• Hem
  • La Sportiva Blizzard GTX: Test & Recension

La Sportiva Blizzard GTX: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av La Sportiva Blizzard GTX:

Blizzard GTX är en robust, vattentät löparsko designad för att hantera de mest utmanande vinterterrängen. Dess unika yttersula med dubbar i legerad volfram, kombinerat med La Sportivas FriXion-teknik, ger ett oslagbart grepp på isiga och snöiga underlag. Dess höga prislapp kan avskräcka vissa, men för dem som regelbundet springer i svåra vinterförhållanden, kommer Blizzard GTX att vara en investering som håller i flera år.

Fördelar

- Specialdesignad för extrema vinterförhållanden med ett oslagbart grepp på isiga och snöiga underlag
- Ovandel i Gore Tex-mesh är både vattenavvisande och slitstark
- God komfort tack vare mellansula

Nackdelar

- Relativt dyra
- Kan bli ganska varma

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.2

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Hård/balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Blizzard GTX är en trailrunningsko designad för att tåla de mest extrema vintermiljöerna. Dess robusta och vattentäta design gör det till det perfekta valet för dem som vågar sig ut på isiga stigar. Dess unisexdesign i svart och gult är lika lockande som den är funktionell. Men vad gör denna sko speciell, och är den värd sin högre prislapp? Låt oss dyka djupare in i dess funktioner och prestanda.

Design och konstruktion

Skons ovandel är gjord av ett enkelt Gore Tex-mesh som är både vattenavvisande och slitstarkt. Denna ovandel är konstruerad för att stå emot väderförhållanden såväl som stenar och ojämn terräng. Den innehåller även en integrerad 4-vägs stretchväst för att hålla skräp ute. Tåhättan är byggd likt de på skyddsskor för att ge extra skydd mot stenar och is. Observera att skon tenderar att vara liten i storleken, så det rekommenderas att välja en större storlek, särskilt om du tänker använda tjockare vinterstrumpor.

Prestanda och komfort

Mellansulan är designad med stötdämpande teknik och EVA-skum för att ge lätt men stötabsorberande dämpning, vilket gör den idealisk för medeldistanslöpning. Skon ger en stabil och bekväm känsla under foten, även under längre löprundor på isiga stigar.

Sula och grepp

Den stora skillnaden med Blizzard GTX jämfört med andra löparskor ligger i dess yttersula. Den här sulan är utrustad med dubbar i legerad volfram för att klara de tuffaste löpförhållandena. Extra dubbar kan även köpas separat från La Sportiva om behovet uppstår. La Sportivas egen FriXion-teknik ger maximalt grepp, vilket gör att du kan lita på att du inte halkar även på de mest isiga stigarna.

Pris och värde

Blizzard GTX är den dyraste skon i La Sportivas trailrunning-sortiment. Men med tanke på dess specialteknik och högkvalitativa material, ger det ett motiverat pris för dem som regelbundet springer i snöiga och isiga förhållanden.

Slutsats

Blizzard GTX är en utmärkt sko för löpare som ofta befinner sig på isiga stigar. Dess höga prislapp kan avskräcka vissa, men för de som behöver en sko som kan tåla extrem vinterterräng, kommer Blizzard GTX att klara regelbundna medeldistanslöpningar och hålla i flera vintrar. För de som springer på mer varierad terräng under vinterförhållanden, kan Crossover 2.0 GTX eller Uragano GTX vara ett mer kostnadseffektivt alternativ.