• Hem
  • Altra Timp 4: Test & Recension

Altra Timp 4: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Altra Timp 4:

Altra Timp 4.0 är verkligen fantastiska terrängskor! Oavsett olika underlag och olika förhållanden har jag inte annat än imponerats över hur bra Timp 4.0 presterar. Med Altra Timp 4.0 får du skor som tar dig genom terrängen med lätthet och prestanda. Oavsett om det är steniga stigar, leriga vägar eller teknisk terräng, kan du lita på att Timp 4.0 levererar grepp, stabilitet och skydd. Ge dig ut på ditt nästa äventyr med fullt förtroende i Altra Timp 4.0 och upplev kraften och prestandan i varje steg!

Fördelar

- Bra dämpning
- Blir torr snabbt
- Mycket hög slitstyrka som håller länge

Nackdelar

- Smalare passform som inte är för alla

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

7.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Altra Timp 4.0 är en bekväm och mångsidig trailsko som fungerar utmärkt i praktiskt taget alla terrängförhållanden. Med sin generösa dämpning (29 mm stack), fyller den en passande plats i Altras sortiment mellan Lone Peak (med måttlig dämpning) och Olympus (med maximal dämpning).

Design och estetik

Timp 4.0, den senaste versionen av Timp-serien, lanserades ursprungligen 2018. Denna version av skon är mycket mer estetiskt tilltalande och lite lättare än originalet, samtidigt som den är mycket lik storleks- och känslomässigt jämfört med andra och tredje modellerna av skon. Direkt ur kartongen kände jag igen Altra Timp 4.0, den ser och känns väldigt lik de två senaste versionerna av denna sko. Med en relativt lätt vikt i förhållande till den stora mängd dämpning och skydd den erbjuder, är detta en sko jag definitivt uppskattar.

Prestanda

Självklart är prestanda mycket viktigare än design. Jag har ingen större kritik, men kanske ett mindre problem, med prestandan hos Timp 4.0. Mitt första löpningstest i skon var på en gräsbevuxen stig som fortfarande var våt och lite hal tack vare morgondaggen. På denna typ av stig är trailskor ofta inte nödvändiga, men med tanke på de våta förhållandena var det trevligt att ha förtroendet för att jag inte skulle glida tack vare greppet från Timp 4.0. Upp och ner för små kullar och i snäva kurvor hade jag aldrig några problem med fotfästet.

Passform

Det enda problemet jag har med denna sko, och det är i stort sett samma problem som jag haft med de två senaste versionerna av Timp, är att den är lite smalare i framfoten/tåboxen än vad jag förväntar mig av en Altra-sko. Även om jag gillar designen på dessa skor, skulle jag uppskatta om Altra återgår till den rymligare tåboxen i originalet i framtida versioner av Timp.

Skydd och grepp

Altra Timp 4.0 kommer definitivt att hålla dina fötter säkra och glada oavsett vad spåret kastar på dig. MaxTrac-yttersulan på Timp 4.0 är ett hårt och slitstarkt gummi som ger skydd mot alla knöliga trädrötter eller vassa stenar du kan möta på spåret. Mellansulan består av Altras EGO max-dämpningsmaterial som ger både komfort och skydd för dina fotsulor. Timp 4.0 har också en förstärkt tåhätta som skyddar foten från skräp som du kan stöta på under löpningen.

Hållbarhet

Jag har inga invändningar mot Altra Timp 4.0. Jag har använt Timp 4.0 i en mängd olika förhållanden, och skorna visar inga tecken på slitage alls. Om du vill ha en trailsko som kommer att hålla upp till några allvarliga slitage, kryssar Timp 4.0 den rutan säkert.

Prestanda och hastighet

Altra Timp 4.0 är definitivt en trailsko som du kan springa snabbt i. Även om toppfart på relativt löpbara stigar inte är exakt vad Timps är kända för, kan du absolut bära dem i ett trailrace på vilket avstånd som helst utan att oroa dig för att dessa skor skulle påverka din prestanda negativt.

Komfort och passform

Altra Timp 4.0 har en åtsittande passform, från hälkappan till mellanfoten. Som jag nämnde tidigare i recensionen känns tåboxen / framfoten på Timp 4.0 lite smal baserat på de fotformade tåboxstandarder som Altra länge har behållit. Trots detta, är de fortfarande bekväma att bära och springa i. Ovandelen på Timp 4.0 är tillverkad av en dämpad mesh som gör att skorna andas bra, och den ger en åtsittande men bekväm passform som omsluter hela foten.

Slutsats

Utan tvekan är denna Altra Timp 4.0 en av mina favorit trailskor! Även om det inte finns något sådant som en perfekt sko, kommer Timp 4.0 nära att kryssa i alla rutor för mig. Den är bekväm. Den är snabb. Den passar perfekt i storleken. Det är helt enkelt en bra sko, oavsett hur du ser på det.