• Hem
  • Mizuno Wave Daichi: Test & Recension

Mizuno Wave Daichi: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Mizuno Wave Daichi:

Mizuno Wave Daichi 2 är en lätt, väl dämpad löparsko, idealisk för enklare terräng som cykelvägar och grusvägar. Den torkar snabbt och erbjuder en bekväm passform, men underpresterar när det kommer till leriga eller hala underlag. Dess klackar är för små för att hantera dessa förhållanden effektivt, och de har svårt att rensa bort smuts och lera som fastnar. Trots att skon har vissa positiva attribut, finns det bättre alternativ för trailskor, även för milda underlag.

Fördelar

- Vattentät konstruktion med Gore-Tex membran
- Bra och bekväm dämpning
- Bra slitstyrka

Nackdelar

- Passformen känns lite stor

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

7.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

8.0

Totalt

7.8

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Jag har alltid haft en svaghet för Mizuno och deras löparskor. Så när jag fick chansen att prova Mizuno Wave Daichi 2, var jag ganska uppspelt. Men efter att ha kört mer än 500 km på olika terränger, har min initiala entusiasm dalat. Här är min ärliga recension:

Allmän information

Wave Daichi 2 är en lätt neutralsko, med en vikt på 10,4 gram och ett drop på 12 mm. Den är väl dämpad och konstruerad, speciellt i den övre delen av sulan, där mesh ger stöd utan att ge avkall på komforten.

Prestanda på olika underlag

På enklare terräng, som cykelvägar och enkla grusvägar, är Wave Daichi 2 riktigt bra. Den torkar också snabbt när den blir våt, vilket är en stor fördel på våta dagar.

Men på mer utmanande underlag, som leriga stigar, misslyckas skon att leverera. De små klackarna på sulan kunde inte hantera leriga förhållanden. Jag halkade, jag gled, och jag tvingades sänka min hastighet avsevärt. Dessutom hade skorna svårt att rensa bort smuts och lera som fastnade. Efter en löprunda i lätt leriga förhållanden var sulan helt igensatt med lera.

Sula och dämpning

Mizuno Wave Daichi 2 har XtaRide-mellansula, en elastisk våg av termisk plast som löper från hälen till mellanfoten. Detta ger löparen både stöd och dämpning.

Denna teknik gör att hälen och framfoten kan röra sig oberoende av varandra. Detta var något jag upplevde när jag sprang på gräsbevuxna delar av löpbanan. Skorna stödde definitivt den varierande terrängen.

Yttersulan är tillverkad av ett slitstarkt kolgummi från Michelin. Spåren verkar vara välgjorda; de är bara för små för att vara effektiva på leriga eller hala underlag.

Överdelen

Mizuno har rullat ut en nykonstruerad ovandel för maximalt skydd. Den har DynamotionFit för komfort och G-TX-konstruktion för att hålla fötterna torra.

Daichi-skorna har en stark mesh för förbättrat stöd, vilket ger en dynamisk och bekväm känsla. Skon är också utrustad med Mizunos OrthoLite Sockliner, ett antimikrobiellt och fukttransporterande koncept som skapar en hälsosam miljö för dina fötter.

Sammanfattning

Mizuno Diachi 2 påstår att den är till för alla löpare på alla underlag. Men de små klackarna motverkar detta uttalande. Även om du planerar att springa endast på enklare underlag, skulle jag rekommendera att du tittar på andra alternativ. Det finns bättre trailskor där ute, även för milda underlag.