• Hem
  • New Balance Fresh Foam X More Trail V3: Test & Recension

New Balance Fresh Foam X More Trail V3: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av New Balance Fresh Foam X More Trail V3:

New Balance Fresh Foam X More Trail v3 är en högdämpad terrängsko utrustad med robusta funktioner som passar för alla typer av terräng. Med en mjuk och fjädrande känsla tack vare Fresh Foam X-dämpningen, och en pålitlig och bekväm passform, är denna sko ett pålitligt val för både erfarna trail löpare och nybörjare.

Fördelar

- Generös dämpning ger en mjuk och fjädrande löpning.
- Robust konstruktion klarar alla typer av terräng.
- Bekväm passform som passar olika fotformer.
- Yttersulan i Vibram-gummi erbjuder utmärkt grepp och slitstyrka.

Nackdelar

- Storleken och vikten av skon kan kännas tung för snabbare löpning.

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad/Mjuk

Dämpning - Nivå:

Hög

New Balance Fresh Foam X More Trail v3 är en terrängsko designad för att göra allt, från att ta dig över steniga stigar till att springa i mjuk lera. Skon är utrustad med ett generöst lager av Fresh Foam X, som ger en mjuk och fjädrande känsla. Med robusta sidoväggar och en pålitlig ovandel, erbjuder denna sko en stabil och bekväm upplevelse. Yttersulan, tillverkad av Vibram-gummi, är slitstark och erbjuder utmärkt grepp. Oavsett om du är en erfaren traillöpare eller bara börjar utforska terränglöpning, kommer More Trail v3 att ge dig en pålitlig och dämpad löpning.

Passform

För mig var More Trail v3 perfekt i min normala storlek. Skon har en normal till bred passform, med en framfot som ger tillräckligt med utrymme för tårna. Mellanfoten är även den normalbred, även om jag behövde dra åt skosnörena lite. Tungan är inte för tjock och hålls säkert på plats. Hälen har en normal bredd med en måttlig hälräknare, vilket inte störde mig, men de med känslighet bör prova skon noggrant. Att dra åt skosnörena var allt som behövdes för att säkra skon, och jag behövde inte använda något snörlås.

Prestanda

More Trail v3 är en maxdämpad sko som ger en anmärkningsvärt fjädrande känsla tack vare Fresh Foam X-dämpningen. Trots sin storlek, känns skon lätt under löpningen. Dämpningen är tillräckligt spänstig och ger en bekväm gång, vilket gör skon idealisk för långa distanser och lätta ansträngningar. Yttersulan i Vibram-gummi är robust och erbjuder bra grepp på alla typer av underlag, inklusive vägar, mjuk smuts, enkelspåriga stigar, brandvägar och mild lera.

Stabilitet

More Trail v3 erbjuder en stabil neutral gång. Även om det inte finns några traditionella stabilitetselement, finns det flera funktioner som bidrar till stabiliteten. Sidoväggarna på mellanfoten sträcker sig både framåt och bakåt i framfoten och hälen, vilket bidrar till en stabil gång. Trots dess maximala dämpning, har skon en god flexibilitet i framfoten, vilket hjälper till att skapa en smidig löpkänsla.

Expertkommentarer

Som en professionell fysioterapeut, är jag särskilt intresserad av hur maximala skor som More Trail v3 kan påverka biomekaniken vid löpning. Forskning har visat att trots den höga dämpningen, kan maximala skor faktiskt öka variablerna i samband med stötar, vilket tyder på att löpare landar hårdare. Emellertid rapporterar många löpare att de känner att maximala skor skyddar dem mer. Det är möjligt att dessa skor absorberar mer av stötkrafterna, men det behövs mer forskning för att avgöra detta.

Slutsats

Om du är ute efter en sko med maximal dämpning som kan hantera alla typer av terräng, är New Balance Fresh Foam X More Trail v3 ett utmärkt val. Med dess robusta konstruktion och bekväma passform, kommer denna sko att vara ett tillförlitligt val för dina trailäventyr.


New Balance Fresh Foam X More Trail V3

Select Dynamic field