• Hem
  • Mizuno Wave Rider: Test & Recension

Mizuno Wave Rider: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Mizuno Wave Rider:

Upptäck den pålitliga löparskon Mizuno Wave Rider 26! Med en solid och pålitlig prestation tar den dig genom dina löprundor utan att göra några stora intryck visuellt sett. Men den ger dig absolut komfort från start till slut, vilket gör det till en pålitlig partner från punkt A till punkt B. Mizuno Wave Rider 26 är definitivt värd varenda krona du spenderar på den. Så slå dig inte till ro med mindre. Ta steget in i Mizuno Wave Rider 26 och erövra dina löpningsmål med självförtroende!

Fördelar

- Mycket slitstarka
- Håller hälen på plats med bekväm passform
- Mångsidig design

Nackdelar

- Är lite små i storleken

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

7.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

7.0

Totalt

8.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Mizuno Wave Rider 26 är den senaste uppdateringen till Mizunos populära Wave Rider-serie, en daglig träningssko utan extra krusiduller men som ändå levererar. Troget traditionen tar Mizuno det säkra före det osäkra med denna uppdaterade version. Skon är extremt smal och har en 12 mm häldropp, vilket kanske inte passar alla. Med en relativt normal prislapp faller Mizuno Wave Rider 26 i den typiska träningskor-kategorin, vilket känns validerat givet skons hållbarhet och funktioner.

Första intrycket

Vid första anblicken påminner Mizuno Wave Rider 26 starkt om Mizuno Wave Inspire 18. När jag först placerade mina fötter i dem, kunde jag omedelbart märka den höga häldroppen på 12 mm, vilket är en intressant variation att ha i löparsko rotationen. Skon satt dock lite tätt kring mittfot och tåbox, något jag hade uppskattat att veta innan för att välja en halv storlek större.

Användarupplevelse

Under min första löprunda, en 6-mils sträcka på trottoar och asfalt, kände jag direkt hur trång skon var. Efter tre löprundor började skon dock mjukas upp och komforten ökade avsevärt. Varje steg möttes av en bra balans av dämpning och responsivitet. Den höga häldroppen påminner om äldre modeller men med en modern touch.

Övre del

Den övre delen är mjuk och välgjord. Tillverkad av återvunnet mesh, ger den en skön och säker känsla men också tillräckligt med flexibilitet för att inte kännas trång. Den är lite tjockare i materialet vilket hållit mina fötter varma under kyliga vinterlöpningar. En annan positiv aspekt är att ovandelen torkar mycket snabbt efter regniga löpturer.

Sula

Mizuno har satsat på miljön med denna sko, med nya vågmaterial som släpper ut 25% färre koldioxidutsläpp än normalt PEBAX. Mellansulan är där de stora uppgraderingarna ligger. MIZUNO WAVE-plattan sprider effektivt energin från nedslaget till ett bredare område, vilket ger en stabil plattform och överlägsen dämpning. Skon är stel, men tillåter tillräckligt med flexibilitet för en ren tå-off. Yttersulan består av slitstarkt kolgummi som ger lång livslängd, vilket jag kan intyga efter att ha använt mitt par i över 100 mil utan märkbart slitage.

Slutsats

Om du föredrar en mjuk, kuddliknande löparsko kanske Mizuno Wave Rider 26 inte är det bästa alternativet. Den är ganska fast, men komforten under löpning är trots detta hög. 12 mm häldropp kan vara en viktig faktor att beakta. Om du tenderar att landa på hälen när du springer eller har problem med vader, kan detta vara ett bra val. Om du däremot landar mer på mellanfoten kan dessa skor ge en känsla av instabilitet och eventuellt leda till oönskat tryck på höfter eller knän.

Efter att ha vant mig vid skorna och brutit in dem ordentligt, har jag emellertid vuxit att uppskatta Mizuno Wave Rider 26. Fördelarna överväger definitivt nackdelarna. Vad du betalar för är en oerhört slitstark sko som inte bara håller mil efter mil utan också fungerar utmärkt som en daglig träningssko.

Kort sagt, Mizuno Wave Rider 26 är en pålitlig löparsko för den som föredrar en fast, stabil sko med hög hållbarhet. Trots sin snäva passform och höga häldropp, erbjuder den en bekväm och responsiv löpupplevelse. Det kan ta några rundor att vänja sig vid dem, men när du väl gör det kommer du att uppskatta vad dessa skor har att erbjuda.