• Hem
  • Asics Gel Excite 7: Test & Recension

Asics Gel Excite 7: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Asics Gel Excite 7:

Asics GEL-Excite 7 följer i fotspåren av de sex tidigare framgångsrika skorna i Excite-serien, som skapades för att erbjuda både värde och komfort. Med användningen av GEL-dämpning tillsammans med AMPLIFOAM får du en skön och bekväm passform som passar de flesta. Med Asics GEL-Excite 7 får du en pålitlig och komfortabel löparsko som tar dig igenom dina träningspass med stil och lätthet. Upplev värdet av överlägsen dämpning och maximal komfort vid varje steg!

Fördelar

- Prisvärt alternativ för Asics gel-teknologi
- Simpel och bekväm passform
- Bra sula med hög slitstyrka

Nackdelar

- Dämpningen känns relativt hård
- Ingen större uppgradering från tidigare generationer

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

6.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

7.0

Totalt

7.8

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Hård/balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

När du överväger att skaffa ett par Asics GEL-Excite 7, kanske du jämför dessa med andra lågrisk-skor som kan tåla daglig löpträning, kanske till och med ett löplopp då och då. Om du söker en liknande sko, kan du ha övervägt Saucony Cohesion 13 som också har en neutral hållning och en bra mängd gummitäckning till ett bra pris, eller kanske New Balance Fresh Foam Zante Solas, en lättare men mindre dämpad sko i samma prisklass. Jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter med Asics GEL-Excite 7.

Första Intrycket

Kan inte säga att jag var ””upphetsad”” över att prova Asics GEL-Excite 7s, men för att vara ärlig, förstår jag nu varför dessa skor får så mycket uppmärksamhet.

När det kommer till budgetskor från kända tillverkare, ser jag oftast två typer. Den första gruppen har lågkvalitativa komponenter förpackade på ett bländande sätt, och den andra gruppen, där GEL-Excite 7s faller in, använder pålitliga tillverkningsmetoder med pålitliga material, men till ett budgetpris.

Design och Material

GEL-Excite 7s är utformade för neutrala löpare som har en normal bågstorlek och jämn fotfördelning. Häl till tå-droppet på dessa skor är 8 mm, vilket passar bra för vardagslöpare som inte söker extremt låga droppvärden.

Även om jag inte kunde hitta ett specifikt mått för stapelhöjden, upplevde jag att den främre delen av skon hade tillräckligt med (låg till medel) vaddering för löpare. Detta är inte en maxdämpad Hoka One One, men det är sannolikt bra nyheter för den genomsnittlige löparen som söker en välbalanserad sko.

Sulans Egenskaper

Mest uppmärksamhet i GEL-Excite 7s går till sulan, särskilt mellansulan. Mellansulan innehåller Asics ””GEL””, ett proprietärt skummaterial som dämpar stötar. Kring GEL-kudden har Asics packat in sin AmpliFoam-teknologi, ett skum som är utformat för att vara hållbart vid mjukare densiteter. Detta betyder att skon kan vara mjuk och lätt utan att offra långvarig prestanda, vilket är särskilt viktigt för en budgetsko.

Andra Funktioner och Intryck

När jag först provade GEL-Excite 7s, upplevde jag den typiska Asics-passformen. Hälen är något styvare för att ge en tajt passform när den är ordentligt snörad, och framfoten har tillräckligt med utrymme för att dina tår ska sprida ut sig. Något som jag verkligen uppskattar är den mjuka innersulan, som ger en skön känsla när man först sätter på sig skon. Det ger en dämpad känsla utan att vara alltför dominerande och påverkar inte skons allmänna prestanda.

Skons andningsförmåga är mycket bra, tack vare det nätmönstrade övre materialet, vilket jag fann hjälpte till att hålla mina fötter svala även under längre löpturer. Hälkoppen är tillräckligt stabil och ger en säker och bekväm passform.

Prestanda och Hållbarhet

När det gäller prestanda, levererar GEL-Excite 7 en stabil, dämpad löpning, vilket gör den till en bra sko för löpning på olika ytor, inklusive vägar och stigar. Dessa skor är inte de snabbaste på marknaden, men för de som söker stabilitet och dämpning framför hastighet, är de ett bra val.

Vad gäller hållbarhet, håller dessa skor sig väl under regelbunden användning. Mellansulan behåller sin form och dämpningsförmåga även efter flera mils löpning, och yttersulan visar lite tecken på slitage, tack vare det hållbara gummi som Asics har använt.

Slutord

Sammanfattningsvis erbjuder Asics GEL-Excite 7 en balans mellan dämpning, stabilitet och hållbarhet till ett budgetpris. Dessa skor kanske inte är de snabbaste eller mest tekniskt avancerade på marknaden, men de är pålitliga och bekväma, vilket gör dem till ett utmärkt val för vardaglig löpning eller för de som just börjar med löpning. Deras pris gör dem också till ett bra val för de som söker ett prisvärt alternativ utan att kompromissa med kvalitet och prestanda.