• Hem
  • Hoka Bondi 8: Test & Recension

Hoka Bondi 8: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Hoka Bondi 8:

Bondi 8 är en skön daglig träningskompis som presterar bra under lätta löpdagar och ännu bättre under återhämtningspass. Med en bredare bas och förlängd häl hjälper den löpare att glida genom löpsteget med stabilitet och precision. Med Bondi 8 får du en pålitlig partner som tar hand om dina fötter och ger dig den komfort du behöver för att dominera på löparbanan!

Fördelar

- Väldigt bekväma att springa i
- Bra naturlig stabilitet
- Mycket hållbara och slittåliga

Nackdelar

- Tyngre löparskor
- Har en relativt snäv passform

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

10.0

Slitstyrka

10.0

Stabilitet

9.0

Totalt

9.2

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Låg

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Om du funderar på att köpa Hoka One One Hoka Bondi 8 löparskor, är det här en perfekt guide för dig. De här skorna är idealiska för daglig användning, särskilt om du gillar en extra dämpad löpning. Men om du söker efter en maximal sko som passar för snabba tempolopp, kan det hända att du vill utforska andra alternativ.

Den här skon är en återkommande favorit inom löparvärlden, nu i sin åttonde version. Denna neutrala, maximalt dämpade sko har en jämn balanserad rocker (skons böjning) genom hela sulan, vilket hjälper till att skapa en mer stabil och mjukare gång. Så om du gillar att köra eller promenera i ett lugnare tempo, kan dessa skor passa dig perfekt.

Första Intryck

Det första jag märkte med dessa skor var hur lätta de kändes på mina fötter, trots deras storlek och vikt. Det var en trevlig överraskning. Även om jag initialt var skeptisk till dem, överraskade de positivt när jag provade dem. På löparbanan rullade skorna smidigt, och mina fötter verkade inte kämpa alls för att ladda genom mellansulan, vilket var en annan fördel.

Skon, trots sin tjocka dämpning, saknade dock något i lyhördhet, vilket ledde till att mitt idealiska tempo var lite långsammare och konsekvent. Det här gör dem idealiska för längre, långsamma löprundor snarare än snabba sprinter.

Design

När det gäller design har Hoka Bondi 8 gjort en del justeringar. Skon har en bredare bas, men överdelens bredd och volym har minskat. Detta kan orsaka en viss trängsel i början, men med lite användning tyckte jag att skorna anpassade sig till mina fötter och blev mer bekväma över tid.

Hoka Bondi 8 har också en halvärmad tunga som stannar på plats och gör spetstrycket obefintligt. Dock, om du inte har smala fötter, rekommenderar jag att du väljer den bredare modellen.

Sula & Plattform

När det kommer till sulan, använder Bondi 8 samma kompressionsgjuten EVA som används i sin föregångare, Bondi 7. Även om dämpningen inte var så mjuk och fjädrande som jag hade hoppats på, tillhandahöll den ändå gott om skydd. På gångtempo kändes dämpningen mjukare, vilket gjorde skon idealisk för långsammare långdistanslöpningar.

En stor förändring för denna version är geometrin. Skons plattform är bredare än tidigare, med en större mängd sulflare genom hela skons längd. Detta, kombinerat med skons klassiska rockerade geometri, gör övergången till denna sko otroligt smidig, oavsett löparens fotstrejk. Skon har även en utmärkt traktion, vilket innebär att du kan ta dem på både vägar och milda stigar.

Slutsats

Sammantaget är Hoka One One Hoka Bondi 8 ett bra val för dem som söker en bekväm, dämpad sko för långsamma, långa distanser. Det kanske tar ett tag att vänja sig vid, särskilt om du är van vid smalare skor, men de är definitivt värda en provkörning. Trots allt, ska man aldrig döma en bok efter dess omslag. Och i det här fallet, inte heller en sko.