• Hem
  • Icebug Newrun: Test & Recension

Icebug Newrun: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Icebug Newrun:

Icebug DTS3 BUGrip löparskor är utmärkta skor för dem som behöver ett tillförlitligt par för isiga och snöiga förhållanden. Skorna erbjuder enastående grepp på is och snö, och de är även responsiva och bekväma att springa i, tack vare sin bredare läst och BUGrip-teknik med karbidspetsar. Dessutom är de vattentåliga, vilket gör dem ännu mer lämpliga för vinterbruk. Men om du har en smalare fot kanske de inte är det bästa valet, eftersom de kan kännas för breda.

Fördelar

- Vattentålig överdel som är optimal för vinterbruk
- Mycket bra grepp med dubbar i karbinmaterial
- Bekväm passform med bra dämpning

Nackdelar

- Väldigt bred passform

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

10.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.4

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad/Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

Passform

När det gäller passform var min första upplevelse med skon mycket positiv. Tack vare sin bredare läst passade skon min fot perfekt och jag upplevde ingen obehaglig stramhet någonstans. Vid första användning fanns det dock en märkbar veck när jag gick på tårna, vilket jag undrade om det skulle störa mig under löpningen.

Känsla

Till min överraskning blev jag omedelbart förtjust i hur skon kändes under löpning. Den ovan nämnda vecken visade sig inte störa mig alls. Det är sällsynt att jag omedelbart gillar en löparsko, det brukar ta mig en till två veckor att avgöra om jag verkligen gillar skon, men Icebug överträffade mina förväntningar. Den kändes extremt responsiv, nästan fjädrande, och jag upplevde ingen obehaglig glidning eller gnidning.

Prestation

Sanningen att säga, jag var initialt skeptisk till hur dessa skor skulle prestera på is och snö, men efter bara några minuters löpning på rena isytor fick jag förtroende för skons förmåga att hålla mig på fötterna. Till min förvåning halkade jag inte en enda gång, vilket är en stor lättnad eftersom jag tidigare har försökt allt från Yaktrax till skruvskor och MICROspikes, utan stor framgång. Icebug DTS3 löparskor levererade verkligen när det gällde prestanda.

Slutsats

Sammantaget är Icebug DTS3 BUGrip löparskor utmärkta för dig som ofta springer i isiga och snöiga förhållanden. De kan även fungera väl på våta och hala ytor under våren, och jag fann dem till och med användbara när jag skottade snö från min uppfart på vintern. Dessutom planerar jag att testa dem på stigar under sommaren. Om du är en hinderbanelöpare kan dessa skor även vara ett bra träningsalternativ för att navigera genom våta och leriga ytor och klättra upp för hinder.

Tack vare sin utmärkta prestanda, bra passform och övergripande kvalitet, rekommenderar jag starkt Icebug DTS3 BUGrip löparskor för löpare som söker ett pålitligt par skor för isiga och snöiga förhållanden.