• Hem
  • Altra Olympus 4: Test & Recension

Altra Olympus 4: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Altra Olympus 4:

Altra Olympus 4.0 är en riktig best av en sko som fungerar i nästan alla tänkbara terrängförhållanden. Med sin maximala dämpning kommer den att hålla dina fötter trygga och bekväma under hela din tid på stigarna. Oavsett om det är steniga stigar, mjuk terräng eller tekniska nedförsbackar, kommer Altra Olympus 4.0 att klara av det med bravur. Ge dig ut på äventyr med förtroendet att Olympus 4.0 kommer att ta hand om dig på varje steg och ge dig den skydd och komfort du behöver för att erövra terrängen. Det är dags att sätta på sig Altra Olympus 4.0 och släppa lös din inre äventyrare!

Fördelar

- Fantastiskt grepp
- Mångsidig modell för olika underlag och tillfällen
- Gott om dämpning

Nackdelar

- Tyngre alternativ

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

7.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.2

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Altra Olympus 4.0 representerar den senaste versionen av Altras maximalt dämpade trailsko, utformad för att skydda löparens fötter mot ojämna ytor som stenar, rötter och asfalt. Den här skon erbjuder en robust och väl dämpad design, som inte bara håller din fot säker men också bekväm under långa körningar.

Utseende och Känsla

Altra har förändrat utseendet på Olympus 4.0 drastiskt jämfört med dess föregångare, och det till det bättre enligt min mening. Den behåller fortfarande Altras grundläggande principer: en fotformad tåbox och nolldroppsplattform, vilket gör denna sko till en pålitlig kandidat för alla typer av löpare.

Skon kan först verka massiv, med en stapelhöjd på 33 mm. Trots detta är den oväntat lätt, väger bara 11,6 oz. Detta kan tillskrivas nätöverdelen i mittfotområdet, vilket hjälper till att hålla skon lätt och ventilerad.

Prestanda

Efter den första löprundan blev det tydligt att Olympus 4.0 är en kraft att räkna med. Oavsett terräng – vare sig det var lera, stenar, asfalt, grus, rötter, stående vatten eller kullar – visade den sig vara pålitlig och robust.

Yttersulan är gjord av en klibbig gummiblandning (Vibram Megagrip) som erbjuder utmärkt grepp på alla ytor. Tillsammans med den effektiva dräneringen av skon, gör detta den idealisk för alla trail-löpområden.

Skydd

När det gäller att hålla fötterna säkra på spåret, är det ingen tvekan om att Olympus 4.0 kommer att göra jobbet. Dämpningen och yttersulan skyddar fötterna när du springer på olika ytor. Den har också en förstärkt tåhätta som skyddar dina fötter mot taggar, briars eller andra skräp som kan hittas på ojämna stigar.

Hållbarhet

Så långt jag kan se, har Altra Olympus 4.0 inga hållbarhetsproblem. Den har hållit bra mot allt jag har kastat på den och ser fortfarande nästan ny ut, med undantag för lite envis lera. Det verkar också tåla långa dagar på spåret utan att gå sönder.

Snabbhet och Respons

Även om Olympus 4.0 är robust och dämpad, kanske det inte är det bästa valet för snabb trailracing. Det är definitivt en sko du kan trycka på, men om hastighet är ditt huvudfokus kan en lättare sko med lite mindre dämpning vara ett bättre alternativ.

Komfort och Passform

Altra Olympus 4.0 är sant till storlek och erbjuder bekväm passform. Fotformad tåbox kan dock kännas lös för de som är vana vid smalare skor. Totalt sett är den dock bekväm att springa i.

Slutsats

Altra Olympus 4.0 är en robust trailsko, men kanske inte för alla. För mig personligen är den lite för mycket sko – jag föredrar lite mindre dämpning och mer markkänsla. Men för de som gillar en sko med mycket dämpning som kan hantera nästan alla förhållanden, är Altra Olympus 4.0 ett utmärkt val.