• Hem
  • Icebug Pytho6: Test & Recension

Icebug Pytho6: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Icebug Pytho6:

Pytho's dubbade löparskor är ett utmärkt val för vinterlöpning. Trots att de initialt känns stelare än vanliga löparskor, blir de snabbt mjukare och mer följsamma. Med dynamiska dubbar anpassar de sig väl till olika underlag, och deras breda tåbox och låga dropp bidrar till en bekväm passform. De är dessutom slitstarka, vattenavvisande, och snabbtorkande. Trots att det kan ta några löprundor att gå in i dem, är de väl värda det och rekommenderas varmt för långdistanslöpning i vintermiljöer.

Fördelar

- Kraftiga dubbar som klarar av alla hala underlag utan problem
- Mycket stabil konstruktion som håller fötterna på plats även i ojämn terräng
- Bekväm passform med bred tåbox

Nackdelar

- Dubbarna är inte särskilt bekväma att springa med på hårdare underlag

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

10.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

9.0

Totalt

8.6

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Jag har nyligen haft äran att testa Pytho’s dubbade löparskor. Som en löpare med tidigare erfarenhet av stressfraktur och beniga fötter, var jag i början skeptisk. Men dessa skor har överträffat mina förväntningar på alla sätt. De har visat sig vara ett utmärkt val för den svenska vintern, och jag är redo att dela min erfarenhet med er.

Första Intrycket

Det första intrycket av Pytho dubbade löparskor är att de är lite stelare än en vanlig löparsko. Men det är väntat, eftersom vinterskor måste vara vattenavvisande och utformade för att hålla dina fötter varma. Efter en veckas användning mjuknade de dock upp och blev mer följsamma, så processen att gå in i skorna var kortare än förväntat.

Dynamiska Dubbar

En av de mest imponerande funktionerna hos dessa skor är de dynamiska dubbarna. Det finns 17 av dem på varje sko och de sjunker ner i sulan om du springer på en hård yta som asfalt. Detta gör att du kan röra dig mellan olika terränger utan att oroa dig för komforten. Som någon som ofta springer på både stigar och asfalt, uppskattade jag verkligen denna funktion.

Passform och Komfort

Skorna har en bred tåbox, vilket ger dina tår tillräckligt med utrymme att röra sig. Detta är särskilt viktigt under vintern för att förhindra kalla tår. Skorna har också ett lågt dropp, vilket jag personligen föredrar. Trots deras robusta utseende, kändes dessa skor mycket bekväma under mina längre löprundor.

Yttersula och Mellansula

Yttersulan, utrustad med 17 dynamiska ståldubbar, anpassar sig efter underlaget och gör att du kan springa på allt från torra trottoarer till snö och is. Mellansulan erbjuder en medelhög dämpning och ett lågt dropp på 5 mm. Denna kombination bidrar till en bra markkänsla och komfort under längre distanser.

Ovandel och Storlek

Ovandelen är mycket slitstark och vattenavvisande, vilket håller fötterna torra under snöiga löprundor. Skon har också TPU-överlägg för extra skydd. När det gäller storlek, bär jag vanligtvis storlek 40 eller 40,5 i Icebug-skor. För dessa skor valde jag storlek 40,5 för att ha lite extra utrymme för tjocka ullstrumpor under de extra kalla dagarna.

Slutsats

Jag är mycket nöjd med mina Pytho dubbade löparskor. De erbjuder utmärkt grepp oavsett förhållanden, de torkar snabbt om de blir blöta, och de är mycket bekväma. De är också lätta och stiliga, vilket är en bonus. Jag vill dock påminna om att det kan ta ett par löprundor innan skorna känns perfekta, men med lite tålamod kommer du att finna att de är väl värda det.

Jag ser fram emot att använda dessa skor under kommande vintrar och skulle rekommendera dem till alla som söker bekväma och pålitliga vinterlöparskor.