• Hem
  • Asics Gel Pulse 13: Test & Recension

Asics Gel Pulse 13: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Asics Gel Pulse 13:

ASICS Gel Pulse 13 tar dina dagliga löprundor till en ny nivå av komfort. Denna senaste version av den populära Gel Pulse-serien är lyxig och stödjande, vilket gör det enkelt att springa långa sträckor utan bekymmer. Det bästa av allt är att den också är prisvärd och presterar exceptionellt bra oavsett om du springer, går eller tränar på gymmet. Med Gel Pulse 13 får du en helhetsupplevelse som kommer att göra dina fötter glada och din träning till en ren fröjd.

Fördelar

- Bra bekvämlighet som håller foten på plats
- Bekväm dämpning
- Prisvärda

Nackdelar

- Designen är lite tråkig enligt oss
- Relativt tunga för löparskor

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

9.0

Totalt

8.6

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad/Mjuk

Dämpning - Nivå:

Medel

ASICS Gel Pulse 13 är en vardagssko och långdistanssko i budgetklassen, uppskattad för sin mjuka och bekväma dämpning. Även om den saknar den responsivitet som vissa löpare letar efter, passar dess stödjande och följsamma karaktär bra för landsvägslöpare, promenadälskare och till och med gymgåare. Även om den kanske inte passar alla, speciellt de med smala fötter, överraskar den stort när det gäller anpassningsbarhet, bekvämlighet och livslängd.

Vem ska köpa ASICS Gel Pulse 13?

Om du är en landsvägslöpare, långdistanslöpare eller bara letar efter en sko för dagligt bruk, passar ASICS Gel Pulse 13 bra. Den mjuka och följsamma designen är perfekt för långa dagar på fötterna. Den kan också vara en bra option för de som går till gymmet regelbundet, tack vare dess stöd och bekvämlighet.

Vem bör INTE köpa den

Om du är en löpare som letar efter en fartorienterad sko, kanske du vill överväga Brooks Launch 8 eller Brooks Revel 5 istället. För dem som söker en ännu billigare sko men med mer fjädring för lättare träningsbelastningar, är ASICS Gel Excite 8 ett bra alternativ.

Gel Pulse 13 vs. 12: Vad har förändrats?

  1. Mer anpassningsbar passform: Gel Pulse 13 har uppgraderats med en ny konstruerad jacquard-mesh som är stretchigare, vilket ger en mer inkluderande passform, speciellt för löpare med större fötter.
  2. Bättre ventilation: Den nya ovandelen ger förbättrad andningsförmåga för en svalare löpupplevelse.
  3. Mjukare och mer responsiv löpning: Den förnyade Amplifoam-kudden och Gel-tekniken ger en mjukare känsla med förstärkt energiåtergivning.

Dämpande i varje steg

Löpare beskriver känslan av att använda ASICS Gel Pulse 13 som ””att gå på kuddar””. Skon behöver ingen inkörningsperiod och anpassar sig direkt till foten från första användningen.

Ger stöd hela dagen

Trots att Gel Pulse 13 är en neutral sko, hävdar de som har plattfot eller de som är på fötterna under längre perioder att den gör ett bra jobb med att förhindra överdriven rullning av foten.

ASICS Gel Pulse 13:s åkning är inget spännande

En av nackdelarna med denna sko är dess brist på responsivitet. Flera testare menar att det finns ””ingen studs tillbaka”” under varje fotavtryck, vilket kan vara en besvikelse för dem som söker mer fart och kraft.

Sko med lång livslängd

Efter att ha sprungit över 50 mil är både yttersulan och mellansulan fortfarande i utmärkt skick, vilket talar för dess hållbarhet.

Välkomnar breda fötter

Gel Pulse 13:s rymliga tåbox och stretchiga ovandel i mesh gör den till en bra sko för de med större fötter. Detta utrymme tillåter också foten att svälla under långa löpturer.

Varning: Lite för rymlig för smala fötter

Personer med smala fötter kan uppleva att skon är lite för rymlig, och några har rapporterat att de halkat på grund av att ovandelen inte låser fast fötterna ordentligt.

Slutsats

ASICS Gel Pulse 13 är en pålitlig, hållbar och bekväm sko för daglig användning, promenader och långdistanslöpning. Dess anpassningsbara och ventilerande konstruktion gör den till ett utmärkt val för de med breda fötter. Men om du har smala fötter eller söker mer respons och fart, kanske du vill leta efter alternativ.