• Hem
  • New Balance Fresh Foam X Tempo V2: Test & Recension

New Balance Fresh Foam X Tempo V2: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av New Balance Fresh Foam X Tempo V2:

New Balance Fresh Foam X Tempo v2 är en sko som klarar i stort sett allt på vägarna. Kort och snabb? Javisst. Lång och lätt? Japp. Daglig träning? Ja, absolut. Ett par skor som kan göra allt är definitivt min typ av skor!

Fördelar

- Lätta och smidiga att springa i
- Bekväm passform med lågt drop
- Prisvärt alternativ

Nackdelar

- Sämre stabilitet än många andra liknande modeller

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

9.0

Slitstyrka

9.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.8

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

New Balance Fresh Foam X Tempo v2 är ett utmärkt val för löpare som söker en lätt och enkel sko utan onödiga detaljer. Dess balans mellan dämpning och direkt markkontakt gör den till en favorit bland landsvägslöpare som söker en lätt sko, men som ändå önskar lite dämpning mellan fötterna och vägen.

Vem bör och vem bör inte köpa skon?

Även om denna sko passar de flesta löpare, bör löpare med bredare fötter vara medvetna om att tåboxen kan kännas lite trång. Dessutom är denna sko kanske inte det bästa alternativet för de som föredrar mycket dämpning i sina löparskor. Om du gillar känslan av att vara nära vägen utan att bli överväldigad av för mycket dämpning, kan detta vara skon för dig.

Första intryck

Min första upplevelse av New Balance Fresh Foam X Tempo v2 var överväldigande positiv. Den skrämde mig inte med massiva mängder dämpning eller en otymplig konstruktion. Istället presenterade den sig som en lätt och behändig sko, med mer dämpning än vad man kanske skulle förvänta sig från en minimalistisk sko, men inte till den grad att det kändes överdrivet.

Vid första anblicken, och framför allt vid första användningen, var det uppenbart att det här är en lätt sko. Den kändes lätt i handen och ännu lättare på foten. Min enda bekymmer vid uppackningen var skons smala form, men även här var det en fråga om personlig preferens snarare än en objektiv brist.

Överdel

Ovandelen på New Balance Fresh Foam X Tempo v2 är stickad, vilket ger en bekväm och flexibel passform. Den sitter tätt runt foten utan att kännas begränsande, och böjer sig väl när du rör dig. Skon är sömlös, vilket minimerar risken för skav eller obekväma punkter.

Hälkappan är något förstärkt för att behålla sin form och säkra fotens position under löpning. Ovandelen i sig är lätt, andas bra och är mycket bekväm. Det är inte mycket mer man kan begära av en löparskos övre del.

Sulenhet

Sulan på New Balance Fresh Foam X Tempo v2 levererade en prestanda som motsvarade dess estetiska intryck. Den består huvudsakligen av New Balance’s Fresh Foam X, vilket ger en mjuk, men ändå stödjande, bas för foten.

Dämpningen är tillräcklig för att skydda mot ojämnheter på vägen, men inte till den grad att du förlorar markkänsla. Fresh Foam X återhämtar sig snabbt, vilket innebär att jag inte har märkt några problem med kompression av skummet efter att ha använt dessa skor för mina löprundor flera dagar i rad.

Yttersulan har visat sig vara mycket hållbar, med nästan inga tecken på slitage efter mer än 200 kilometer på vägen. Dessutom har jag inte haft några problem med greppet under löpning, förutom vid några tillfällen på isiga trottoarer.

Slutsatser

Sammantaget är New Balance Fresh Foam X Tempo v2 en utmärkt löparsko. Den är bekväm, hållbar och ger bra grepp, även på våta kullar. Den enda potentiella nackdelen är dess smala form, men detta är en fråga om personlig preferens snarare än en objektiv brist.

För en enkel, prisvärd sko som levererar på alla viktiga punkter, är det svårt att hitta ett bättre alternativ än New Balance Fresh Foam X Tempo v2.


New Balance Fresh Foam X Tempo V2

Select Dynamic field