• Hem
  • Asics Gel Kayano 28: Test & Recension

Asics Gel Kayano 28: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Asics Gel Kayano 28:

ASICS Kayano 28 är en toppklassig stabilitetstränare byggd för alla hastigheter och distanser. Betydande förändringar i designen har gjort denna tränare till en av ledarna inom stabilitetssegmentet. Med ASICS Kayano 28 får du en kraftfull och pålitlig partner som ger dig den stabilitet och prestanda du behöver för att dominera på alla dina löprundor. Oavsett om det är snabba spurter eller långa maraton, Kayano 28 är redo att ta dig över mållinjen med kraft och stil!

Fördelar

- Konsekvent och sköna att använda
- Prisvärda
- Slitstarka med bra hållbarhet

Nackdelar

- Lite smal passform i mitten av foten
- Tyngre löparskor än många konkurrerande modeller

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

9.0

Totalt

8.8

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Efter 28 år på marknaden fortsätter Asics att överträffa förväntningar med sin beprövade och stabila Gel Kayano. Asics Gel Kayano 28 följer i fotspåren av sina föregångare men bjuder på ett par markanta förbättringar som kommer tilltala både nya och erfarna löpare. Denna sko ligger i toppklassen av stabilitetsskor och är konstruerad med det bästa Asics har att erbjuda.

Första intryck

Vid första anblicken känns Asics Gel Kayano 28 bekant; dess övre del påminner starkt om föregångaren. Men skenet bedrar, för när du väl glider in i skon känner du genast att något är annorlunda – det finns en extra studs i dämpningen som är mycket välkommen. Skon har en välbalanserad dämpning som går ifrån en responsiv häl till en fjädrande framfot.

Skons passform, som går från häl till tå, är skräddarsydd och kändes en aning trång i mellanfoten, men var inte överväldigande. Vid dess jungfrulöpning, en löprunda på 7,5 mil, levererade skon en bekväm och balanserad löpning från början till slut.

Sulaenhet

Några markanta förändringar har gjorts i mellansulan för Kayano 28. ASICS High Abrasion Rubber (AHAR) täcker yttersulan, vilket är en robust konstruktion designad för att motstå slitage från många kilometers löpning. Skon uppvisade minimalt slitage även efter hundra mil.

Mellansulan består av tre lager. Basskiktet är Flytefoam-dämpning, en solid och stabil bas för stötar och tå. Det mellersta lagret är Gel-dämpning, som bidrar till en mjukare och mer absorberande stötdämpning. Överst finner vi Flytefoam Blast, ett nytt skum som är lättare och ger skon en extra studsig känsla.

Stabilitet uppnås med hjälp av ASICS Dynamic DuoMax stödsystem, ett dubbel densitetsskum som löper från början av den externa hälkappan ner till framsidan av hålfoten. Systemet fungerade väl och förhindrade fotleden från att rulla in under löpningen.

Ovandel

Överdelen på Asics Gel Kayano 28 är konstruerad av ett strukturerat men flexibelt meshmaterial. Designen är anpassningsbar och tillåter skon att forma sig efter foten under löpning. Ovandelen andas också bra och håller fötterna svala under löpning i varmare klimat.

En signifikant förändring har gjorts på den externa hälkopplingen, som nu har en X-formad struktur och är fodrad med minnesskum. Denna förbättring bidrar till en lägre vikt och bättre komfort.