• Hem
  • New Balance Fresh Foam X 1080 V12: Test & Recension

New Balance Fresh Foam X 1080 V12: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av New Balance Fresh Foam X 1080 V12:

New Balance Fresh Foam X 1080 v12 är en bekväm löparsko som passar de flesta neutrala löpare. Dess ovandel av konstruerat nät och utsvängda häl ger stor komfort och lindring för löpare med tidigare Achilles-skador. Men trots dess påstådda förbättrade dämpning och studs, upplevde jag att skon var märkbart hårdare jämfört med tidigare modeller, och den saknade den förväntade mjukheten och drivkraften. Överlag är det en bra sko, men den imponerade inte i jämförelse med andra modeller som Saucony Axon 2.

Fördelar

- Mycket slitstark konstruktion av hög kvalitet
- Bra hållbarhet under många kilometer
- Bekväm överdel

Nackdelar

- Känns ganska tunga i förhållande till tidigare version

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

7.0

Grepp

6.0

Slitstyrka

10.0

Stabilitet

7.0

Totalt

7.4

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Hög

New Balance Fresh Foam X 1080 v12 är ett alternativ som bör passa de flesta neutrala löpare, oavsett om du föredrar korta eller långa distanser. Dock, om du letar efter en sko som erbjuder mycket stabilitetskorrigering, kan denna modell inte vara det rätta valet för dig. Detta är den senaste versionen av New Balances flaggskepps neutrala träningsko, som ofta ses på fötterna på löpare över hela världen.

Design och första intryck

När jag först fick dessa skor i mina händer var jag väldigt nöjd med den estetiska uppgraderingen från v11. Färgkombinationen av marinblå och orange tillsammans med den vita Fresh Foam X mellansulan var visuellt tilltalande.

När jag satte på mig skorna var de bekväma och kändes bra att gå runt i. Men de kändes lite tyngre än de tidigare v11s. Under min första löprunda var de bara ”okej” – ingenting speciellt dåligt, men ingenting särskilt anmärkningsvärt heller.

Ovandel

Där denna sko verkligen lyser är dess ovandel. Den är tillverkad av ett mjukt konstruerat nät som bekvämt omsluter foten. Skon är äkta i storlek, och storlek 13 kändes precis lagom för mig. Hälkappan är strukturerad och håller hälens position stabilt, och tåboxen, trots att den inte är den största jag har upplevt, erbjöd tillräckligt med utrymme för min fot.

En annan fördel är den utsvängda hälen. Denna funktion håller ovandelen borta från Achilles-senan och lindrar trycket från det området, vilket är en viktig faktor för mig som tidigare har haft Achilles-skador.

Mellansula och yttersula

Med denna modell har New Balance helt omdesignat sulan. Trots att det utmärkta Fresh Foam X-materialet används, som ska vara mjukare och ge mer studs, kände jag inte att dessa påståenden var sanna jämfört med v11.

Skon kändes faktiskt markant hårdare än det tidigare erbjudandet, vilket var lite av en besvikelse. Yttersulan i fullt gummi gav bra grepp på de flesta ytor, men hade vissa svårigheter när jag övergick från torrt till vått underlag och tillbaka till torrt igen.

Slutsatser

Sammanfattningsvis presterar New Balance Fresh Foam X 1080 v12 bra på nästan alla områden. Ovandelen är fenomenal och dämpningen är tillräcklig. Men den totala löpkänslan och studsigheten var inte så imponerande som jag hade hoppats på.

På mina löprundor kände jag att skon saknade den studs jag hade med v11, och tåvalsen fungerade inte för att driva mig framåt på samma sätt som Saucony Axon 2 gjorde. Även om ovandelen var en höjdpunkt, önskar jag att de skulle ha kombinerat den med sulan från den tidigare modellen.

I jämförelse med andra skor jag testat, var jag mer entusiastisk över mina löprundor i Axon 2, och blev besviken när min plan sa ”1080” istället för ”Axon”.


New Balance Fresh Foam X 1080 V12

Select Dynamic field