• Hem
  • Asics Gel Kayano Lite 3: Test & Recension

Asics Gel Kayano Lite 3: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Asics Gel Kayano Lite 3:

Kayano Lite 3 är en imponerande och mångsidig stabilitetssko redo att ta sig an vilket träningsprogram som helst. Men för den prismedvetna löparen kan priset vara lite högt med tanke på avsaknaden av stora uppdateringar. Trots det är Kayano Lite 3 en pålitlig och kraftfull partner som hjälper dig att nå dina mål oavsett vilket träningsprogram du följer. Ge dina fötter den stabilitet och komfort de behöver med Kayano Lite 3 och ta din träning till nya nivåer!

Fördelar

- Mycket bekväma
- Bra stabilitet utan att begränsa skornas flexibilitet
- Bra andningsförmåga tack vare meshtyget

Nackdelar

- Lite dyra

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.2

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Hög

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Vem ska köpa dessa skor?

Asics Gel Kayano Lite 3 rekommenderas starkt för miljömedvetna löpare eller de som söker en lätt, miljövänlig löparsko som är designad för att hålla länge.

Introduktion

ASICS Kayano Lite har framgångsrikt kommit till sin tredje iteration. Den är lättare och mer miljövänlig än sin systermodell, ASICS Kayano. Det är fortfarande den enda stabilitetsskon som fått ””lite””-behandlingen, och den tredje upplagan presenterar ett mer miljövänligt paket än sina föregångare. Dessa skor är ASICS toppmodell för maximal stabilitet, och de kostar inte allt för mycket

Första intryck

Lite 3 uppfattas som mer stilren än traditionella Kayano. Den blå färgen smälter harmoniskt samman med gula-orange accenter, och ett visuellt intresse skapas med vågor av marinblått och ljusblått. Dämpningen känns annorlunda i Lite mot den vanliga Kayano, med Lite lutar något mer mot den plyscha sidan. Du känner en omedelbar studs när du sätter på den, vilket fortsätter under löpningen. Den bredare basen ger stabilitet där det behövs.

Överdel

Den tredje upplagan av Kayano Lite minskar ytterligare sin miljöpåverkan. Överdelen är konstruerad med 3D-printade överlägg, vilket innebär noll irritationspunkter. Den återvunna konstruerade meshen har ett enkelt lager som har förbättrats i både andningsförmåga och flexibilitet. Ovandelens flexibilitet komprometterar inte dess struktur, vilket gör den till en mångsidig löparsko.

Sula

Kayano Lite 3 har även förbättrad sula. Den använder sig av AHAR (ASICS High Abrasion Rubber) Lite, som är en tunnare och lättare version av deras standard AHAR. Trots sin lätthet och tunnhet har den imponerande hållbarhet och grepp. Dessutom är skon byggd med en 3D-rymdkonstruktion, vilket skapar en mycket stabil gång. Detta bidrar till att göra skon till en lättare löpsko, väger endast 286 gram.

Slutsatser

ASICS verkar ha prickat rätt med den tredje upplagan av Kayano Lite. Jämfört med tidigare versioner och traditionella Kayanos, presenterar Lite 3 en bättre och mer miljövänlig löparsko. Dock finns det några nackdelar, som mindre hållbarhet jämfört med traditionella Kayanos. Sammantaget är ASICS Gel Kayano Lite 3 en imponerande, mångsidig och stabilitetslöparsko redo att möta alla dina träningsbehov, men för de mer krävande individerna kanske de inte bemötar alla behoven.