• Hem
  • Altra Paradigm 6: Test & Recension

Altra Paradigm 6: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Altra Paradigm 6:

Altra Paradigm 6 är en maximalt dämpad stabilitetstränare som har genomgått stora förändringar sedan förra utgåvan - det känns som en helt ny sko. Dessa förändringar, tillsammans med Altras egenskaper, resulterar i en bekväm löpning kilometer efter kilometer. Med Altra Paradigm 6 får du en löparsko som ger dig den ultimata dämpningen och stabiliteten du behöver för att ta dig an långa distanser med komfort och självförtroende. Ge dig själv fördelen av en sko som tar hand om dina fötter, oavsett hur långt du springer. Sätt på dig Altra Paradigm 6 och känn skillnaden i varje steg!

Fördelar

- Bekvöäm och givande dämpning
- Naturlig passform utan häl dropp
- Stabil konstruktion

Nackdelar

- Plösen rör sig lite
- Tenderar att bli lite varma

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

7.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

9.0

Totalt

8.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Låg

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Altra, kända för sina unika designprinciper, har släppt sin senaste sko: Paradigm 6. Denna sko inkluderar några av företagets mest kända funktioner, inklusive Footshape-tåboxen och noll mm häl-till-tå dropp. Dessa signaturfunktioner, tillsammans med flera spännande förändringar, skapar en sko som utmanar sin konkurrens på marknaden.

Första intrycket

Paradigm 5 var utan tvekan den största löparskon jag någonsin har använt. För Paradigm 6 har Altra arbetat hårt för att smalna av designen, vilket resulterar i en mer skräddarsydd passform. Det är som att jämföra en vän som har gått ner i vikt; du ser fortfarande samma person, men de är bara en tunnare version av sig själva.

Första gången jag satte på mig skon kändes de som en tennisboll – studsiga men ändå stabila. Tack vare den breda basen kände jag en god nivå av fasthet. Den nya designen kändes genast märkbar under min första löptur, vilket var en avslappnad 8-mils runda genom staden.

Sulan

Yttersulan på Paradigm 6 består av ett blåst gummi, vilket är typiskt för Altras löparskor. De använder också en fotpod och innerflex för yttersulan, vilket skapar en naturlig karta över din fot. Allt detta bidrar till att göra skon mer flexibel, vilket förbättrar löpövergångarna.

En ny funktion i Paradigm 6 är EgoMAX-dämpningen. Denna nya teknik, som utvecklats av Altra, har som mål att skapa en lättare, mer hållbar sko som ger mer studs, allt med mindre dämpning. Jag upplevde ingen större skillnad i studsighet jämfört med den tidigare dämpningen (Ego), men den nya EgoMAX dämpningen gav skon en trevlig, fast känsla.

Överdelen

Den övre delen av skon har uppdaterats med ett nytt konstruerat nät, vilket ger både flexibilitet och andningsförmåga. Till skillnad från den tidigare versionen av Paradigm, bidrar detta material till att låsa fast foten, vilket skapar en säkrare, skräddarsydd passform.

Paradigm 6 inkluderar också Altras Innovarch-teknik, ett tunt lager av nätmaterial som sveper runt den inre sidan av din mellanfot för att öka stabiliteten.

Slutsats

Paradigm 6 är en uppdaterad version av Altras signatursko. Med förbättrad dämpning, ökad stabilitet och en mer skräddarsydd passform är den ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna löpare.