• Hem
  • Saucony Tempus: Test & Recension

Saucony Tempus: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Saucony Tempus:

Saucony Tempus är en frisk fläkt i stabilitetsspelet som elegant balanserar stöd och hastighet. Med en måttlig stödprofil kan du inte bara hitta en bekväm takt, utan också använda den för att översätta till snabbare ansträngningar. Med Saucony Tempus får du en löparsko som ger dig den perfekta kombinationen av stabilitet och hastighet. Ta kontroll över dina löpningar och känn kraften i Tempus när du tar dig an nya utmaningar och sätter personliga rekord. Ge dig själv fördelen av en sko som tar dig längre och snabbare än någonsin tidigare!

Fördelar

- Mångsidig konstruktion med bra stabilitet
- Förser dig med bra stöd och återkoppling i löpningen
- Bekväm passform

Nackdelar

- Tar lite tid att springa in

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

10.0

Grepp

10.0

Slitstyrka

10.0

Stabilitet

9.0

Totalt

9.2

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Hård/balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Saucony Tempus är en löparsko som introducerar en ny nivå av lättviktigt stöd för löpare som överprononerar något, samt även för de med en neutral löpstil. Den är anpassad för intensiva träningspass samt långdistanslöpning när du behöver extra kraft. Dock, om du letar efter full stödprofil, kan du uppleva att Tempus mer liknar en neutral träningsko.

Första Intrycket

Första intrycket var positivt, skorna kändes ovanligt lätta i händerna och den blå färgen gav ett attraktivt visuellt intryck utan att vara för överdriven. De kändes lite styva till en början, men efter kort tid kunde jag anpassa mig till en bekväm löptakt.

Övre Delen

Passformen var exakt rätt, med gott om utrymme i tåboxen. Oavsett om du har breda eller smala fötter bör skorna passa bra utan behov av att ändra din vanliga storlek. Det översta materialet består av ett andningsbart nät, vilket formar sig väl efter foten och ger komfort under löpning. Snörena, även om de var lite långa, kändes bra över foten och det var inga problem med obehagliga punkter eller en tunga som glider åt sidan.

Sula Enheten

Saucony Tempus erbjuder en yttersula med utmärkt grepp. Det robusta slitbanemönstret bidrar till god kontroll både vid landning och avstamp, och sulan visade minimalt slitage även efter intensiv testning. Dessutom upplevde jag inga problem med att springa i dem även under regniga förhållanden.

Mellansulan är där Saucony Tempus verkligen glänser. Den inkluderar två olika skumföreningar: den fasta PWRRUN-skummet som ger stabilitet vid landning, och PWRRUN PB, en lättare och mer responsiv komponent direkt från Sauconys Endorphin-serie. Kombinationen ger en känsla av dynamisk respons och stöd, utan att bli för överväldigande.

Stackhöjden på 36,5 mm är anmärkningsvärt hög, mer likt vad man ser i tävlingsskor, vilket bara bidrar till Tempus lockelse. Med en drop på 8 mm hamnar landningen och avstämningen mer på fram- och mellanfoten, vilket gör det möjligt att hålla en lätt, men effektiv, löptakt.

Slutsatser

Saucony Tempus är en rolig löparsko, om än med en något lång inkörningsperiod på cirka 20 kilometer innan de verkligen känns bekväma. De fungerar bäst för återhämtningsdagar eller när du vill ha lite extra energi under löpningen.

Även om priset kan vara lite högt, erbjuder skon högkvalitativ teknik och prestanda. Om du är en löpare som föredrar neutrala eller stabila skor, kanske du inte ser en avgörande anledning att välja dessa över exempelvis Endorphin Speed eller Nike’s Zoom Fly. Men om du är van vid att springa i skor som Guide, så kan Tempus vara en dröm att springa i.

Överlag är det roligt att se en uppdatering av stabilitetsskon för moderna löpare, och inte bara samma tunga tränare som släpps år efter år. Om du letar efter en balans mellan lättviktskänsla och stabilitet kan Tempus vara skon för dig.