• Hem
  • Asics Gel Kayano 29: Test & Recension

Asics Gel Kayano 29: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Asics Gel Kayano 29:

ASICS Kayano 29 är en toppklassig stabilitetstränare byggd för alla hastigheter och distanser. Små justeringar både i ovandelen och mellansulan har gjort denna tränare till en av ledarna inom stabilitetssegmentet. Med ASICS Kayano 29 får du en pålitlig och kraftfull träningskompis som ger dig den stabilitet du behöver för att dominera på alla dina löprundor. Oavsett om det är snabba intervaller eller långa distanser, Kayano 29 är där för att ta din prestation till nya höjder!

Fördelar

- Mycket prisvärda för dess funktionalitet och kvalitet
- Bekväma att springa längre sträckor i
- Bra slitstyrka och hållbarhet

Nackdelar

- Lite tyngre än andra konkurrerande modeller

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

9.0

Totalt

9.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Vem bör köpa Asics Gel Kayano 29?

Om du är på jakt efter en stabil daglig träningsko byggd för att hålla distansen, kan Asics Gel Kayano 29 vara skon för dig.

Vem bör inte köpa Asics Gel Kayano 29?

Om du letar efter en sko speciellt avsedd för snabbhet, kanske du vill överväga andra alternativ.

Introduktion

När det gäller hållbarhet och relevans i löparskosegmentet har Asics Gel Kayano serien verkligen hållit takten. Nu i sitt 29:e år har Kayano-linjen upprätthållit sin höga standard genom konstanta små förbättringar år efter år. I själva verket kan jag ärligt säga att denna toppklassiga stabilitetssko från ASICS aldrig har varit bättre.

Detta gäller särskilt med tanke på dess konkurrenter i samma prisklass, som Brooks Glycerin, Hoka Gaviota och Mizuno Wave Horizon. Kayano står jämförbart med dessa märken, särskilt när det gäller dämpning och stabilitet.

Första intryck

När jag först öppnade lådan, var jag imponerad av Kayano 29:s djärva färgväg, vit/sammet tall, en frisk och uppiggande kontrast till mitt vanliga sortiment av löparskor. Den strålande vita färgen, accentuerad av neongula höjdpunkter och små blå prickar och konturer, gjorde verkligen ett starkt visuellt intryck.

Vid första provturen kändes skorna genast bekanta, precis som jag förväntar mig av en Kayano – responsiva och bekväma. Första löprundan på 9 kilometer bekräftade mina inledande tankar, en balanserad och bekväm upplevelse.

Överdel

Kayano 29:s överdel har genomgått några små men viktiga förändringar. Den konstruerade meshtekniken har förbättrats för att vara mer andningsbar, vilket ger rätt balans av flexibilitet och struktur. Hälkopplingen, som flyttades internt i föregående modell, fortsätter att ge utmärkt stabilitet genom att säkert hålla foten på plats.

Sula Enhet

Sulan på Kayano 29 är en verklig höjdpunkt. Den har en AHAR (ASICS High Abrasion Rubber) yttersula, känd för sin långa hållbarhet. Mellansulan har förnyats jämfört med tidigare versioner, och inkluderar nu Flytefoam Blast Plus, ett lätt skum som ger utmärkt energiåtergivning vid frånskjutet.

De välkända ASICS Gel-dämpningarna i hälen fortsätter att ge den välkända studsen, även om den inte är så revolutionerande som den en gång var. Stabiliteten i sulan säkerställs av ASICS Dynamic DuoMax-stödsystem, vilket gör att foten sitter stadigt och säkert under löpningen.

Slutsatser

Efter att ha testat Asics Gel Kayano 29 kan jag konstatera att ASICS fortsätter att leverera utmärkt prestanda med denna sko. Kombinationen av 3D-rymdkonstruktionen i mellansulan och tillägget av Flytefoam Blast Plus ger en stabil, bekväm och hållbar körupplevelse. Det finns dock en nackdel – den längre än genomsnittliga inbrottstiden. Men tro mig, efter att ha brutit in dem, kommer du att vilja springa varje runda i dem.