• Hem
  • Brooks Glycerin 20: Test & Recension

Brooks Glycerin 20: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Brooks Glycerin 20:

Brooks Glycerin 20 är den senaste versionen av Brooks flaggskeppsneutrala sko. Denna sko är utformad för alla löpare, oavsett storlek eller tempo, och kan hantera alla de mil du vill springa utan att hindra dig för mycket i tempo. Med Brooks Glycerin 20 får du en pålitlig och allsidig löparsko som ger dig den komfort och stöd du behöver för att nå nya milstolpar. Ta steget och låt Glycerin 20 bli din perfekta följeslagare på alla dina löpäventyr!

Fördelar

- Gott om dämpning för längre distanser
- Bekväm och mjuk känsla
- Stabil och slitsäker design
- Bra grepp på olika underlag

Nackdelar

- Tunga
- Utseendemässigt är de inte våra favo

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

10.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.8

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad/Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

Brooks Glycerin 20 passar alla neutrala löpare, men den är särskilt lämplig för längre löprundor och när du inte behöver öka tempot. Denna sko kan hantera nästan alla träningspass. Om du däremot behöver stöd, eller om du har en lättare kroppsbyggnad, kan dessa skor kännas lite tunga.

Om Brooks Glycerin 20

Brooks har i över 20 år varit synonymt med Glycerin-serien. Dessa högdämpade träningsskor designades för att hjälpa löpare att logga långa sträckor medan de tränade för maraton. Glycerin har alltid varit en arbetshäst som kan tåla flera träningscykler, och detta har inte förändrats under åren. I denna version introduceras några nya tekniker, särskilt den kväveinfuserade DNA-mellansulan som ger lite mer fjädring i steget.

Priset placerar den här skon som en direkt konkurrent till de flesta märkens high-end regular trainers. Den ställs head-to-head mot skor som ASICS Nimbus 25, Saucony Triumph 20, New Balance 1080v12, Hoka One One Bondi 8, med flera. När det gäller att tävla mot dessa skor kommer Glycerins inte att vända några huvuden, men de kommer att hålla leenden på ansiktena hos dem som använder dem.

Första intrycket

Ärligt talat blev jag lite besviken när jag öppnade lådan. Visuellt är de inget speciellt, särskilt i jämförelse med de mer spännande alternativen som erbjuds av konkurrenterna. Men denna besvikelse försvann snabbt när jag tog på mig skorna. De kändes fantastiska från början.

Under min första löprunda var de mjuka men ändå tillräckligt fasta för att jag inte skulle känna att jag sjönk ner i skon. Det var en njutning att springa i dem, och när jag bar dem på jobbet kändes mina fötter fräscha i slutet av dagen. Det finns tillräckligt med dämpning för att hålla hur länge du behöver.

Skons överdel

Överdelen på Glycerin är inget spektakulärt. Det kommer att få jobbet gjort, men kommer inte att vända några huvuden. Den här överdelen använder ett konstruerat luftnät för att hålla skon andningsbar, samtidigt som den möjliggör en bekväm och flexibel passform. Brooks använder en 3D-utskriven sadel för att ge extra stöd och hjälpa till att låsa in mellanfoten utan att applicera tryck på foten. På insidan av överdelen använder Brooks en OrthoLite-strumpfoder som ser till att passformen är mjuk, oavsett tjocklek (eller förekomst) av strumpor.

Passformen är true-to-size i längd och känns bekväm på alla delar av foten. I hälen sitter skon bra och är tillräckligt tight för att kännas trygg. Mellanfoten känns bred, vilket kan kännas som om du inte är låst, men överläggen hjälper till att låsa in foten. Tåboxen är tillräckligt bred samtidigt som den inte är alltför rymlig.

Sula Enhet

Sulan är där den här skon verkligen lyser. Den är inte visuellt imponerande, men den känns säker under foten. Hälen står på 38 mm med en 10 mm droppe till tån (standard för denna typ av sko).

Mellansulan använder ett nytt kväveinfuserat DNA-skum som ger mycket dämpning och studs. Detta skum sträcker sig genom hela mellansulans längd och ger en mycket bekväm körupplevelse, inklusive en energifylld tå avstamp.

Under mellansulan finns det flexspår som hjälper sulan att böja sig och hjälper dig att övergå till din tå-off. Dessa spår är kopplade till en mycket greppande yttersula av blåst gummi som gör att du är säker på nästan alla ytor eller förhållanden.

Slutsatser

Brooks Glycerin har funnits på marknaden i över 20 år av en anledning. Även om den inte är uppseendeväckande får den jobbet gjort. När jag jämförde dessa skor med andra i samma kategori, som New Balance 1080 eller Saucony Triumph, var Glycerins mindre spännande. Men när jag letar efter en långdistanssko lägger jag mer vikt vid skons komfort och körning.

Under 2022 och 2023 har jag bara sprungit i en enda sko som känts lika bekväm som Glycerin 20s, och det var New Balance More v3 (inte v4).

Med stigande priser på alla skor verkar prislappen i linje med resterande skor i samma kvalité. Och jag känner att du får mycket sko för priset. Om du behöver en bekväm åktur för dina långa körningar, kanske du borde ta en titt på Brooks Glycerin 20.