• Hem
  • Adidas Questar: Test & Recension

Adidas Questar: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Adidas Questar:

För alla nybörjare och motionärer där ute är Adidas Questar den löparskon du har letat efter. Denna sko är speciellt utformad för att ge dig en bekväm och avslappnad löpupplevelse på vägarna. Den är otroligt mjuk och gosig, vilket garanterar att dina fötter inte tar någon skada. Dessutom är den snäll mot din plånbok med sitt överkomliga pris.

Oavsett om du ger dig ut på dagliga joggingturer eller långa promenader, så levererar Questar en mångsidighet som är svårslagen. Säg adjö till ömma fötter och välkomna en sko som gör jobbet. Gör dig redo att erövra dina löprundor i ren komfort med Adidas Questar!

Fördelar

- Mjuk och bekväm att springa i
- Lättviktsmodell
- Perfekt för nybörjare med ett lågt ingångspris
- Mycket bra andningsförmåga

Nackdelar

- Smalare passform

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

7.0

Stabilitet

7.0

Totalt

8.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Denna recension kommer att undersöka Adidas Questar, en prisvärd och pålitlig träningssko för nybörjare och tillfälliga löpare. Vi ska dyka djupt i dess prestanda och ge er insikter om skon baserade på riktiga upplevelser, laboratorietester och noggranna analyser.

Perfekt för

Adidas Questar är ett idealiskt val om du söker:

  • En prisvärd träningssko för nybörjare och tillfälliga löpare
  • En landsvägslöpsko som är bekväm för lätta dagar, jogging och långa promenader
  • En sko med bra andningsförmåga för sommarlöpning
  • Ett par lätta träningsskor för vardagsbruk

Inte perfekt för

Denna sko kanske inte är det bästa valet för dig om du letar efter en sko för snabbhetsträning, där Adidas SL 20.2 kan vara ett bättre alternativ. Om du har breda fötter, kan du hitta Adidas Lite Racer BYD 2.0 mer bekväm och rymlig.

Andningsförmåga

Adidas Questar är utrustad med utmärkt andningsförmåga, vilket gör den perfekt för sommarlöpning. Detta bekräftas av löpare som har sprungit i varmt väder och nämnt skon som ””mycket andningsbar””. Dess överdel i mesh hjälper till att effektivt frigöra värme och förhindra överhettning av fötterna.

Komfort och dämpning

Adidas Questar beskrivs ofta som ””studsig”” och ””spänstig””. Löpare rapporterar att den erbjuder en livlig körning, jämförbar med den populära Adidas Ultraboost, men med en unik känsla av mjukhet och flexibilitet.

Skon har en generös häl-till-tå-drop på 10,5 mm som ger extra stötskydd, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för de som tenderar att slå ner med hälen först. Dess komfort och dämpning gör det till ett utmärkt val för återhämtningsdagar och långa promenader.

Snabbhet och prestanda

Även om Adidas Questar imponerar på komfort- och dämpningsfronten, kan den lämna en del att önska när det gäller snabbhet och respons. Kritiker menar att den kanske inte är lika snabb som vissa andra skor.

Stabilitet

Adidas Questar utmärker sig med en bred plattform som ger ökad stabilitet. Skons sulbredd mätte vi till 118,9 mm i framfoten och 96,1 mm vid hälen, vilket är över genomsnittet. Detta ger skon ett stabilt fotavtryck och bidrar till en säker och balanserad löpning.

Vikt

Många löpare kommenterar att Adidas Questar är så lätta att de glömmer bort dem under löpningen. Detta är anmärkningsvärt med tanke på att skon väger 310 g för en herrstorlek 9, vilket faktiskt är något tyngre än genomsnittet för löparskor.

Passform

Bredfotade löpare kan finna skon lite trång, och framfoten är inte den mest rymliga. Samtidigt har vi mätt den inre längden på en herrsko i storlek US 8 till 261,3 mm, vilket är längre än förväntat.

Hållbarhet och prisvärdhet

Adidas Questar sticker ut som en miljövänlig sko, tillverkad av 50% återvunnet material, och är prisvärd med en prislapp. Trots att vi ännu inte har långsiktig feedback om hållbarheten, baserat på gummiyttersulans tjocklek och styvhet, förutspår vi att den kan stå emot ordentligt slitage.

Sammanfattning

Adidas Questar är en utmärkt sko för nybörjare och tillfälliga löpare som söker en prisvärd, bekväm och andningsbar löparsko. Även om den kanske inte är det snabbaste alternativet på marknaden, kompenserar den med sin höga komfort, studsig dämpning och stabilitet. Dess miljövänliga egenskaper och attraktiva prislapp gör det till ett värdefullt köp för de som vill börja löpningen på rätt fot.