• Hem
  • Saucony Ride 16: Test & Recension

Saucony Ride 16: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Saucony Ride 16:

Saucony Ride 16 är en mångsidig daglig löparsko som ger en mjuk löpning genom hela din löprunda. Den är bekväm, har bra grepp i yttersulan och kan vara din följeslagare under de flesta löpningar, förutom snabbare intervaller. Dock kan den vara lite hal på framfoten eftersom den är något bred och öppningen i ovandelen är något för smal för att lätt kunna glida på skon. Med Saucony Ride 16 får du en pålitlig och bekväm löparsko som tar dig igenom dina löprundor med komfort och stil. Ge dig ut på vägarna och känn skillnaden med Ride 16!

Fördelar

- Mjuk och bekväm löparupplevelse
- Mångsidigt par
- Hög slitstyrka

Nackdelar

- Lite svåra att få på

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

10.0

Grepp

10.0

Slitstyrka

10.0

Stabilitet

8.0

Totalt

9.4

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Hård/balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Vilka bör överväga att köpa Saucony Ride 16?

Saucony Ride 16 är ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna löpare. Om du är en erfaren löpare kanske du vill ha ett annat par skor för dina snabbare träningspass, men för daglig träning är dessa perfekta.

Vilka bör kanske undvika Saucony Ride 16?

Om du har smala fötter kan denna sko kännas lite lös i framfoten. Dessutom kan det vara en utmaning att snabbt ta på sig dessa skor om du har problem med att glida i löparskor.

Introduktion till Saucony Ride 16

Saucony Ride 16 har tagit färre risker än tidigare modeller, vilket innebär att förändringarna från föregående modell Ride 15 är små. Detta är bra nyheter om du redan älskar Ride 15 – du kommer troligen att vara lika nöjd med Ride 16. De stora styrkorna är PWRRUN-mellansulan för dämpning och den mjuka mesh-ovandelen, båda oförändrade från föregående version.

Dessa skor är neutrala, dagliga tränare som är mångsidiga nog för nästan alla typer av löprundor. De kanske inte är de absolut mjukaste träningskorna på marknaden, men de lyckas med att hitta en bra balans mellan mjuk dämpning och fast stöd.

Första intrycket av Saucony Ride 16

När jag öppnade lådan var jag imponerad av skornas livfulla färger och deras lätta vikt. Att sätta på sig dem var dock en process. Fotöppningen är ganska smal, men när foten väl är inne finns det en viss plyschig känsla som verkar omsluta din fot, särskilt från mittfoten och bakåt. Den initiala studsighet från mellansulan var tydlig och uppskattad.

Mina första löprundor i dessa skor kändes fantastiska och visade att ingen inskolningsperiod krävdes. De fungerade direkt ur lådan, vilket är ett stort plus.

Ovandel

Ovandelen är både positiv och negativ. Den är gjord av ett mycket andningsbart nätmaterial, vilket gör att dina fötter känner sig bekväma i både varmt och kallt väder. Tungan är fast och vadderad, vilket bidrar till den lyxiga känslan av skon. Det finns också ett snörningssystem som bidrar till att ge ovandelen en mer stabil känsla.

Men här kommer utmaningarna: att få på sig skon kan vara svårt, och framfoten är lite bred. Detta kan vara en fördel för löpare med breda fötter, men om du har smala fötter kan det vara bäst att prova dessa skor i en butik snarare än att köpa dem online.

Sula Enhet

Mellansulan består av Sauconys egenutvecklade PWRRUN-skum, vilket är en bra balans mellan mjukt och fast. Inuti skon finns en strumpfoder som är mycket plysch, faktiskt tillverkad av samma PWRRUN-material. Yttersulan är gjord av XT-900-gummi, vilket ger bra grepp på både leriga och regniga underlag. Efter att ha sprungit över 70 kilometer i skorna såg jag bara minimalt slitage.

Slutsatser om Saucony Ride 16

Saucony Ride 16 är en fantastisk daglig träningssko som kombinerar komfort och stabilitet, vilket gör den till ett bra allroundval för både nybörjare och erfarna löpare. Du kanske inte ens märker skon under långdistans- och tempolöpning, vilket är ett av de bästa berömmen en löparsko kan få.

Trots vissa utmaningar – som den breda framfoten och svårigheten att glida på skon – kommer denna sko att förbli en del av min rotation för långa eller lätta löprundor. Den är till och med bra för tempolöpningar när jag vill ha lite extra komfort.