• Hem
  • Hoka Challenger ATR 7: Test & Recension

Hoka Challenger ATR 7: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Hoka Challenger ATR 7:

Hoka Challenger ATR 7 är lättare samtidigt som den bibehåller samma dämpning, framdrivning och komfort som märket är känt för. De som älskade tidigare versioner av Challenger kommer att älska denna ännu mer. Löpare som söker en ännu lättare terrängsko för måttlig terräng kommer också att hitta komfort och tillfredsställelse med Challenger 7. Med Hoka Challenger ATR 7 får du en perfekt kombination av lätthet, dämpning och prestanda för att erövra terrängen och uppnå dina löpmål med stil och bekvämlighet.

Fördelar

- Extremt mångsidig modell för både asfalt och terräng
- Mycket bekväma
- Bra stabilitet och hjälp i löpet

Nackdelar

- Inte det bästa alternativet för teknisk terräng
- Lite smalare passform framtill

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

10.0

Grepp

7.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

7.0

Totalt

8.2

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad/Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

Hoka One One Challenger ATR 7 står inför en svår uppgift: att upprätthålla en balans mellan komfort och stabilitet, samt att erbjuda en sko som fungerar lika bra på asfalt som på lätt till måttligt svår terräng. Jag har nu hunnit testa dessa skor i över 50 mil, och här är min utförliga recension.

Vem ska köpa Hoka One One Challenger 7?

Challenger 7 är utmärkt för många löpare, inklusive nybörjare med Hoka, och de som tränar för tävlingar med en mix av asfalt, grus- och gräsbevuxna stigar.

Om du är en löpare vars majoritet av löpning sker i teknisk terräng, så är Challenger 7 kanske inte rätt sko för dig. Det finns alternativ mer lämpliga för teknisk löpning.

Första intryck

Challenger-serien har länge varit en favorit för många löpare och denna sjunde version gör inte några radikala avsteg från sina föregångare. Från ögonblicket jag tog ur skorna ur lådan, märkte jag en avvikelse från tidigare versioner – den minskade vikten. Hoka har lyckats skalera ner vikten från 9,6 till 8,9 gram (storlek 10) men samtidigt ökat dämpningen. Här har Hoka verkligen visat att de har lyssnat på sina användare och förbättrat där det behövs.

Design och prestanda

Challenger 7 har genomgått en omfattande redesign, men har samtidigt behållit det som Hoka-fans älskar med denna modell. Ovandelen har förändrats, nu med konstruerad mesh från häl till tå. Ett nytt mjukt skum har också lagts till för att öka stackhöjden och ge en mjukare känsla, medan gummimaterialet i sulan har utökats.

Hoka har också omkonstruerat skons undersida. Den har nu mindre, tätt placerade dobbar i mitten och större, mer aggressiva dobbar på utsidan, vilket bidrar till ökad säkerhet på leriga, smutsiga eller tekniskt medel terräng.

Skydd och hållbarhet

Det förbättrade dobbsystemet ger skon en liten skjuts i skydd. Men trots detta skulle jag inte rekommendera Challenger 7 för stenig eller rotfylld terräng. Under mina tester, som mestadels utfördes på grundläggande stigar, upplevde jag inga problem med skyddet. Skon har också visat sig vara mycket hållbar med inga tecken på slitage efter över 50 mils användning.

Responsivitet och snabbhet

En av de mest framträdande styrkorna hos Challenger 7 är dess responsivitet och energi i nästan alla typer av terräng. Den sjunde upplagan är mycket lättare och bidrar till att förbättra din hastighet utan att kompromissa med hållbarhet, komfort eller dämpning. För traillopp där banorna kan vara mer lik landsvägar än teknisk terräng, erbjuder Challenger 7 det bästa av två världar: hastigheten hos en landsvägssko och säkerheten hos ett dubb-system för att klara mindre hinder.

Komfort och passform

Challenger 7 har en något fastare mellansula jämfört med tidigare versioner. Men trots detta ger den en bouncy känsla, oavsett om du springer på grusväg eller gräs. Passformen har varit perfekt för mig, men om du har haft problem med tidigare versioner, skulle jag rekommendera att du följer din tidigare erfarenhet och beställer en storlek upp eller ner.

Slutsatser

Challenger 7 erbjuder en imponerande kombination av ny konstruktion, material och färgval, samtidigt som den bibehåller de kvaliteter som gjort Hoka Challenger till en favorit bland löpare. Den sjunde versionen kommer säkert att tilltala både nya och gamla fans av Hoka. Den reducerade vikten och den förbättrade dämpningen kommer att bli uppskattade, och skon fungerar bäst som ett väg-till-spår-alternativ eller för enkla till måttliga äventyr på grus-, gräs- eller grusvägar.

För att ge lite kontext, här är hur Challenger 7 jämför med några andra populära modeller:

  • Hoka Speedgoat 5: Om du springer på tekniska stigar, skulle jag rekommendera Speedgoat. För väg och upp till måttliga stigar, bör Challenger vara bättre.
  • Hoka Zinal: Zinal, Hokas ””snabba och lätta”” trailsko, kan inte mäta sig med Challenger när det gäller dämpning. Zinal är mer av en tävlingssko för kortare distanser, medan Challenger är bättre för längre distanser.
  • Nike Pegasus Trail 4: Precis som Challenger är Pegasus Trail 4 designad för lättare stigar och grusvägar. Pegasus har ett högre drop, mindre dämpning och traditionell löpkänsla. Challenger är lättare, mer responsiv och har bättre grepp. Här skulle jag ge fördelen till Challenger.

Sammanfattningsvis, om du söker en mångsidig löparsko som är anpassad för både vägar och lätta till måttligt svåra stigar, är Hoka One One Challenger 7 ett starkt alternativ.