• Hem
  • New Balance FuelCell Propel V4: Test & Recension

New Balance FuelCell Propel V4: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av New Balance FuelCell Propel V4:

New Balance FuelCell Propel v4 är en otroligt mångsidig träningssko som kan användas till allt från återhämtningsrundor till tävlingar. Den har en balanserad och stabil löpkänsla som passar både nybörjare och erfarna maratonlöpare. Den konkurrerar med Saucony Endorphin Speed 3 men till ett mycket mer överkomligt pris. Version 4 har en ny TPU-platta som gör framfoten snäppigare och ger mer framdrivning för snabba löpningar.

Fördelar

- Prisvärt alternativ
- Bra mångsidighet med en stabil känsla
- Bekväm överdel

Nackdelar

- Tenderar att bli lite varma under sommaren

Vårt Betyg

Värde

10.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

9.0

Totalt

9.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Vem är skon för och vem är den inte för?

Om du söker efter en smidig vardagssko eller en välstötdämpad långdistanssko, är New Balance FuelCell Propel v4 ett utmärkt val. Dess FuelCell-mellansula ger en energisk gång medan den flexibla plattan gör övergångarna snabbare när du behöver öka takten.

Men, om du föredrar en fast, gammaldags löpning med mycket markkänsla är Propel v4 kanske inte skon för dig. Den erbjuder en modern löpupplevelse med dämpning som är tillräckligt djup för hela maratonlopp.

Introduktion

New Balance Propel, som lanserades tillsammans med Rebel redan 2019, har ofta hamnat i skuggan av sin snabbare, lättare och mer flashiga syskon. Jag minns när jag köpte Propel v1. Jag älskade hur mjuk och bekväm dess åktur var, men det fanns inte mycket energiåterföring från mellansulans skum, så jag använde den mest för återhämtningslöpningar.

Nu år 2023, har Propel v4 fått en helt ny TPU-platta i mellansulan, en ny formulering av FuelCell och en ny design på ovandelen och yttersulan. Allt detta gör skon både mer spännande och mer effektiv än tidigare versioner.

Första intryck

Min första löprunda var 9 km i en lugn takt. Jag blev verkligen imponerad av hur dynamisk Propel v4 kändes. Övergångarna var smidiga, framfoten kändes snabb och landningarna var mjuka och behagliga vid varje steg. Ovandelen var mycket bekväm, men jag var tvungen att använda en löparknut för att få en säker hälspärr.

Jämfört med tidigare versioner kändes Propel v4:s dämpning mer substantiell, medan åkningen kändes mer stabil och snabbare tack vare TPU-plattan.

Ovandel

Ovandelen på Propel v4 är mjuk och väl vadderad, vilket gör den mycket bekväm även på långa löprundor. Den passar bra för de flesta fotformer, förutom kanske de bredaste fötterna. Det finns gott om utrymme för framfoten och tåboxen, vilket är positivt.

Men, det finns några mindre problem. Den vadderade tungan har ingen kil och kan därför glida runt under löpningen. Ovandelen är inte särskilt andningsbar, vilket kan göra skon lite varm.

Sula Enhet

Det som gör Propel v4 så mångsidig är att den känns stabil och dämpad under enkla steg, medan den känns energisk och smidig vid snabbare steg. Detta gör den till en mångsidig löparsko som kan fungera för lätta dagar, stadiga dagar, tempo och till och med tävlingsdagar.

TPU-plattan är inte styv och ger inte lika mycket framdrivning som en supersko, men den har mer ”pop” än din genomsnittliga dagliga träningssko. Plattan, inspirerad av nylonplattan på Endorphin Speed 3, sträcker sig utåt under hålfoten och ger en känsla av stabilitet och fart.

Den nya Propel v4 erbjuder också tillräckligt med dämpning för ett helt maraton. Den längsta löprundan jag gjorde i den var 35 km och den kändes verkligen skyddande under hela löprundan.

Slutsatser

New Balance FuelCell Propel v4 ger mycket valuta för pengarna. För ganska lite pengar får du en mångsidig, pläterad sko som inte bara fungerar för daglig träning, utan även kan användas på tävlingsdagen.

Den överglänser traditionella stjärnor som Ghost, Pegasus och Clifton, som ligger i prisklassen över 1500 kronor. Den konkurrerar även med Endorphin Speed 3, som jag faktiskt föredrar Propel v4 över, tack vare den extra stabiliteten och de smidigare övergångarna.

Sammanfattningsvis är Propel v4 en rejäl förbättring från tidigare versioner. Den nya TPU-plattan har gett skon mer spänst, stabilitet och mångsidighet, vilket gör den till ett mycket attraktivt alternativ för såväl nybörjare som erfarna löpare.


New Balance FuelCell Propel V4

Select Dynamic field