• Hem
  • Brooks Beast 20: Test & Recension

Brooks Beast 20: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Brooks Beast 20:

Brooks Beast är verkligen en sko som lever upp till sitt namn - den är en riktig odjur! Även om den är lite tyngre erbjuder den enastående stöd och komfort. Perfekt för både löpare och promenerare som vill ha en pålitlig och bekväm sko. Med Brooks Beast får du en kraftfull och robust sko som tar hand om dina fötter och ger dig den support du behöver under varje steg. Ta kontroll över dina löprundor eller promenader med denna bekväma och pålitliga odjur!

Fördelar

- Dynamiskt stöd och hög nivå av stabilitet
- Bra andningsförmåga
- Otroligt bekväma att springa och gå i

Nackdelar

- Tunga för löpning
- Sulan har en tendens att plocka upp skräp

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

10.0

Grepp

7.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

9.0

Totalt

8.4

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Ibland kallas en sko efter dess personlighet, och med Beast från Brooks får vi precis vad namnet antyder: en massiv, stabil och robust löparsko. Men är den bara en klumpig bjässe, eller finns det mer att älska med denna Best? Låt oss dyka ner i detaljerna.

Första intryck

När jag först öppnade lådan och tog ut Beast kände jag genast dess vikt och omfång. Det är en sko som påminner oss om varför den fick sitt namn. Brooks har visserligen försökt minska vikten, men skon kändes ändå skrymmande, både visuellt och fysiskt. Trots det har Beast fått en modern design som är tilltalande och befriar den från känslan av att vara en ””pappas sko””.

Trots dess storlek var jag imponerad över hur bekväm den kändes när jag satte på mig den. Under min första löprunda, som var ett lugnt lopp efter en hård ansträngning dagen innan, kändes de mycket bekväma och dämpande.

Sulanhet

Beast erbjuder en slitstark yttersula med bra grepp, vilket jag upplevde under löpturer i dåligt väder. Även om sulans mönster tenderade att samla upp små stenar och kvistar, påverkade det inte prestandan under löpningen.

Mellansulan är tillverkad av Brooks BioMoGo, ett miljövänligt skummaterial. Den ger en mjuk och behaglig dämpning vid nedslag och en anständig mängd energiåtergivning. Detta var något jag verkligen uppskattade då jag tidigare har använt Brooks-skor med denna teknik.

Den stora förändringen i Beast är tillägget av Brooks stabiliseringsteknik, Guide Rails. Dessa ””rails”” ger stöd när det behövs utan att bli för påträngande. Tanken är lik en bowlingbana med stötfångare – de hjälper dig att hålla dig på rätt väg men styr inte hela din rörelse. Jag upplevde dessa stödräls som mycket positiva, speciellt eftersom jag mestadels landade på hälarna och tog av från mellanfoten.

Ovandel

Ovandelen på Beast är tillverkad av ett konstruerat nät som formar sig bra efter foten och ger en komfortabel känsla. Tåboxen är rymlig och ger god plats för tårna utan att behöva gå upp i storlek eller välja en bredare modell.

Hälen är förstärkt och låser in foten på ett behagligt sätt, medan tungan är bred och mjuk, vilket ger en komfortabel och stabil passform över fotens ovandel.

Slutsats

Brooks Beast visar sig vara en utmärkt sko för återhämtningsdagar och långa, lugna löpningar. På grund av sin tyngd och styvhet kan det vara svår att springa in, särskilt för nybörjare, men när den väl sprungits in på rätt sätt kan den lätt bli din nya favorit.