• Hem
  • Asics Trabuco Max 2: Test & Recension

Asics Trabuco Max 2: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Asics Trabuco Max 2:

Asics Trabuco Max 2 är ett utmärkt val för alla som spenderar tid på stigarna. Den är väldigt lätt och responsiv. Jag kände direkt att jag studsade över stenar och svår terräng från första stund jag tog på mig dessa skor. De har snabbt blivit mitt förstahandsval för de flesta av mina måttliga 1-13 kilometer långa terränglöpningar. Med Asics Trabuco Max 2 får du en pålitlig och energifylld partner som tar dig igenom stigarna med fart och lätthet. Upplev den ultimata terränglöpningen och erövra varje utmaning med dessa fantastiska skor!

Fördelar

- Utmärkt grepp på varierad terräng
- Skapade med snabbhet i åtanke och skjuter dig framåt
- Mycket bekväma

Nackdelar

- Kan upplevas lite väl breda i passformen
- Långa skosnören

Vårt Betyg

Värde

10.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

10.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

7.0

Totalt

9.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Responsiv

Dämpning - Nivå:

Hög

Asics Trabuco Max 2 är en robust och självförtroendeingivande löparsko för stigar och terräng. Designad med en mjuk, studsande och väl dämpad konstruktion, erbjuder den loppet komfort och prestanda, även på de mest tekniska upp- och nedförsbackarna.

Vem ska köpa Asics Trabuco Max 2?

Om du är en löpare som vill röra dig snabbt och effektivt på stigar och i terräng är Asics Trabuco Max 2 skon för dig. Oavsett hur tuff terrängen är, kan du vara säker på att denna sko kommer att greppa och driva dig framåt.

Vem bör inte köpa Asics Trabuco Max 2?

Asics Trabuco Max 2 är bred, så den passar inte optimalt för löpare med smala fötter. Om du är ute efter en sko med vattentäta egenskaper, bör du också titta någon annanstans, eftersom den yttre ytan på denna modell inte har någon vattentät beläggning.

Intryck av Asics Trabuco Max 2

När jag först tog dessa skor ut på stigarna, blev jag genast imponerad. De gav en känsla av att springa på moln, med en distinkt studs som driver dig framåt med varje steg du tar. Skon hjälper till att korrigera kroppshållningen snabbt, oavsett hur foten landar.

Uppför branta backar, tack vare den solida hälgreppet, slipper du att halka och snörena håller fötterna på plats. Skorna presterade även väl på leriga partier av stigen, trots att de blev blöta. När de är våta känns de inte tunga och fötterna hålls ganska varma.

Jag skulle se Asics Trabuco Max 2 som en perfekt daglig trailsko, mycket lik en daglig vägträningssko. Men var medveten om att den breda konstruktionen kan leda till en viss rörelse i framfoten, vilket kan orsaka blåsor under längre sträckor.

Skydd och hållbarhet

Asics Trabuco Max 2 använder JACQUARD MESH för att säkerställa bra andningsförmåga. Tåpartiet är förstärkt för extra skydd, vilket gör den hållbar även för tuffa stigar.

Efter att ha sprungit över 50 mil på Pacific Northwest-stigar, kan jag glatt rapportera att dessa skor håller bra.

Lyhördhet och hastighet

Asics Trabuco Max 2 låter dig nå din topphastighet i alla terrängtyper. I denna sko kände jag mig aldrig utanför min komfortzon, även när den driver mig framåt. Jag tävlade i denna sko på en väl underhållen, men mycket kuperad 10k-bana och kände att det var ett utmärkt skoval.

Komfort och passform

Generellt sett är Asics Trabuco Max 2 en mycket bekväm sko. Det enda som kan orsaka problem är att den breda konstruktionen kan leda till lite rörelse i framfoten.

Slutsats

Asics Trabuco Max 2 är ett utmärkt tillskott till din samling av trailskor och kan mycket väl vara det bästa valet för din första trailsko. Dessutom presterar den utmärkt på mycket branta stigar, vilket gör den till ett bra val även om du planerar att vandra mer än springa.