga
- Fantastiskt värde för pengarna
- Grymt bra grepp

Nackdelar

- Liten i storleken


När jag för första gången satt mina fötter i Adidas Supernova 2, fann jag att löparskorna inte bara stod ut i sin unika blå nyans, men också visade sig vara en praktisk investering för löpare på en budget. Designen är strömlinjeformad och elegant, vilket ger en mer distinkt, mindre monoton känsla jämfört med andra i samma prisintervall. Den bjöd på en stabil löpupplevelse, trots att den från början kändes för liten för mina fötter. Efter att ha bytt upp en halv storlek, passade skon perfekt och kändes tydligt säkrare.

Adidas Supernova 2 gav en mjuk men stabil prestanda under mitt test, vilket var oväntat eftersom den kändes lätt som en fjäder på min fot. Dess hållbara, andningsbara överdel, tillverkad av återvunnet nät, ger också viktiga miljövänliga inslag. Medan det gav komfort och support, märkte jag ändå att tungan hade tendens att flytta sig i sidled, även om det i princip bara var en mindre irritation.

När det gäller dämpning och stabilitet, kombinerar skons mellansula både Boost och Bounce-skum. Boost-delen erbjuder skön dämpning, framför allt i hälen, medan Bounce låter skon ge tillbaka energi. Trots den här sköna balansen, fann jag att skon kanske inte ger tillräckligt för löpare som föredrar snabbare, intensivare träning.

Slutligen, för nybörjare och budgetmedvetna löpare, är Adidas Supernova 2 ett utmärkt val. Dess pris, kombinerat med sin stabilitet och komfort, gör den idealisk för daglig träning. Medan det kunde vara lite mer responsivt, är det en liten svaghet i en annars prisvärd, högkvalitativ Adidas löparsko. Oavsett, för dem som är inte bara ute efter att springa några lätta mil, men också göra det på ett budgetvänligt och hållbart sätt, är Supernova ett utmärkt val.

Värde/Pris:

10.0

Bekvämlighet:

8.0

Slitstyrka:

8.0

Stabilitet:

8.0

Grepp:

10.0

Vårt Betyg:

8.8

2. Adidas Terrex Agrivic Flow Trail
Näst Bäst i Test Adidas Löparskor

Adidas Terrex Agrivic Flow Trail

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Responsiv

Dämpning - Nivå:

Medel

Vikt:

312 g

Dropp:

8 mm

Fördelar

- Responsiv känsla i varierad terräng
- Fantastisk greppförmåga
- Mycket slitstark och hållbar konstruktion

Nackdelar

- Hälen känns lite för stel, kan resultera i skavsår


När jag först lade ögonen på Adidas Terrex Agravic Flow 2, var det den pulserande färgprofilen som stack ut. Designen är definitivt en visuell seger för Adidas. Men hur presterar denna iögonfallande löparsko på marken, undrade jag.

Under mitt test upptäckte jag att Adidas Terrex Agravic Flow 2 inte bara lyser i stil utan också i prestanda. Den är anmärkningsvärt mångsidig och klarar både asfalterade vägar och kuperade stigar med lätthet. Skon skiljde sig speciellt ut på rötter och stenfyllda stigar där stenplattan i sulan gav effektivt skydd, vilket bidrog till en säker löpupplevelse.

Passform och komfort är viktiga aspekter för alla löparskor. I detta avseende var Adidas Terrex Agravic Flow 2 mestadels bekväm och gav god skydd. Det enda problemet låg i snörningen som ständigt lossnade under mina löpningar, vilket gav en känsla av frustration och avbröt mina löprundor.

Men Adidas Löparskor glänsar i hållbarhet. Den robusta sulan, gjord av Continental-gummi, visade minimalt slitage även efter flera mils löpning. Medan den kanske inte ger topphastigheter, ger den pålitlig prestanda och är utmärkt för längre, mer uthållighetsinriktade löpningar. Om du vill ha en terränglöparsko som erbjuder god prestanda och grepp, och du är redo att hantera det mindre problemet med snörning, kan Adidas Terrex Agravic Flow 2 vara ett bra val.

Värde/Pris:

9.0

Bekvämlighet:

8.0

Slitstyrka:

9.0

Stabilitet:

8.0

Grepp:

9.0

Vårt Betyg:

8.6

3. Adidas Ultraboost
Bästa Adidas Skor Med Hög Dämpning

Adidas Ultraboost

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Responsiv

Dämpning - Nivå:

Medel

Vikt:

249 g

Dropp:

9 mm

Fördelar

- Lättar och smidigare än tidigare modeller
- Bekväm och grym stabilitet
- Fantastisk hållbarhet

Nackdelar

- Känns lite store och klumpiga


Undantaget från regeln. Det var min första tanke när en snabb löpare i min löparklubb visade sina Adidas Ultraboost 4, ett par Adidas löparskor som uthärdat mer än 3300 km av intensiv träning. Trots slitage på tåboxen och yttersulan, var skorna i en förbluffande god kondition. Detta väckte min nyfikenhet och nu kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter med den senaste modellen, Ultraboost 22.

Första gången jag snörde på mig Adidas Ultraboost 22 var under en 12 km lätt löprunda. Direkt upptäckte jag att denna modell kändes mjukare och mer dämpad än Ultraboost 21. Hälens låsning var förbättrad, även om det fortfarande fanns utrymme för förbättring. Tyvärr kände jag att det var svårt att öka takten i svängarna, en liten nackdel med skon.

Sulans konstruktion är vad som verkligen gör Ultraboost 22 överlägsen föregångarna. Boosten är mjukare, skapar en behagligare upplevelse speciellt under långdistanslöpning. En stor skillnad är strobeln, som nu har en stor, oval utskärning i hälen och en stor, oval utskärning under fotvalvet. Detta tillåter Boost-skummet att expandera mer och ge mer dämpning. Trots detta, kände jag att dess vikt och densitet begränsade skons mångsidighet. Den visade sig vara bäst anpassad för lätta eller återhämtande rundor, med en takt över 5:30 per kilometer.

Ultraboost 22 har en av de mest bekväma ovandelarna jag har testat. Hälkappan är nu vinklad mer mot hälsenan vilket ger en säkrare hälspärr, även om något hälglidande fortfarande finns. Och trotts färre perforeringar för ventilation, anser jag Ultraboost 22 tillhöra toppklassen när det kommer till bekvämlighet.

Så där har ni det, Adidas Ultraboost 22 är en klart förbättrad uppföljare till Ultraboost 21. Trots sin högre prislapp och mindre mångsidighet, lyckas den utmärka sig genom sin otroliga dämpning och hållbarhet. Passar perfekt för lätta eller återhämtningsrundor, om du inte har något emot en tyngre sko. Dock bör du inte räkna med att den kommer att hjälpa dig att springa snabbare än 5:30 per kilometer. Men som ett par Adidas löparskor med maxad dämpning- det lever Ultraboost 22 verkligen upp till kraven.

Värde/Pris:

7.0

Bekvämlighet:

9.0

Slitstyrka:

9.0

Stabilitet:

9.0

Grepp:

7.0

Vårt Betyg:

8.2

4. Adidas Questar
Bästa Billiga Adidas Löparskor

Adidas Questar

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Vikt:

310 g

Dropp:

10 mm

Fördelar

- Lättar och smidigare än tidigare modeller
- Bekväm och grym stabilitet
- Fantastisk hållbarhet

Nackdelar

- Smalare passform


När jag testade Adidas Questar fann jag den vara en mycket prisvärd och pålitlig löparsko, särskilt för nybörjare och tillfälliga löpare. Dess breda plattform ger överlägsen stabilitet, vilket är synbart när sulbredden mäts till 118,9 mm i framfoten och 96,1 mm vid hälen – över genomsnittet för löparskor. Den rymliga designen leder till ett stabilt fotavtryck, vilket adderar säkerhet och balans till löpningen.

Adidas Questar är tillverkad med utmärkt andningsförmåga, perfekt för sommarlöpning. Överdelen i mesh bidrar effektivt till frigörande av värme, vilket förhindrar överhettning under varmare löpturer. Trots dess vikt om 310 g för en herrstorlek, som faktiskt är lite över genomsnittet för löparskor, påpekade många löpare att Questar är så lätt att den nästan glöms bort under löpning.

En intressant upptäckt under mitt test var den generösa häl-till-tå-droppen på 10,5 mm, vilket ger extra stötskydd. Detta kan vara särskilt värdefullt för löpare som tenderar att slå i marken med hälen först. Skons studsig och spänstig karaktär, jämförbar med populära Adidas Ultraboost, gav en unik känsla av mjukhet och flexibilitet, vilket gör den till ett utmärkt val för återhämtningsdagar och långa promenader.

Adidas Questar överträffar på många sätt, men det viktigaste är kanske dess miljövänliga egenskaper. Skon är tillverkad av 50% återvunnet material, vilket gör den till ett hållbart val för miljömedvetna löpare. Och med en relativt låg prislapp erbjuder denna löparsko otroligt värde för pengarna. Kombinerat med dess prestanda och hållbarhet, är Adidas Questar ett utmärkt val för den som vill börja löpning med rätt utrustning.

Värde/Pris:

9.0

Bekvämlighet:

9.0

Slitstyrka:

7.0

Stabilitet:

7.0

Grepp:

8.0

Vårt Betyg:

8.0