• Hem
  • Altra Escalante 2: Test & Recension

Altra Escalante 2: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Altra Escalante 2:

Altra Escalante 2.0 är utan tvekan min favoritsko för löpning på vägarna just nu. Oavsett om det är på banan eller på landsvägen, från träningsrundor till tävlingsdagen, kan Escalante 2.0 klara av allt! Med Altra Escalante 2.0 får du en löparsko som ger dig den perfekta kombinationen av komfort, respons och hastighet. Ta steget och upplev kraften och prestandan i varje löpsteg med Escalante 2.0 på dina fötter!

Fördelar

- Mycket bekväm och stabil passform
- Relativt lätta
- Mångsidig design

Nackdelar

- Inga uppenbara

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

9.0

Totalt

8.6

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Altra Escalante 2.0 är den senaste tillskottet i Altras framstående samling av löparskor för väg. Byggd på en zero-drop plattform med en naturligt formad tåbox, följer skon Altras tradition att främja naturlig fotrörelse. Från dess mjuka, stickade ovandel till dess innovativa suldesign, ger Escalante 2.0 löpare en upplevelse som liknar barfotalöpning men med skydd och komfort av högkvalitativa löparskor.

Första intrycket

Från det ögonblick du tar ut dessa skor ur lådan till att du snörar dem för första gången, ger Escalante 2.0 ett solitt första intryck. Den passar perfekt i storlek och jag hade inga problem att ta dem på en 20-mils testkörning första gången jag provade dem. Bekvämligheten var på toppnivå, precis som förväntat, och de var redo att användas direkt från lådan.

Sula enhet

Sulan på Altra Escalante 2.0 fortsätter att följa traditionen från originalversionen. Den är tillverkad med Altras FootPod Technology, en design som efterliknar benstrukturen i foten, vilket möjliggör en naturlig rörelse när du springer. Mellansulan, gjord av Altras egna EGO-skum, ger en bekväm gång med en känsla av fjädring vid varje steg.

Det är värt att notera att stapelhöjden i Escalante 2.0 är något lägre jämfört med originalet (24 mm mot 25 mm), även om denna skillnad är knappast märkbar under löpning.

Trots dess lätthet är sulan på Escalante 2.0 överraskande hållbar. Den kommer säkerligen att stå emot många långa löprundor på vägen, utan att förlora sin fjädrande känsla.

Ovandel

Ovandelen på Escalante 2.0 är ett område där Altra har gjort vissa förändringar jämfört med tidigare versioner. Skon behåller sin helt stickade, sömlösa design men erbjuder nu lite mer struktur och stöd för foten.

Lyckligtvis kompromissar denna extra struktur inte på något sätt med komforten. Ovandelen på Altra Escalante 2.0 är flexibel nog att passa tätt runt din fot utan att kännas begränsande. Jag upplevde inga problem med gnidning, heta fläckar eller andra obehag under mina löprundor med dessa skor.

Observera dock att den stickade ovandelen inte erbjuder mycket skydd mot vatten. Om skon blir våt, kommer dina fötter också att bli det. Men tack vare den otroliga andningsförmågan i ovandelen kommer dina fötter inte att förbli våta länge.

Slutsats

Som en stor fan av den ursprungliga Altra Escalante, liksom 1.5-modellen, kan jag säkert säga att jag är helt såld på Escalante 2.0. Skon kombinerar alla de kvaliteter jag letar efter i en löparsko – den är lätt, tillräckligt dämpad utan att vara överdrivet så, extremt bekväm, och hållbar.

Om du är en fan av Altras tidigare modeller eller bara letar efter en pålitlig löparsko som främjar naturlig fotrörelse, är Altra Escalante 2.0 definitivt värd att överväga. Den är verkligen en enastående sko som kommer att förbättra din löpupplevelse på vägen.