• Hem
  • Hoka Torrent 3: Test & Recension

Hoka Torrent 3: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Hoka Torrent 3:

Hoka Torrent 3 har en lite annorlunda personlighet jämfört med många av sina mer kända syskon. Den hanterar släta stigar bra, men den är definitivt inte avsedd för steniga ytor, utmanande terräng eller långa sträckor. För dig som letar efter ett prisvärt alternativ med Hokas bästa dämpning för kortare distanser kan Torrent vara en bra matchning. Med Torrent 3 får du en pålitlig kompis för mjuka stigar och snabbare äventyr!

Fördelar

- Lättviktsskor
- Bra dämpning
- Mer prisvärd i förhållande till många liknande alternativ

Nackdelar

- Inte anpassad för längre distanser
- Den stela konstruktionen är inte särskilt bekväm

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

6.0

Slitstyrka

6.0

Stabilitet

5.0

Totalt

6.6

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad/Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

Hoka One One, kända för sin högkvalitativa fotbeklädnad, har släppt en ny modell: Torrent 3. Den här recensionen kommer att titta närmare på skons uppdateringar, prestanda, komfort, och vem den är bäst lämpad för. Oavsett om du är en erfaren maratonlöpare eller nybörjare i trailrunning, bör det här ge dig en inblick i om Torrent 3 är skon för dig.

Introduktion

Hoka One One Torrent 3 är i stort sett en liten uppgradering från sin föregångare, Torrent 2. Om du har tidigare erfarenhet av Torrent 2 och tyckte om den, kommer du sannolikt känna dig bekväm i den nya versionen. Omvänt, om du inte gillade Torrent 2, innehåller Torrent 3 inga radikala förändringar som kommer att ändra din åsikt.

Första intryck och användning

Torrent 3, som väger in på 9,6 gram för herrstorlek 10, inkluderar mindre uppdateringar av ovandelen och yttersulan. Ändringarna syftar till att förbättra skons andningsförmåga, vilket jag noterade under mina 50 mil av testning på enklare stigar.

Hoka One One Torrent 3 verkar hitta sin plats i Hoka-sortimentet. Vill du ha en hård sko för teknisk, bergig terräng? Då ska du välja Hoka Speedgoat. Behöver du en sko för löpning på både asfalterade ytor och stigar? Då är det Challenger som gäller. Söker du en snabb sko för korta till medellånga distanser som inte sträcker sig bortom gräs- eller grusvägar? Då är Torrents ett utmärkt och prisvärt val.

Passformen är ganska sann mot storlek, och foten känns säker inuti. Dock saknar skon en stenplatta, vilket kan vara ett problem om du planerar att springa på steniga stigar.

Skydd och komfort

Hoka One One Torrent 3 erbjuder ett tillräckligt skydd för grundläggande trailrunning, men saknar stenplattan. Mellansulan, ProFly, är snabb och responsiv men ändå fast, vilket ger en stabil plattform med tillräckligt med material mellan foten och marken för en bra avrullning.

Skons dämpning ger bekvämlighet på språng, och passformen varierar inte från Hoka’s standard. Om din tidigare erfarenhet av Hoka-skor kräver att du justerar upp eller ner en halv storlek, rekommenderar jag att du gör detsamma med Torrents.

Hållbarhet

Torrents klarar sig bra på torra förhållanden och mjuka underlag, men ställs du inför utmanande terräng som snö, is, sten eller hal terräng, kan skon börja visa tecken på slitage. Detta blev särskilt tydligt när jag upptäckte vissa tecken på slitage på de mediala och laterala sidorna efter att ha använt skorna på gräsbevuxna crosscountry-banor och mjuka, enkelspåriga grusvägar.

Om du planerar att springa mestadels på mjukare underlag, behåller Torrent 3 sin integritet för en typisk livslängd för en löparsko. Om du däremot tänker springa i mer utmanande miljöer, kan du märka att skorna börjar försämras snabbare än förväntat.

Lyhördhet och hastighet

Torrent 3, med dess neutrala ProFly-skum mellansula, har en gummiaktig känsla. Den låter dig öka takten, kanske inte lika mycket som med Zinals, men ändå en anständig mängd. Skummet, i kombination med den måttliga Hoka-stackhöjden, ger en behaglig löpupplevelse.

Slutsatser

Hoka One One Torrent 3 har definitivt sin plats i Hoka-sortimentet. Det är en instegssko för dem som är nyfikna på Hoka eller för löpare som nyligen börjat utforska trailrunning. Skon presterar bäst på kortare distanser och på mjukare underlag.

För den mer erfarna ultralöparen eller de som söker mer tekniska äventyr – särskilt på stenig terräng – finns det andra, mer robusta alternativ i Hoka-linjen.

Torrent 3 är en bra sko, men kanske inte för alla. Dess förmåga att erbjuda en säker, bekväm och någorlunda responsiv löpning gör den till en utmärkt kandidat för vissa löpare, men om du behöver en sko för mer teknisk terräng eller längre distanser, kan andra modeller vara mer lämpliga.

Sammanfattningsvis är Hoka One One Torrent 3 ett pålitligt val för nybörjaren till trailrunning eller för den mer vardaglig trail-löparen som behöver en prisvärd sko för kortare distanser och mindre tekniska stigar.