• Hem
  • Hoka Rincon 3: Test & Recension

Hoka Rincon 3: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Hoka Rincon 3:

Hoka One One Rincon 3 är en mångsidig träningssko som klarar nästan vilket tempo och vilken distans som helst. Dess styrka är dess lätta konstruktion, men dess svaghet är dess något lägre hållbarhet än genomsnittet.

Version 3 är en stor förbättring jämfört med tidigare versioner. Den har en jämnare löpkänsla, en mer motståndskraftig mellansula och en mer hållbar yttersula. Med Hoka One One Rincon 3 får du en pålitlig partner som tar dig genom alla typer av löpningar, oavsett om det är snabba intervaller eller långa distanser. Ta kontroll över dina löpmål och njut av varje steg med Rincon 3!

Fördelar

- Relativt slitstark i förhållande till tidigare versioner
- Lättviktsmodell
- Kraftfull yttersula
- Bekväm att springa i

Nackdelar

- Sämre hållbarhet än andra dagliga löparskor

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

7.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

6.0

Stabilitet

7.0

Totalt

7.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Låg

Dämpning - Typ:

Balanserad/Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

””Mjuk & lätt möter snabb””. Denna kaxiga slogan som återfinns på innersulan till Rincon 3 ger oss en inblick i var Hoka positionerar denna sko inom sitt sortiment för landsvägslöpning. Rincon 3 är designad som en lätt, dämpad tempotränare, men hur lever den upp till denna beskrivning?

Första intrycket

Rincon 3 fortsätter att föra fram arvet från dess tidigare versioner, men med flera lovande förbättringar. Det första som slår mig är färgschemat. Den lanserades i Blazing Orange/Fiesta, en livlig och attraktiv färgkombination som omedelbart väcker uppmärksamhet.

På min första löptur, en 42,3 kilometer lång runda, kände jag direkt att Rincon 3 var en uppdatering. Den kändes smidig, stabil och väldämpad. Dessutom var övergångarna mjukare än hos dess föregångare, vilket förbättrade löpupplevelsen.

Sula

Rincon 3 skapar en löpupplevelse som förmår locka fram hastighet och smidighet. Dess mellansula, tillverkad av ett nytt kompressionsgjutet EVA-skum, är en perfekt balans mellan mjukt och fast. Resultatet är att Rincon 3 känns lika bra under återhämtningslopp som under tempolopp.

Det nya skummet och det ökade yttersulegummit gör att Rincon 3:s hållbarhet är betydligt bättre än dess föregångare. Dock, om du letar efter en sko som kan hålla upp till över 800 kilometer, kanske detta inte är skon för dig.

Trots detta är greppet utmärkt, och det diagonala mönstret på yttersulan ger en snabbare känsla. Övergångarna är mycket mjukare än tidigare, vilket gör löpupplevelsen mer behaglig.

Ovandel

Rincon 3:s ovandel är tillverkad av en ””konstruerad sandwich mesh”” som är 100% vegansk. Den är lättare och mer premium än dess föregångare, men kanske inte lika mjuk vid beröring som andra skor i Hoka One One-sortimentet, som Clifton 8 eller Mach 4.

Tungan är platt och inspirerad av racingmodeller, vilket passar bra med Rincon 3:s övergripande design. Passformen är trogen storleken och bekvämare än Clifton 8. Det finns också en bred version tillgänglig för första gången.

Slutsats

Rincon 3 representerar en solid förbättring jämfört med tidigare versioner. Dess smidiga och snabba känsla, förbättrade hållbarhet, attraktiva design och pris gör den till en mycket bra investering för löpare på alla nivåer.