• Hem
  • Merrell Trail Glove 7: Test & Recension

Merrell Trail Glove 7: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Merrell Trail Glove 7:

Merrell Trail Glove 7 är en mångsidig terrängsko som erbjuder en balans mellan minimalistisk design och robust prestanda. Den är utmärkt för träning, vandring och terränglöpning, med en Vibram-yttersula som erbjuder utmärkt grepp och en konstruktion som klarar av att bli genomvåt utan att förlora sin form. Skon passar de flesta fotformer och storlekar, men de med breda eller platta fötter bör vara försiktiga. Den enda stora nackdelen är att yttersulan kan bli sliten snabbt vid frekvent användning på betong. Överlag är Trail Glove 7 ett bra alternativ för dem som söker en allround, minimalistisk terrängsko.

Fördelar

- Minimalistisk design med extremt lätt konstruktion
- Optimal responsiv förmåga för löpning eller vandring i terräng
- Fantastisk andningsförmåga

Nackdelar

- Inte särskilt bra för de som letar efter ett par skor med dämpning

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

6.0

Totalt

7.6

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Responsiv

Dämpning - Nivå:

Lite

Jag är ett stort fan av Merrells minimalistiska löparskor, speciellt Vapor Glove 6, så jag såg fram emot att prova deras senaste modell, Trail Glove 7. Jag bor i Colorado och älskar att utmana mig själv på olika vandringsleder, så jag letar alltid efter det perfekta paret minimalistiska terrängskor.

Prestanda

För att ge en rättvis bedömning av Merrell Trail Glove 7, har jag testat dem i tre olika sammanhang: träningspass, vandring och terränglöpning samt för dagligt bruk.

Träning

Om du letar efter en minimalistisk sko som kan dubbla som en terräng- och träningsko, kan Trail Glove 7 vara ett alternativ värt att överväga. De kanske inte är lika effektiva som andra modeller, som Vivobarefoot Primus Trail Knit FG, men de håller definitivt måttet.

Den minimalistiska sulkonstruktionen ger skorna mycket flexibilitet, vilket gör dem perfekta för övningar som lunges, aktiva fotövningar och split squats. Jag uppskattar verkligen hur bra Vibram-yttersulan greppar olika ytor.

Oavsett om du tränar på gräs, gummigolv eller träplattformar tror jag inte att du kommer att ha några problem med dragkraft i den här modellen. På den punkten, för en hybridfokuserad användare, känns dessa skor som ett bättre val än Vapor Glove 6.

Min enda kritik när det gäller träning är att om du verkligen vill ha maximal markkänsla, kanske du vill överväga barfotaskor för lyft som har den minsta möjliga stapelhöjden.

Vandring och Terränglöpning

När det gäller vandring och terränglöpning har jag verkligen uppskattat Merrell Trail Glove 7. Jag tror att detta är en modell som jag kommer att behålla i min rotation på grund av dess mångsidighet och komfort.

Den högre stapelhöjden med en liten EVA-mellansula är fantastisk för längre vandringar och jag tycker att det bidrar till att hålla dessa skor bekväma. Jag uppskattar att de inte är så tjocka att de begränsar fotens rörelse.

Vibram-yttersulan på dessa skor är också mycket imponerande och jag skulle vilja se mer av detta material i andra terrängskor. Kombinationen av detta gummi och de 2,5 mm klackarna ger denna modell mycket grepp på olika ytor.

Kommer dessa dobbar att vara de bästa för extrem terräng? Inte nödvändigtvis, men om du regelbundet tar dig an stigar med din normala mängd stenar, stockar och lös terräng så kommer du att vara mycket nöjd med denna skos yttersula.

En annan subtil fördel med dessa skor är hur bra de klarar av att bli genomvåta utan att förlora sin form eller funktion. Inte alla terrängskor klarar av att bli helt blöta och sedan torka utan att se slitna ut, men dessa är definitivt ett undantag.

Dagligt bruk

Jag har redan nämnt detta, men jag är ganska nöjd med Merrell Trail Glove 7:s prestanda för promenader och dagligt slitage. Jag gillar deras komfort, utseende och passform för daglig användning.

Det jag inte gillar är att jag tror att yttersulan kommer att bli sliten snabbt om du går mycket på betong. Eftersom klackarna bara är 2,5 mm tjocka och tunna, skulle jag vara försiktig om du planerar att gå mycket med dessa skor på betong.

För avslappnad användning eller för att springa korta sträckor eller ärenden kommer de att hålla bra. Men, jag skulle rekommendera att du är medveten om hur mycket du går på betong i dessa skor.

Storlek och passform

Merrell Trail Glove 7 bör passa de flesta användare, särskilt de med medelstora och något bredare fötter. Jag har en något bredare fot och jag tyckte att den här modellen passade bra både med och utan strumpor.

Jag gillar också att tåboxen inte är så bred att jag halkar när jag springer eller går nedför branta backar. För smala, medelstora och något bredare fötter bör passformen i Trail Glove 7 fungera bra.

Som ett tillägg till skons ”lätta fotvalv” har den här skon en ”atletisk” sulkonstruktion som jag tror kan passa vissa.

För de med särskilt breda fötter och platta fötter, skulle jag råda till försiktighet innan du investerar i denna modell. Jag är inte övertygad om att du kommer att ha tillräckligt med bredd i den här skons tåbox och sulan kan vara obekväm.

Det bör noteras att Merrell föreslår att du går ner en halv storlek i denna sko och om du har smala fötter kan det vara en bra idé. Jag har personligen hittat dessa skor för att passa sant till storlek, men det kan fortfarande vara värt att överväga Merrells rekommendation.

Slutsats

Överlag är Merrell Trail Glove 7 en bra terrängsko som erbjuder en trevlig balans mellan minimalistisk design och robust prestanda. Oavsett om du letar efter en sko för träning, vandring, terränglöpning, eller dagligt slitage, kommer Trail Glove 7 att servera dig väl.