• Hem
  • New Balance FuelCell Rebel V3: Test & Recension

New Balance FuelCell Rebel V3: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av New Balance FuelCell Rebel V3:

New Balance FuelCell Rebel v3 är en lätt vardagssko med flexibel framfot. Den har en supermjuk avrullning och klarar en mängd olika tempon. Version 3 har mer gummi i yttersulan för ökad hållbarhet, en tjockare mellansula för bättre dämpning och en bredare bas för extra stabilitet, vilket gör den till en bättre vardagssko

Fördelar

- Mer stabila och hållbara än tidigare versioner
- Bra passform som håller fötterna stilla
- Mångsidig konstruktion

Nackdelar

- Inte särskilt slitstarka i förhållande till konkurrerande modeller

Vårt Betyg

Värde

8.0

Bekvämlighet

8.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

6.0

Stabilitet

8.0

Totalt

7.6

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

New Balance Rebel v3 är löparskon som fortsätter att förbättras med varje uppdatering. New Balance strävar efter att göra denna sko mer tilltalande för en bredare löparkrets, och gör den mer dämpad med 10-15%. Den är utformad för löpare som föredrar mjuka, responsiva löparskor.

Första intryck

När jag först såg Rebel v3, var det extra gummi på yttersulan som mest exalterade mig. Hållbarhet var Rebel v2: s största svaghet, och denna förändring såg lovande ut. När jag provade skon i butiken, kändes min normala storlek lite kort, så jag gick upp en halv storlek, vilket kändes mycket bättre. Rebel v3 kändes inte så annorlunda från v2 som jag trodde att den skulle göra. Den var lite mer stabil och något fastare, men fortfarande väldigt energisk.

Sula

Mellansulan i Rebel v3 kan bäst beskrivas som ”svampig”. FuelCell-skummet gör det lätt, luftigt och mycket komprimerbart. Åkningen känns mer avslappnad jämfört med Nikes ZoomX eller Hokas ProFly+. Jag gillade mest att använda Rebel v3 för lätta och stabila löprundor, med det perfekta tempot mellan 4:40 minuter per km och 5:30 minuter per km.

Design och passform

Rebel v3 har en tjockare mellansula, en bredare bas och en ny överdel. Den väger 7,4 oz (210 g), vilket är något tyngre än den tidigare versionen som vägde 7,3 oz (208 g). Rebel v3 har ett 6 mm drop, vilket gör den mer till en midfoot/forefoot striker trainer än en heel striker trainer.

Hållbarhet

Rebel v3 har nu en lång gummilist som sträcker sig från hälen hela vägen till mittfoten på den mediala sidan. Detta är den bästa uppdateringen av Rebel v3 och den förbättrar yttersulans hållbarhet drastiskt.

Överdel

Överdelen på Rebel v3 är liknande den på version 2 men är inte lika genomskinlig. Den har en grov struktur och är inte stretchig, vilket gör att den känns mer som en tävlingsskoöverdel än en träningssko. Det finns en stor reflekterande panel på hälen, vilket gör Rebel v3 perfekt för tidiga morgon- eller kvällspass.

Slutsats

Rebel v3 känns ännu mer som en daglig tränare än v2. Den har förbättrad hållbarhet, en mer stabil gång och lite mer dämpning. Du kan nu ersätta din Pegasus, Cumulus eller Ghost med Rebel v3 om du är villig att acceptera en lägre nivå av hållbarhet och stabilitet. Men du kommer att få en mycket mer energisk, mycket roligare åktur med mer markkänsla.

Jag tycker att Rebel v3 har förlorat lite av sin karaktär. Även om den har förlorat lite av sitt ursprungliga DNA är jag fortfarande glad över den riktning som New Balance har tagit med den eftersom jag använder den mer som en daglig tränare än en speedwork-tränare. Sammantaget är det ingen större skillnad mellan de två versionerna, så om du vill köpa v2 till ett kraftigt rabatterat pris har du min välsignelse.


New Balance FuelCell Rebel V3

Select Dynamic field