• Hem
  • Asics Novablast 3: Test & Recension

Asics Novablast 3: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Asics Novablast 3:

ASICS Novablast 3 är en sofistikerad daglig tränare som passar bäst för avslappnade och lätta löpturer. Dess mellansula har uppgraderats till FF Blast+ skum, vilket gör att den blir lättare och ger ännu djupare dämpning. Version 3 ger en smidigare löpning än sin föregångare, men den ger en något fastare känsla och saknar den roliga, studsiga löpningen som Novablast tidigare var känd för. Med ASICS Novablast 3 får du ändå en pålitlig och bekväm löparupplevelse som hjälper dig att ta dig igenom dina träningspass med stil och komfort.

Fördelar

- Lätta att springa in
- Mycket bra andningsförmåga
- Hög och bekväm dämpning
- Förbättrad stabilitet

Nackdelar

- Plösen har en tendens att åka ner
- Vi upplevde att storleken var ganska lång

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

7.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.2

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Hög

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Om du är på jakt efter en pålitlig, daglig träningssko som är smidig och mångsidig, är Asics Novablast 3 ett bra alternativ att överväga. Men om du är en snabb löpare eller en löpare som letar efter en tävlingssko, kanske du vill leta någon annanstans. Novablast-serien har varit en av de mest spännande icke-pläterade serierna under de senaste två åren, men den tredje versionen har genomgått betydande förändringar som har förändrat dess karaktär och prestanda.

Första intryck

Vid första anblicken verkar Novablast 3 ha en fastare känsla än sina föregångare. Mitt första löppass, ett 30 kilometer långt pass, var överraskande bekvämt. Skon kändes fantastisk direkt ur lådan och behövde inte brytas in. Åkningen kändes fastare än tidigare versioner, men det var inte obekvämt fast. Dock märkte jag att den inte hade samma ””trampolineffekt”” som tidigare versioner och att den inte levererade mycket energiavkastning.

Ovandel

Novablast 3: s övre är avskalad jämfört med tidigare versioner. Tungan är nu platt utan stoppning och jacquardnätet är tunnare så det är totalt sett en mer andningsbar sko. Längdproblemet, som var ett problem i tidigare versioner, har dock fortfarande inte fixats. Det finns också problem med tungglidning och jag föredrar personligen den tjockare tungan på v1 och v2.

Sula Enhet

ASICS har gjort några ändringar i Novablast 3 för att göra skon mer stabil och dämpad, men detta har på bekostnad av den ””roliga”” faktorn. Den bredare basen och ändringarna i mellansulans sidovägg har minskat den ””trampolineffekten””. Dessutom är FF Blast+-skummet i Novablast 3 märkbart mindre squishy och komprimeras inte lika lätt jämfört med FF Blast+ i Nimbus 24. Jag upplevde att det var svårt att öka takten under mitt långpass och skon kändes överlag långsammare och mer avslappnad än tidigare versioner.

Yttersula

Yttersulan på Novablast 3 är väldigt lik version 2, men gummit har en plattare profil vilket gör övergångarna mjukare. Dock fann jag att greppet var lite tveksamt på våta underlag på grund av det platta gummit.

Slutsatser

Trots betydande förbättringar i stabilitet och en avsevärd minskning i vikt, saknar jag den studsiga trampolinkänslan som fanns i de första två Novablasts. Medan Novablast 3 fungerar bra för långa, lugna löprundor, är de inte optimala för tillfällen där du försöker ta personbästa på kortare distanser.