• Hem
  • Merrell MTL Long Sky: Test & Recension

Merrell MTL Long Sky: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Merrell MTL Long Sky:

Merrell Trailrunningskor erbjuder en enastående kombination av grepp, komfort och robusthet, vilket gör dem till ett utmärkt val för löpning i tuff terräng under varierande väderförhållanden. De har en utmärkt förmåga att avvärja lera och deras robusta Vibram®-gummisula ger ett exceptionellt grepp. Trots deras robusta konstruktion och skydd är de anmärkningsvärt bekväma, tack vare deras EVA-skum mellansula och en rymlig passform. Dessutom har Merrell visat sitt engagemang för miljön genom att göra dessa skor 100% veganska och arbeta för att minska avfall i sin produktionsprocess. Priset är också konkurrenskraftigt, vilket gör dem till ett utmärkt värde för pengarna. Sammantaget är dessa skor ett utmärkt val för långdistanslöpare som söker en pålitlig sko som kan hantera alla typer av terräng och väder.

Fördelar

- Stabil och välskyddad konstruktion med bra flexibilitet
- Väldigt lätta
- Fantastiskt grepp under varierad terräng

Nackdelar

- Tar lite tid att springa in
- Om du har smalare fötter är passformen inte den bästa

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

7.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Dessa skor fick mig att känna mig som en äkta trailrunner, testade under de mest utmanande förhållandena i Yorkshire Dales från tidig höst till djup vinter. Området är känd för sin kombination av vått, lerigt och kallt klimat, med enstaka snö och is, och det är här skorna verkligen sken.

Yttersula och grepp

Ett utmärkande drag med dessa skor är deras enastående grepp. De 5 mm djupa dobbarna tillsammans med den robusta Vibram®-gummisulan greppar hala stenar och leriga kullar som ingen annan sko jag har provat. Dessutom är skorna mycket bra på att avvärja lera, vilket innebär att du kan springa rakt genom leriga områden utan att oroa dig för att detta kommer att störa ditt löpsteg.

Mellansula och komfort

Trots att skorna erbjuder omfattande skydd är komfortnivån hög. Mellansulan i EVA-skum har en medial post, en fastare del i mitten av mellansulan, som dämpar dina fötter, även i tuff terräng. Jag uppskattade verkligen det solida stödet, särskilt under långa distanser på skarpa och steniga stigar. Fötterna kändes bra efter löpningarna, vilket är ett stort plus.

Ovandel och passform

Ovandelen på skorna är robust, med en innersko i mesh för enkel dränering. Skorna är rymliga med en bred tåbox, vilket kan vara ett plus för löpare med breda fötter. Trots detta har de en säker passform när skosnörena är ordentligt åtdragna, vilket jag uppskattade trots mina smala fötter.

Jag upplevde lite gnidning på min högra häl vid de första körningarna, vilket resulterade i en blåsa. Efter den första körningen har jag dock inte upplevt detta igen.

Extra

  • Utseende: En klassisk sko som finns i en rad olika färger, från livlig grön och orange till den mer subtila svart och blå som jag har.
  • Vikt: Med 460 g finns det inte många skor där ute som är lättare.
  • Årstider: Dessa skor erbjuder andningsförmåga men jag har ännu inte testat dem under varma förhållanden.
  • Hållbarhet: Sulan, mellansulan och ovandelen har alla mycket imponerande hållbarhet med tanke på deras användning.

Veganska och gröna

Till skillnad från många andra outdoor-företag är Merrell ett av de få varumärken som märker sina produkter som 100 % veganska. Merrell tar också steg mot hållbarhet, använder återvunnet material och försöker minska avfallet genom produktionsprocessen.

Pris

När det gäller trailrunningskor är Long Skies prisvärda, i linje med konkurrenterna, vilket är fantastiskt med tanke på alla högspecifika funktioner de erbjuder.

Sammanfattning

En superlätt, stabil och bekväm sko för långdistanslöpning från väg till stig i varierande terräng. Skyddet och dämpningen är imponerande, vilket ger mig självförtroendet att verkligen sätta ner foten under tuffa förhållanden. Förutom den slitna hälen är den svår att anmärka på. Med dessa skor känner jag mig redo att ta mig an alla terränger och förhållanden som kommer i min väg.