• Hem
  • Icebug Rover: Test & Recension

Icebug Rover: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Icebug Rover:

Icebug Rover RB9X GTX erbjuder en kombination av komfort, hållbarhet och prestanda som gör den till en utmärkt val för alla typer av utomhusaktiviteter. Den har en robust konstruktion som tål tuffa förhållanden och erbjuder utmärkt grepp på alla ytor. Dess mångsidighet gör den till en idealisk sko för alla som tillbringar mycket tid utomhus, oavsett om det är på vandringar, löprundor eller bara promenader i staden. Dessutom är den hållbart tillverkad, vilket gör den till ett miljövänligt val för de miljömedvetna.

Fördelar

- Mycket bra passform med goda möjligheter för justering via BOA-systemet
- Fantastisk greppförmåga för olika typer av underlag
- Vattentät konstruktion

Nackdelar

- Relativt tung modell

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

7.0

Totalt

8.2

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

Icebug är kanske mest känd för att tillverka dubbskor för vinterförhållanden, men den svenska tillverkaren har några fler knep i rockärmen. Med Icebug Rover RB9X GTX utmanar de den populära uppfattningen och visar att de kan göra mer än bara vinterskor. Denna terrängsko är en arbetshäst, designad för att hantera alla typer av utomhusaktiviteter, oavsett om du går eller springer.

Sula och grepp

En av de stora försäljningspunkterna för Icebug Rover RB9X GTX är dess ”superklibbiga” RB9X-sula. Denna gummiblandning är skapad för att ge dig suveränt grepp, även på hala och våta ytor, utan användning av spikar. Icebug hävdar att skon matchar den rekommenderade standarden för nötningsbeständighet för asfaltskor, vilket gör den till en perfekt sko för dem som tillbringar mycket tid i våt terräng och på hala klippor och stenblock.

Passform och komfort

Icebug Rover RB9X GTX använder det enkla och effektiva BOA Fit-systemet, vilket gör det enkelt att justera skon för att passa din fot perfekt. Detta är idealiskt för dig som vill använda skon för olika aktiviteter, såsom swimrun eller bergsmaraton. Skon har även en TPU/PU-förstärkning som skyddar mot vassa stenar och fukt, och en lättvikts EVA-mellansula med en stabilisator som bibehåller bra dämpning och respons, även i krävande terräng.

Material och hållbarhet

Skon är tillverkad med slitstark bluesign polyester i ovandelen, kombinerat med ett Gore-Tex-membran som håller foten torr och varm. På insidan hittar vi en Ortholite Hybrid-innersula som säkerställer hög komfort under långa promenader utomhus. Icebug har som vanligt använt återvunnet Bluesign-material i stora delar av skon, vilket minimerar skons koldioxidavtryck.

Slutsats

Icebug Rover RB9X GTX är inte en sko för de snabbaste vandringarna där du söker ett nytt PR på en 60-minuterslöpning bakom huset. Med en vikt på 345 gram och ett drop på 12 mm, är det uppenbart att det här inte är en sko för speedsters. Men om du letar efter en bekväm sko för längre vandringar, söndagspromenader på fälten, toppvandringar under den norska semestern 2021, eller bara en promenad i staden, så är den här skon för dig.