• Hem
  • Merrell Moab Flight: Test & Recension

Merrell Moab Flight: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Merrell Moab Flight:

Merrell Moab Flight är ett pålitligt val för trailrunning, vinnande i kategorin "mest pålitliga sko för alla terränger" i 2021 SELF Certified Sneaker Awards. Skorna utmärker sig genom sin bekväma passform, robusta men greppvänliga sula och förmågan att hålla foten säker och skyddad i varierande terrängförhållanden. Trots deras robusta utseende, känns de lätta och ventilerande, vilket gör dem till ett utmärkt val för långa löprundor. Estetiskt sett kanske de inte vinner några modepriser, men för funktion och hållbarhet är de svåra att slå. Betyget blir 8/10, med ett pris på strasx över 1000 kronor.

Fördelar

- Gott om greppförmåga för varierad terräng
- Bra andningsbar konstruktion
- Bekväma direkt från lådan
- Lättvitksalternativ

Nackdelar

- Inte särskilt bra stöd för de med platta fötter

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.2

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad/Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

Att välja rätt par löparskor är en utmaning, särskilt när det gäller trailrunning-skor. De måste vara robusta men inte för tunga, skydda fötterna utan att göra dem svettiga och illaluktande. Framförallt måste de vara tillförlitliga och behålla greppet i alla förhållanden. Med denna premiss i åtanke, ska vi nu granska Merrell Moab Flight, vinnaren av 2021 SELF Certified Sneaker Awards i kategorin ”mest pålitliga sko för alla terränger”.

Testmetod

Testarna tog Merrell Moab Flights ut på sina lokala stigar, som bestod av en blandning av öppen skog, trottoar, grus och jordterräng. Löprundorna varade mellan en och två timmar, och skorna testades vid flera tillfällen.

Passform

Merrell Moab Flights utmärker sig genom sin bekväma passform, vilket är av stor betydelse vid långvarig aktivitet. Testarna var nöjda med hur skon höll foten på plats, utan att kännas för tajt. Tåboxen var rymlig, vilket var särskilt uppskattat av en testare med breda fötter. Även om en av testarna ansåg att hålfotsstödet kunde vara bättre, var den andra mycket nöjd med bågstödet, vilket visar att upplevelsen kan variera beroende på fotens individuella form.

Skons design

Merrell Moab Flights har en tjock, greppvänlig sula, vilket är typiskt för trailrunningskor. Dessutom finns det vaddering vid kragen och en traditionell snörning för ökad komfort och stabilitet. Den tjocka sulan, trots att den till en början kan kännas malplacerad, visade sig vara ett viktigt bidrag till skons prestanda. Med en stapelhöjd på 29 mm och en dropp på 10 mm, finns det gott om dämpning under hälen.

Estetik

Enligt testarna, är Moab Flights inte det bästa valet om man söker en sko för ett estetiskt modeuttalande. Dess tjocka sula och robusta utseende passar inte riktigt in i en athleisure-ensemble. Ändå, när det kommer till trailrunning, är funktionen mycket viktigare än formen.

Känsla

Merrell Moab Flights erbjöd en känsla av ”skyddande och stödjande fästning” mot varierande terrängförhållanden, vilket var mycket uppskattat av testarna. Även på grusvägar och asfalterade stigar, och i nedförsbackar, kände de sig säkra och i kontroll. Dock rapporterade en av testarna om en något ”klumpig” känsla, vilket troligen kan tillskrivas den tjocka sulan.

Under och efter aktiviteten

Merrell Moab Flights gick på smidigt och ingen av testarna utvecklade blåsor, blåmärken eller ömhet efter sina löprundor. Trots sin breda sula kändes Moab Flights lätta och ventilerande, även i 90-gradig värme.

Slutsats

Merrell Moab Flights är ett pålitligt och säkert val för trailrunning. De utmärker sig genom sin passform, grepp och komfort, vilket gör dem till ett utmärkt val för dem som söker en trailrunner som kan hantera alla terränger. Medan de kanske inte kommer att bli valda för deras estetiska utseende, har våra testare hittat mycket att uppskatta med Merrell Moab Flights på spåret.