• Hem
  • Asics Gel Cumulus 25: Test & Recension

Asics Gel Cumulus 25: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Asics Gel Cumulus 25:

ASICS Gel Cumulus är en lyxig och maximalistisk daglig träningskompis. Den är perfekt för lugna återhämtningslöpningar och erbjuder gott om komfort även under långa distanser tack vare sin tjocka mellansula och bekväma ovandel. I den 25:e versionen har den genomgått en total omvandling och nu har den en mjukare, smidigare och mer modern löpkänsla. Med ASICS Gel Cumulus 25 får du en kompromisslös komfort och en löpupplevelse som tar dig längre och snabbare än någonsin tidigare!

Fördelar

- Lätt att byta till
- Bra passform som sitter åt väl
- Mycket bekväma att springa i

Nackdelar

- Ingen bra greppförmåga
- Tenderar att bli relativt varma

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

10.0

Grepp

5.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

9.0

Totalt

8.2

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Hög

Dämpning - Typ:

Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

Vem borde köpa Asics Gel Cumulus 25?

Asics Gel Cumulus 25 passar utmärkt för dig som söker en mjuk och bekväm löparsko för mestadels lätta löpturer. Om du anser att Nimbus 25 är för kostsam, eller om du ogillar dess skakiga löpning, då är Cumulus 25 ett utmärkt alternativ med dess mjukare mellansula och mer flexibla framfot.

Vem borde undvika Asics Gel Cumulus 25?

Om du vill ha en mångsidig daglig träningsko som kan hantera hastighetsökningar enkelt, då är Cumulus 25 kanske inte det bästa valet för dig. Denna modell erbjuder avslappnade övergångar tack vare sin flexibla framfot men saknar en studsig känsla under löpningen.

Introduktion

Cumulus har länge varit Asics allomfattande dagliga träningsko. Personligen har jag sprungit i två tidigare versioner av Cumulus och jag anser att de är mycket bekväma, hållbara och balanserade arbetshästar. De har varit bland Asics mest populära träningsskor tack vare deras prisvärdhet, tillgänglighet och mångsidighet.

För tre år sedan lanserade Asics dock Novablast, en neutral vardagssko i mellanklassen som konkurrerade med Cumulus på både pris och mångsidighet, men som också erbjöd en mer unik löpupplevelse. Novablast lyckades på flera områden överträffa Cumulus: den var lättare, mer energisk och erbjöd en mer spännande löpupplevelse. Över tiden blev Novablast allt populärare, vilket minskade försäljningen av Cumulus.

För att svara på detta, har Asics nu omformat Cumulus för att fylla en annan roll i sortimentet. Den nuvarande versionen av Cumulus är mer lik Nimbus än någonsin tidigare, och utan namnet ””Cumulus”” skulle den lätt kunna misstas för en Nimbus.

Första intryck

Min första löprunda med Cumulus 25 var en mycket långsam återhämtningsrunda på 9 km. Jag var initialt inte förtjust i skon. Tåboxen kändes otroligt trång eftersom jag bar tjocka strumpor och det kändes som om löpningen var trög. Det som stack ut mest var dock hur klumpig yttersulan kändes på grund av hur mycket mellansulan komprimerades.

Efter inkörningsperioden kändes Cumulus 25 mycket bättre och efter cirka 15 kilometer började skon växa på mig – yttersulan kändes inte klumpig längre och löpningen var mycket mjukare. Tåboxen sträckte sig också en aning och det kändes bekvämare med tunna strumpor.

Överdel

Cumulus 25 har en tjock och behaglig ovandel, vilket liknar den hos Nimbus 25. Den är utrustad med en tjock tunga, vilket gör att skon känns varmare än sin Nimbus motsvarighet. Fotlåsningen är utmärkt, även utan att behöva använda en löparknut, och det finns ingen hälglidning. Tåboxen är något bredare än Nimbus 25, men om du föredrar en rymlig passform bör du gå upp en halv storlek.

Sula Enhet

Där Asics Gel Cumulus 25 verkligen skiner är i dess supermjuka gång. Till skillnad från tidigare versioner av Cumulus, ger den här modellen en känsla av att löpa på moln. Mellansulan är mindre styv än Nimbus, vilket ger mer markkänsla och en mindre skakig löpning. Skon är bäst lämpad för enkla löprundor eller återhämtningsrundor när tempot inte är en prioritet.

Cumulus 25 har en otrolig stabilitet tack vare dess breda bas, vilket gör det till en njutning att springa långa sträckor. Yttersulan, trots sin platta design, kändes inledningsvis klumpig men mjuknade betydligt efter inkörningsperioden.

Sammanfattning

Asics Gel Cumulus 25 är en utmärkt tränare för lätta dagliga löprundor. Den utmärker sig genom sin extremt mjuka gång, men saknar snabbhet för att täcka en bredare rad träningsaktiviteter. Den nya designen liknar Asics Nimbus 25 mycket, men det är Cumulus’ flexibla framfot och mjuka mellansula som gör denna modell unik. Låt oss dyka djupare in i de detaljerade aspekterna av skon.