• Hem
  • Brooks Cascadia 16: Test & Recension

Brooks Cascadia 16: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Brooks Cascadia 16:

Brooks Cascadia 16 är en trailsko som klarar alla typer av terräng. Det är en perfekt trailsko för den avslappnade löparen eller vandraren.

Fördelar

- Mycket slittåliga
- Bra greppförmåga på varierad terräng
- Bred tåbox

Nackdelar

- Ganska tunga
- Väldigt stela

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

7.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

10.0

Stabilitet

9.0

Totalt

8.6

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Låg

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Är du en löpare som söker utmaningar bortom asfalten och in i den obanade stigarna? Brooks Cascadia 16 kan då vara det perfekta paret löparskor för dig. Med förbättrad stabilitet och hållbarhet är de utformade för att klara av det mest krävande terräng.

Rekommenderas för: Löpare som letar efter en hållbar trailsko, klar att använda på långa sträckor och stenig terräng.

Rekommenderas inte för: Löpare som föredrar att känna underlaget under fötterna, då mellansulan är kraftigt uppbyggd för skydd. Den är inte optimal för distanser längre än 15 miles.

Funktioner och design

Cascadia 16 är inte bara en vanlig trailsko. Med sin extra DNA Loft-dämpning och en ytterligare 2mm dämpning, erbjuder den en mjukare löpkänsla jämfört med andra trailskor. Dess robusta men ändå responsiva mellansula samt slitstarka stenplatta tillför ytterligare till dess förmåga att klara av krävande underlag.

Stenplattan ger utmärkt skydd mot skarpa stenar och rötter, men kan i början kännas ovant om man är van vid skor som ger mer markkontakt. Trots skons relativt tunga och skrymmande design, är den överraskande bekväm även vid längre användning. Skon väger 10,5 oz (298g) för herr och 9,5 oz (255g) för dam, och har en drop på 8 mm.

Prestanda och kvalitet

Denna sko har testats under många olika förhållanden. På gräsbevuxna kullar, leriga stigar och branta bergssidor presterade skon väl. Dessutom, även efter ett 20-mils trail race var skon fortfarande bekväm, om än en aning skrymmande.

Den nya mellansulan och yttersulans konstruktion gör att skon anpassar sig väl till marken. Ballistic Rock Shield erbjuder ett flexibelt men ändå effektivt skydd mot terrängens utmaningar. Dessutom är dämpningen nu 5% mjukare och 20% lättare än föregångaren, Cascadia 15.

Skydd

Brooks Cascadia 16 erbjuder ett utmärkt skydd med sin robusta konstruktion. Dess uppdaterade Ballistic Rock Shield skyddar fötterna effektivt mot vassa stenar och grenar på stigen. Skon har dessutom en generös tåbox, vilket tillåter tårna att sprida ut sig och ger fötterna utrymme att andas.

Hållbarhet

Ett område där Brooks Cascadia 16 verkligen skiner är dess hållbarhet. Trots att ha kört över 50 mil med skorna, är de fortfarande i utmärkt skick, med ingen synlig slitage varken på överdel eller sula.

Lyhördhet och hastighet

Cascadia 16 erbjuder god lyhördhet och stabilitet, vilket gör det lätt att navigera i snåriga terränger. Dessa skor är inte de snabbaste, men de erbjuder ett utmärkt grepp och stabilitet.

Komfort och passform

I början kan skorna kännas lite styva och behöver en inkörningsperiod. Trots att de är något tyngre än de flesta trailskor, är de designade så att du knappt tänker på vikten. Det finns gott om snörningsalternativ för att justera passformen, även om vissa kan uppleva lite glidning i hälen.

Slutsats

Med sina betydande förbättringar är Brooks Cascadia 16 en robust och pålitlig trailsko som är värd att överväga. Skon lyckas täcka alla element du kan möta på stigen, men kanske inte är det bästa valet för de längsta distanserna. Men för allt annat, från korta till medellånga turer och även vandring, är Brooks Cascadia 16 ett starkt alternativ.