• Hem
  • Brooks Levitate 6: Test & Recension

Brooks Levitate 6: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Brooks Levitate 6:

Levitate 6 är ett par dagliga löparskor som erbjuder en bekväm och fjädrande löpupplevelse. Denna neutrala löparsko från Brooks är redo att öka tempot när du är det. Oavsett om du vill göra enkla löprundor ännu enklare eller se fram emot långa löpturer, så är det hit löpare vänder sig när de vill ha en personligt anpassad passform och utmärkt stöd. I slutändan kommer denna arbetsmaskin ge dig fjädrande steg genom hela löprundan.

Fördelar

- Fantastisk passform med hög komfort
- Mycket responsiva
- Bra stöd som även håller fötterna på plats

Nackdelar

- Relativt dyra

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

10.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

9.0

Totalt

8.4

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

I den här recensionen tar vi en närmare titt på Brooks Levitate 6, den senaste i en rad av framstående löparskor från Brooks. Denna sko lyfter löparkänslan till en ny nivå med sin uppdaterade DNA Amp v2-mellansula. Så förbered dig på att sväva fram över asfalten.

Den Nya Mellansulan DNA Amp v2

En av de stora försäljningspunkterna med Brooks Levitate 6 är den uppdaterade mellansulan. Här hittar vi en ny version av det framgångsrika DNA Amp-skummet, nu kallat DNA Amp v2. Med detta nya skum, som har luft införlivat i sin struktur, blir mellansulan tio procent lättare än föregångaren.

DNA Amp v2-skummet är ett polyuretanskum inneslutet i ett lager av termoplastisk polyuretan (TPU). När foten landar expanderar skummet tills det når TPU-höljet. Det är här som all energi fångas upp och omedelbart returneras till löparen, vilket hjälper till att driva dig framåt med varje steg.

Trots den lättare mellansulan kände en del recensenter att skon kändes tyngre än väntat, vilket kanske beror på den extra stapelhöjden på två millimeter. Levitate 6, med en vikt på mellan nio och elva gram, ligger på den tyngre sidan av skalan jämfört med konkurrerande skor som ASICS Novablast 3.

””Mellansulan i Brooks Levitate 6 känns energisk. Den är något mjukare i hälen och fastare i framfoten, med tillräckligt mycket eftergift för att kännas flexibel. Jag tillskriver DNA Amp V2-skummet i mellansulan den snabba responsen. Dessutom är den greppvänlig och stabil för löpning på alla typer av underlag.”” – Nate

En Förbättrad Yttersula och Ökad Stabilitet

Brooks Levitate 6 har även uppgraderat yttersulans design. Den nya, pilspetsiga mönsterdesignen på yttersulan främjar snabba och enkla övergångar från häl till tå och en bredare mittfot för ökad stabilitet.

Två Unika Ovandelsalternativ

Med Brooks Levitate 6 erbjuds du två olika ovandelsalternativ. Båda levereras med samma energiåtervinnande DNA Amp v2-mellansula, så du behöver inte kompromissa med komforten under foten oavsett vilket alternativ du väljer.

Levitate 6 erbjuder en traditionell mesh-ovandel med tjock stoppning runt hälkragen, en separerad plös och extra öljetter för bekväm snörning. StealthFit-versionen har en stretchig, stickad ovandel i ett stycke som rör sig med dig på löprundan.

Levitate StealthFit känns bekväma och passar bra på mina fötter, men jag föredrar den strukturerade känslan i Levitate när jag springer. Det hjälper min fot att känna sig säkrare och mer låst”” – Caroline.

Ovandelens konstruktion påverkar skons andningsförmåga och vikt. Levitate 6 med mesh-ovandelen är något tyngre än StealthFit-versionen och har mindre andningsförmåga. Å andra sidan, om du har fötter med hög volym, breda fötter, eller föredrar en mer flexibel känsla, kan StealthFit-versionen vara bättre för dig.

””Ovandelen på StealthFit Levitate passar min fot bra och känns mjuk och bekväm”” – Kate.

Det är viktigt att notera att StealthFit-versionen, på grund av sin ovandel i ett stycke, inte ger lika mycket möjlighet till individuell justering av passformen som den traditionella versionen.

Brooks Levitate 6 vs Brooks Levitate 5

När det kommer till jämförelsen mellan Levitate 6 och föregångaren Levitate 5, finns det flera nyckeluppgraderingar att notera.

Mellansulan har uppgraderats från DNA Amp till det lättare DNA Amp v2, vilket resulterar i en 10% lättare men samtidigt tjockare mellansula. Trots denna viktminskning har skons totala vikt inte minskat, vilket kan vara något att tänka på för löpare som prioriterar lättviktsskor.

Ett nytt mönster på yttersulan främjar smidigare övergångar mellan landning och start, och mellansulan är lite bredare för ökad stabilitet. I det stora hela har dessa förändringar blivit väl mottagna av recensenter.

Användningsområden för Brooks Levitate 6

Brooks Levitate 6 är ett utmärkt val för både långa löprundor och snabbare löppass. Dess responsiva mellansula och bekväma passform gör den till ett tillförlitligt val för en mängd olika löpaktiviteter.

””Brooks Levitate 6 är ett utmärkt val för löpare som vill ha lite extra studs och responsivitet utan att för den skull hänga på den kolpläterade vurmen som har tagit över”” – Caroline.

Slutsats

Oavsett vilken version av Levitate 6 du väljer kommer du att få en löparsko som erbjuder en imponerande kombination av komfort, stöd och energiretur. Brooks Levitate 6 fortsätter att bygga på framgången hos sina föregångare och lyfter din löpupplevelse till en ny nivå.