Tänk dig att du öppnar en låda och tar ut ditt nya par Nike Air Zoom Structure 24. De luktar nytt, ser strålande ut och vid första anblick verkar de inte skilja sig mycket från den tidigare versionen, Structure 23. Det här är den första känslan jag fick när jag öppnade lådan med dessa skor. De ser väldigt lika ut till sin föregångare, vilket inte är något dåligt, men det kan ge en viss känsla av déja vu.
Första intryck
Efter att ha dragit på mig dessa skor för första gången, gick mina tankar omedelbart till den tidigare versionen, Structure 23. Passformen kändes likadan och ovandelen, trots att den uppdaterats, gav mig samma intryck som förra gången. Och trots de små skillnaderna, kändes de 23 gram extra i vikt jämfört med föregångaren knappt märkbara. Vid min första löprunda, en lugn 10 kilometer, var det uppenbart att de kändes identiska med sin föregångare. Känslan av airbagen i framfoten, den stödjande men flexibla känslan och den bekväma passformen direkt ur lådan var precis som jag minns den från Structure 23.
Nike Air Zoom Structure 24 Mellansula
Strukturen i Structure 24:s mellansula är förtjänstfullt balanserad. Den uppvisar en lämplig dämpning utan att vara för mjuk eller hård, och hamnar i samma kategori som ASICS Cumulus, Brooks Ghost och Hoka Clifton – dvs mångsidiga träningskor som effektivt kan ersätta två till tre andra skor i din rotation.
Du kan använda Structure 24 som din dagliga träningssko, återhämtningssko, eller långdistanslöpsko. På grund av sin flexibla framfot och plötsliga överdel, vilket ger skon extra vikt, är det dock inte den optimala skon för snabba löpturer.
Mitt huvudsakliga användningsområde för Structure 24 har varit enklare medeldistanslöpningar, som skon mest effektivt bemästrar. Det bästa med Structure 24 är att den inte känns stel, utan i stället bekväm och stabil, vilket gör att den klarar de flesta typer av löpningar.
Denna version av Structure använder ett skum som kallas CMP 010 i mellansulan, vilket jag personligen föredrar framför det mer populära React-skummet. CMP 010 är ett EVA-skum som känns mjukare och mer svampigt än det täta, gummiaktiga React-skummet.
Structure 24 har även en liten Zoom Air-enhet i framfoten, som bara är placerad under framfoten, till skillnad från i Vomero 16 och Pegasus 38, där den täcker hela framfoten. Detta ger en mer konsekvent löprunda, då CMP 010-skummet omger airbagen i framfoten, till skillnad från framfoten på Pegasus/Vomero, som känns betydligt hårdare än bakfoten.
Nike Air Zoom Structure 24 Yttersula
Yttersulan på Structure 24 har hårt kolfibergummi på hälen och mjukare blåst gummi på mellanfoten och framfoten. Tack vare sin tjocklek och slitstyrka, bör Structure 24:s yttersula kunna hålla i över 1000 kilometer.
Jag har nu sprungit 80 kilometer med mitt par och de ser fortfarande ut som nya, vilket jag tycker är mycket imponerande. Yttersulans hållbarhet är alltid en stark punkt i Nikes löparskor.
Till skillnad från Vomero 16, har Structure 24 tre flexspår på framfoten, vilket hjälper till med flexibiliteten och gör löprundan mer behaglig. Den har också ett stort droppformigt hål under hälen, vilket sparar vikt och ökar häldämpningen.
Greppet är utmärkt på alla typer av underlag, både i vått och torrt väder, eftersom det blåsta gummit på mellanfoten och framfoten är mjukare än andra typer av gummi som Nike använder.
Nike Air Zoom Structure 24 Överdel
Överdelen på Structure 24 är mycket lik den på Pegasus 38. Den är byggd av ett slags maska, vilket är både mjukt och andas väl. Det finns ingen extra vaddering i tungan eller kraven, vilket hjälper till att hålla vikten nere. Istället för separata tungband, använder Structure 24 Nikes patenterade tunghållare som hjälper till att hålla tungan på plats under hela löprundan.
I jämförelse med tidigare modeller, är den här överdelen mycket luftigare och bekvämare. Detta är till stor del tack vare det uppdaterade maskmaterial som andas bra och känns mycket lätt på foten. Samtidigt erbjuder det bra struktur och stöd för foten, vilket är viktigt i en stabilitetssko.
Mittfoten i Structure 24 är utrustad med Flywire-kablar som effektivt omsluter foten och ger en säker, låst känsla. Den här tekniken har använts av Nike i många år och är känd för sin pålitlighet och effektivitet. Den fungerar perfekt i Structure 24 och hjälper till att ge skon dess utmärkta passform.
Överlag, överdelen på Structure 24 erbjuder en utmärkt balans mellan komfort och stöd. Det känns inte tungt eller klumpigt, vilket ibland kan vara ett problem med stabilitetsskor. Istället känns det lätt och behagligt, samtidigt som det ger allt det stöd du behöver för dina löprundor.
Slutsats
Nike Air Zoom Structure 24 är en imponerande stabilitetssko som lyckas med att kombinera komfort, stöd och hållbarhet på ett sätt som få andra skor kan. Dess mellansula är lyhörd och dämpande, yttersulan är slitstark och greppande, och överdelen är både bekväm och stödjande.
Om du letar efter en pålitlig, allround stabil löparsko som klarar av alla typer av löpningar och miljöer, då är Nike Air Zoom Structure 24 definitivt ett bra alternativ att överväga.