• Hem
  • Asics GT 2000 10: Test & Recension

Asics GT 2000 10: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Asics GT 2000 10:

ASICS GT-2000 10 fortsätter som en grundläggande, pålitlig och lätt-stabil löparsko som har uppdaterats med tiden utan att skryta om den senaste och bästa tekniken eller känslan. Det kan ta lite tid att vänja sig vid den, men denna modell erbjuder bra stöd och dämpning med en bekväm och stödjande ovandel - allt för att uppfylla vad GT-2000-användare har kommit att förvänta sig från denna serie. Med ASICS GT-2000 10 får du en pålitlig partner som tar hand om dina fötter och ger dig den stabilitet och komfort du behöver för att ta dig igenom dina löprundor med självsäkerhet och tillförsikt.

Fördelar

- Mycket bra grepp
- Extremt prisvärda i förhållande till andra löparskor i samma kvalité
- Bekväma att springa i under längre tid

Nackdelar

- Känns som att det finns kvar lite utrymme bakom hälen vilket försämrar passformen något

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

7.0

Stabilitet

7.0

Totalt

8.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Löparskor är inte bara en produkt, det är en förlängning av löparens prestation och upplevelse. I denna recension kommer vi att dyka djupt in i ASICS GT-2000 10, en sko som ligger i korsningen mellan prisvärdhet och prestanda i ASICS stabilitetssortiment.

Första intryck

När jag först tog ut ASICS GT-2000 10 ur kartongen, var jag omedelbart förvånad över hur lätt den kändes, trots dess mörka färg och traditionella logotyptryck. På mina första löprundor (6 miles på trottoarer och gator, följt av 4 mil på ett löpband), kändes skon bekväm och livlig, men jag hade svårt att avgöra om jag gillade den. Den stora överraskningen kom under en längre löprunda på 15 miles på löpbandet – jag var förvånad över hur bekväm mellansulan var, och jag upplevde ingen smärta under eller efter löpningen. Det var definitivt en trevlig överraskning!

Sula och grepp

GT-2000 10 bjuder på några betydande förändringar jämfört med dess föregångare. Först och främst har skons drop minskats från 10 till 8 mm, och dess sula har blivit mer strömlinjeformad. En annan nyhet är ersättningen av den tidigare Duomax-mellansulan med LITETRUSS™-tekniken. Mellansulan bibehåller en halvstyv känsla trots den nya tekniken, vilket fortfarande skyddar mot medial kompression och motverkar överdriven inåtrullning av foten.

Skon har också en uppdaterad design med en ASICS High Abrasion Rubber-yttersula, som ger utmärkt grepp och hållbarhet. Trots alla dessa förändringar, ger GT-2000 10 fortfarande en liknande löpkänsla som tidigare modeller, med utmärkt hållbarhet och grepp.

Överdel

Förnyad sula möter helt ny ovandel. ASICS GT-2000 10 byter ut det gamla meshmaterialet mot ett nytt stickat material. Den har färre lager, vilket gör skon lättare, och ovandelen är mer anpassningsbar till löparens fot. Stickningen andas och jag upplevde inga problem med varma fötter när jag sprang på löpbandet.

Trots denna förändring i material, känns greppet fortfarande säkert. Hälräknaren är även den av hög kvalitet, vilket hjälper till att motstå rörelse vid hälen.

Sammanfattning

ASICS GT-2000 10 är en imponerande löparsko som har lyckats behålla kvaliteten och känslan av sina föregångare, samtidigt som den har förnyats med ny teknik och material.