• Hem
  • Icebug Acceleritas 8: Test & Recension

Icebug Acceleritas 8: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Icebug Acceleritas 8:

Icebug Acceleritas8 RB9X är en presterande löparsko med en unik återvunnen polyesteröverdel som ger överraskande skydd och snabb torkning. Trots en klar plastrand, som kan vara begränsande för bredare fötter, anpassar sig skon väl till olika fotformer. Dess tunna mellansula och minimalistiska design håller foten låg mot marken, vilket är idealiskt på hala ytor, men kräver försiktighet mot dolda hinder. Yttersulan är utformad efter ett traktordäck, vilket ger utmärkt grepp och lätthanterligt lerväder. Trots viss kritik mot dess minimalism, är Icebug Acceleritas8 RB9X ett utmärkt val för löpare som föredrar en minimalistisk lersko.

Fördelar

- Kraftig yttersula för maximalt grepp
- Lättviktiga och minimalistisk design
- Absorberar knappt någon vätska vilket gör de lämpliga i våta förhållanden såsom swimrun

Nackdelar

- Skosnörena sitter inte på lite väl som vi hade hoppats, har en tendens att åka ur hålen
- Smal passform

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

7.0

Grepp

10.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

9.0

Totalt

8.4

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Hög

Dämpning - Typ:

Hård/balanserad

Dämpning - Nivå:

Lite

Att springa är en kraftfull och frigörande upplevelse. Val av rätt skor kan förvandla en god löpning till en stor. Idag kommer jag att recensera Icebug Acceleritas8 RB9X, löparskor som jag testade under flera olika förhållanden.

Ovandel

Acceleritas8 RB9X visar direkt att den inte är din genomsnittliga löparsko. Dess unika återvunna polyesteröverdel påminner mer om ett vattentätt tyg än det traditionella nätet man ser i de flesta löparskor. Trots det lite simpla yttre visade sig denna sko vara en överraskande prestation i fältet.

Skyddet mot olika typer av terrängskräp som lera, gräsfrön, tallbarr och småsten var imponerande. Även om jag först var orolig över att den skulle torka långsamt på grund av dess täthet, blev jag överraskad. Efter en regnig morgon var ovandelen torr inom bara 10 minuter i solen. För en sko som är utformad mer för värmeskydd än snabb torkning, imponerade detta mig verkligen.

Passform

När det gäller passform är det viktigt att notera att dessa skor är omslutna av en klar plastrand som är tillverkad av återvunna fiskenät. Denna rand skyddar skon men erbjuder inte mycket flexibilitet, vilket teoretiskt sett kan göra skon oanvändbar för bredare fötter.

Men tack vare skons övergripande formbarhet anpassade den sig bra till en mängd olika fotformer, från mycket smala till ganska breda. Jag tror att den smala lästen och plastkanten inte hindrar skons flexibilitet, vilket gör detta till en mycket användarvänlig och anpassningsbar sko.

Mellansula och Design

Mellansulan i Acceleritas8 RB9X är tunn. Tillverkaren har inte angett dess tjocklek, men jag kan bekräfta att detta tunna EVA-skum är tillräckligt tätt för att erbjuda ett visst skydd. Dess flexibilitet ger skon en nästan barfotakänsla. Med en total häl-till-tå dropp på endast 4 millimeter, är detta en nästan minimalistisk lera-running-sko.

Denna design håller din fot låg på marken, vilket är precis där du vill ha den när saker blir hala. Men den minimalistiska designen innebär att du måste vara försiktig med var du trampar eftersom skon har liten styvhet och knappt något skydd mot dolda hinder som stenar och rötter.

Yttersula

Yttersulan på Acceleritas8 RB9X är unikt modellerad efter slitbanedesignen på ett traktordäck. Klackarna är inriktade och vinklade för att kanalisera lera till utsidan. Stora kanaler mellan klackarna tillsammans med skons övergripande flexibilitet verkar göra att lera lätt faller av yttersulan.

Sammanfattning

Så vad är min slutgiltiga dom för Icebug Acceleritas8 RB9X? Dessa skor är otroligt bekväma direkt ur lådan och erbjuder fantastiskt grepp i både hal lera och torra stigar. De är lika redo att ta på sig terrängen som en hund som ser sin ägare ta fram kopplet

Den enda kritik jag har är den minimala designen, men jag inser att det är just detta som lockar många löpare till denna sko. Om du är bekant med minimalistiska skor och vill ha en lersko att lägga till i din samling, är Icebug Acceleritas8 RB9X ett utmärkt val.