• Hem
  • Brooks Caldera 6: Test & Recension

Brooks Caldera 6: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Brooks Caldera 6:

Brooks Caldera 6 är en mångsidig, maximalistisk trailsko som presterar utmärkt på varierande terräng, men kan vara svår att få till en säker passform. Med Brooks Caldera 5 får du en kraftfull och pålitlig trailsko som tar dig genom olika typer av terräng och ger dig den dämpning och stabilitet du behöver. Men se till att du hittar rätt passform för att få ut det bästa av skons prestanda. Utforska nya stigar och erövra varje utmaning med Brooks Caldera 5!

Fördelar

- Mycket dämpning för en hög grad av bekvämlighet
- Bra grepp och skydd
- Mångsidig design för olika terrängtyper
- Slitstarka

Nackdelar

- Passformen är lite annorlunda, liten tåbox
- Tar tid att bli torra

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

9.0

Totalt

8.8

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Låg

Dämpning - Typ:

Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

Med ett par Brooks Caldera 6 på fötterna kan varje steg kännas som en ny upplevelse. Dessa skor erbjuder en överlägsen komfort tack vare DNA Loft v3 mellansulan, samt ett otroligt grepp från deras Trailtack yttersula. Utöver det ger Caldera 6 en enastående stabilitet, något som är sällsynt i en trailsko, särskilt en som sitter så högt över marken.

DNA Loft v3 Mellansula

Ett genomgående tema i Brooks skor, och särskilt i Caldera 6, är den exceptionella mellansulan – DNA Loft v3. Skummet är överlägset bekvämt, och den stora fördelen är att den fortsätter att prestera, till och med blir bättre när du går in dem.

Vissa löpare uttrycker ofta oro över att en mellansula ska vara för mjuk för trailspår. Dock fann jag att detta inte alls var fallet med Caldera 6. Mellansulan är mjuk men ändå responsiv, vilket ger en skön känsla av ””squish”” och studs.

Från metodisk vandring till adrenalindränkta snabba trailrundor, klarar mellansulan sömlöst övergången. Den absorberar mil efter mil utan problem, och erbjuder effektivt skydd på de flesta stigar, även utan en stenplatta.

Något att komma ihåg, dock, är att DNA Loft v3 presterar bäst när det är varmt. Så före den kyliga morgonvandringen, se till att dina skor inte är kalla från garaget.

Trailtack Yttersula

När det gäller grepp, överträffade Caldera 6 alla förväntningar. Oavsett underlag, från sirapsliknande lera till torr jord och lösa stenar, behöll skon sin kraftiga greppförmåga. Även på stigar täckta av tallbarr – en riktig plåga under vissa årstider här i Georgia – kände jag mig säker och aldrig rädd för att halka.

Stöd och stabilitet

En tjock mellansula kan ibland leda till oro för stabiliteten, särskilt i en trailsko. Men Caldera 6 slår tvivlet ur banan. Den här skon är imponerande stabil. Din fot sitter inuti mellansulans skumväggar, vilket förhindrar att du rullar av den. Dessutom bidrar bikakestrukturen på ovandelen till ytterligare stöd. Detta, kombinerat med att mellansulan breddas när den går ner mot marken, gör skon oerhört stabil, även på ojämn terräng.

Extra funktioner

Några noterbara funktioner inkluderar en mycket bekväm perforerad skumtunga täckt av mesh, samt gaiterklämmor fram och bak. Dessutom finns det en smart liten plats att skriva ditt team på den bakre mediala sidan, en blinkning till de långa Ultra trail-loppen.

För mig var snörningssystemet en absolut vinnare. Det låter dig verkligen låsa fast mellanfoten precis som du vill. I kombination med den dämpade hälen som trycker tillbaka hälsenans knopp till baksidan av skon, blir låsningen fantastisk.

Nackdelar

Trots alla dess fördelar har Caldera 6 några nackdelar. Dessa inkluderar storleksproblem, där jag rekommenderar att gå ner en halv storlek från din normala Brooks-storlek. Dessutom drabbades Caldera 6 av pandemiska leveransförseningar, vilket innebar att denna fantastiska sko inte nådde konsumenterna förrän på sensommaren.

Sammanfattning

Brooks Caldera 6 är en trailsko som verkligen presterar på alla punkter – väl dämpad, superstabil och greppar allt. Det enda du behöver komma ihåg är att välja rätt storlek. Oavsett om du springer eller vandrar tror jag inte att du kommer att hitta en bättre trailsko. Dess skyddande och studsiga dämpning kommer att få din kropp att tacka dig efter varje löptur på stigarna.