• Hem
  • Mizuno Wave Mujin 9: Test & Recension

Mizuno Wave Mujin 9: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Mizuno Wave Mujin 9:

Mizuno Wave Mujin 9 är en robust trailsko designad för tuff terräng, med en hållbar konstruktion och en utmärkt Michelin-yttersula. Trots att skon är tyngre än väntat och kanske inte så bekväm som vissa kan önska, erbjuder den ändå en förvånansvärt god respons och utmärkt grepp på svåra terränger. Medan den kanske inte är det bästa valet för långa löprundor, är Mujin 9 ett starkt val för de som söker en pålitlig sko för vandring eller långsammare löpning på utmanande underlag.

Fördelar

- Mycket slitstark och greppvänlig yttersula
- Stabil konstruktion som håller fötterna på plats
- Slitstarka

Nackdelar

- Relativt tunga modeller
- Kan upplevas ganska stela

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

7.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

9.0

Totalt

8.2

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Låg

Dämpning - Typ:

Hård/balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Mizunos Mujin 9 är en trailsko som designats för att lätt kunna hantera tuff terräng. Det är en robust sko som erbjuder utmärkt hållbarhet och en fantastisk Michelin-yttersula. Med sin tyngd lämpar den sig bäst för vandring eller långsammare löpning. Detta är den första trailskon från Mizuno som finns tillgänglig i USA på flera år.

Första intrycket, passform och ovandel

När man först ser Mizuno Wave Mujin 9 är det lätt att bli imponerad av skons robusta design och dess klara fokus på att kunna tackla ”tuffa förhållanden”. Dock, när man väl provar skon, kanske man inte finner den lika bekväm som förväntat. Skon kan kännas tyngre än förväntat, särskilt i jämförelse med andra trailskor. Men det är inte bara dåliga nyheter. Om du letar efter en sko med en yttersula som kan hantera tuffa förhållanden, kan Mujin 9 vara en stark kandidat.

Ovandelen är tillverkad av ett ventilerande mesh-material som erbjuder viss väderbeständighet tack vare placeringen av överläggen. Skon är utformad för att andas, även under kyliga förhållanden, förutsatt att du bär rätt strumpor.

Mellansula och komfort

Mizuno Wave Mujin 9 är utrustad med ett Wave-skum över hela längden, vilket är avsett att ge maximal dämpning. Men trots detta känns skon inte som en maxkudde-sko. Skons totala stapelhöjd är 39 mm i hälen och 31 mm i framfoten, med en 8 mm drop, vilket uppmuntrar till en snabb start från framfoten.

Skon är responsiv, vilket är förvånande för en så tung sko. Denna responsivitet kan delvis bero på den utmärkta dragkraft och grepp som yttersulan erbjuder i svåra terränger. Men för löpare som söker maximal komfort på långa löprundor kanske Mujin 9 inte är det bästa valet.

Hållbarhet och stabilitet

Mizuno Wave Mujin 9 är en extremt hållbar sko, vilket gör den till ett utmärkt val för löpare som ofta tar sig an tuffa terränger. Den erbjuder också mycket bra stabilitet vid långsammare hastigheter, vilket gör den till ett bra val för vandring.

Nackdelar

Den främsta nackdelen med Mizuno Wave Mujin 9 är dess totala vikt. Många löpare kan tycka att skon känns för tung för att vara bekväm under längre löprundor. Dessutom kan vissa löpare uppleva att skon saknar komfort under foten. Häldesignen har också fått en del kritik för att vara för hård och överdriven.

Slutsats

Mizuno Wave Mujin 9 är en robust och hållbar sko som är utmärkt för tuff terräng. Den erbjuder utmärkt skydd och stabilitet, men kan kännas för tung för vissa löpare. Trots att den inte erbjuder den komfort som vissa kanske förväntar sig av en maxkudde-sko, är dess responsivitet och grepp på svåra terränger förvånansvärt bra.