• Hem
  • Adidas Supernova 2: Test & Recension

Adidas Supernova 2: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Adidas Supernova 2:

Supernova 2 är en löparsko för daglig användning som passar perfekt för långa, lugna eller återhämtningspass. Det låga priset gör den till ett utmärkt val för löpare med budget i åtanke eller nybörjare som vill ha en bekväm och stabil löpning. Med Supernova 2 får du en pålitlig och prisvärd löparsko som levererar komfort och stabilitet varje gång du ger dig ut på vägarna. Ta steget och upplev Supernova 2s fantastiska värde och prestanda!

Fördelar

- Bra andningsförmåga
- Fantastiskt värde för pengarna
- Grymt bra grepp

Nackdelar

- Liten i storleken

Vårt Betyg

Värde

10.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

10.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.8

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Adidas Supernova 2 är en löparsko som är designad för att hjälpa dig att springa bekvämt vid lättare och mindre intensiva tempo. Den är perfekt för nybörjare som söker stabilitet och säkerhet i sin löpning, och också för löpare med en budget som vill ha en kvalitetssko till ett rimligt pris. Om du däremot söker en responsiv sko för daglig träning och tävling kanske denna inte är det bästa valet.

Utseende och första intryck

Första gången jag såg skon, var jag imponerad av dess unika blå färg, vilken verkligen står ut från mängden. Skon är elegant och enkel med rena linjer. Vid första provningen upptäckte jag dock att den var något liten för min fot, med mina tår som pressade mot skons ände. Efter att ha bytt till en halv storlek större, passade skon perfekt och gav en fast och säker känsla.

Under min första löprunda i skorna, upplevde jag ingen wow-faktor, men å andra sidan var löpupplevelsen stabil och skon kändes lätt på foten. Detta var en trevlig överraskning, särskilt jämfört med tyngre och klumpigare skor som Solarglide.

Ovandel

Den miljövänliga ovandelen är tillverkad av återvunnet konstruerat nät som ger god andningsförmåga tack vare generösa ventilationsöppningar. Hälkragen är låg och ger ett bra stöd, och hälspännet är stabilt. Tungan är dock lite smal och tenderade att migrera i sidled under löprundorna. Detta var dock mer en irritation än något som orsakade obehag.

I stort sett är ovandelen säker och bekväm med en generös tåbox som kan rymma en mängd olika fotformer.

Sula

Mellansulan är en blandning av Boost- och Bounce-skum. Boost-delen i den bakre delen av skon ger mycket dämpning och har förlängts för att öka stabiliteten. Bounce-skummet i framsidan av skon mjukar upp åkningen och förbättrar energiåtergivningen, även om den inte gav den energiåtergivning jag hade hoppats på.

Jag tyckte att skon presterade bäst vid långsammare tempo. Trots den extra höjden i framsidan kändes denna del av skon för tunn för min smak. Detta kan begränsa möjligheten till upptempo och långdistanslöpning för vissa löpare.

Slutsatser

Adidas Supernova 2 är en allround bra löparsko för nybörjare och budgetmedvetna löpare. Den erbjuder stabilitet och komfort till ett rimligt pris, vilket gör den till ett utmärkt val för daglig träning vid lättare tempo.

Den skulle kunna vara lite mer lyhörd framöver för att liva upp åkturen, men det är en mindre anmärkning på en annars solid löparsko. För den nyare eller etablerade löparen som vill logga långa enkla mil, är Supernova ett bra val.