• Hem
  • Asics Gel Nimbus 25: Test & Recension

Asics Gel Nimbus 25: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Asics Gel Nimbus 25:

ASICS Gel-Nimbus 25 är en maximalistisk, mycket dämpad tränare med en mild gungning. Den är kanske inte den mjukaste maximalt dämpade tränaren på marknaden och inte heller den mest energiska, men den är fortfarande en otroligt bekväm tränare (så länge du väljer rätt storlek eller väljer den breda versionen eftersom den har en mycket smal tåbox). Version 25 använder det helt nya FF Blast+ Eco mellansula-skummet. Det känns fastare än Nimbus 24, men det ger ännu mer dämpning och stabilitet tack vare ökningen av mellansulans höjd och bredd. Den omformade yttersulan resulterar i smidigare övergångar och bättre hållbarhet. Med ASICS Gel-Nimbus 25 får du en tränare som ger överlägsen komfort och stabilitet, samtidigt som den tar hand om dina fötter under långa och bekväma löpturer.

Fördelar

- Bra allroundprestation
- Smidiga och bekväma
- Förbättrad stabilitet och hållbarhet från tidigare generation

Nackdelar

- Smalare tåbox
- Dämpningen känns begränsad när man springer

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Hård/balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Asics Gel-Nimbus 25 är här och med den kommer några betydande förändringar som säkerligen kommer att påverka din löpupplevelse. Denna recension är framtagen för att ge dig en djupare inblick i denna sko, vilket är särskilt viktigt om du är en entusiastisk löpare som är intresserad av både teknisk expertis och praktisk användbarhet. Låt oss börja.

Vem borde köpa Asics Gel-Nimbus 25?

Om du är en löpare som föredrar en stabil, plyschig känsla framför mycket markkontakt, är Nimbus 25 perfekt för dig. Den passar bra för korta till medellånga, långsamma lopp.

Vem borde inte köpa Asics Gel-Nimbus 25?

Om du behöver en bred tåbox eller föredrar flexibla, supermjuka och maxdämpade träningsskor, är Nimbus 25 kanske inte för dig.

En överblick över Asics Gel-Nimbus 25

Nimbus 25 visar att ASICS är progressiva och villiga att förändras. Trots att Nimbus-serien historiskt sett har varit känd för sin gelinnehåll, är Nimbus 25 faktiskt ganska diskret i det avseendet. Gel har minskat över tid och nu finns det bara en liten dold gel-enhet i hälen. Dämpningen kommer mestadels från skummet i mellansulan och det är intressant att se hur ASICS har fokuserat på andra funktionella egenskaper som tillför värde till skon.

Första intrycket av Asics Gel-Nimbus 25

När jag först såg bilder av Nimbus 25, som är tjockare i mellansulan än tidigare versioner, förväxlade jag den med Metaspeed Sky 2. Efter att ha provat skon i butiken, fann jag att tåboxen var för trång, så jag gick upp en halv storlek.

Under min första 30 km långa löptur med Nimbus 25, fann jag att skon var fastare men också mer dämpad än föregående version. Övergångarna var smidigare, vilket är ett plus. Efter några justeringar av skosnörena upplevde jag ingen obehag, och jag uppskattade det extra utrymmet i tåboxen.

Ovandel

Nimbus 25 har en helt ny ovandel konstruerad av stickad mesh. Den är mjuk vid beröring och anpassar sig efter dina fötter. Men jag tycker att ASICS har missat målet med passformen igen. Tåboxen är för trång och du måste antingen gå upp en halv storlek eller välja en bredare variant.

Mellansula och sula

Den nya mellansulan FF Blast+ Eco gör Nimbus 25 mer lämplig för lätta, återhämtande dagar. Skon känns mjuk och dämpad vid gång, men fastare vid löpning. Nimbus 25 fungerar bra som en allround träningsko, och skulle vara ännu bättre om den var lite lättare.

ASICS fortsätter att använda AHAR-gummi på yttersulan, vilket ger utmärkt grepp och hållbarhet. Den exponerade mellansulan i mitten hjälper till att minska vikten och ger en lite snabbare känsla. Yttersulan är hållbar och visade knappt någon slitage efter 50 kilometers löpning.

Stabilitet

Nimbus 25 känns stabil, trots dess mjuka dämpning. Denna stabilitet kommer från skons breda bas, som hjälper till att sprida belastningen när du landar.

Komfort och passform

Trots att tåboxen är trång, har Nimbus 25 en bekväm känsla. Snörningen är utmärkt och håller foten säkert på plats, även under längre löpningar.

Hälen är ordentligt stoppad, vilket hjälper till att förhindra blåsor och ger en skön känsla. Innersulan är inte avtagbar, vilket är något att tänka på om du brukar byta ut standardinnersulorna mot ortopediska sådana.

Slutsats

Asics Gel-Nimbus 25 är en pålitlig löparsko för de som föredrar en mjuk, stabil känsla. Den erbjuder utmärkt dämpning och stöd, vilket gör den till ett utmärkt val för långa löpningar. Dess hållbara konstruktion betyder att den kommer att hålla länge, även under regelbunden användning. Men för dem som behöver mer utrymme i tåboxen, eller de som föredrar en mycket lätt och flexibel sko, kanske den inte passar.

Överlag är Asics Gel-Nimbus 25 en stark utmanare i den neutrala löparskosegmentet. Den fortsätter att bygga på sin arv av komfort och hållbarhet och är ett utmärkt val för både nya och erfarna löpare.