• Hem
  • Nike Downshifter 11: Test & Recension

Nike Downshifter 11: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Nike Downshifter 11:

Nike Downshifter 11 är en fantastisk löpsko som verkligen tilltalar människor. Den är bekväm, lätt och till ett attraktivt pris; en av mina favoritlöpskor inom budgetsegmentet för tillfället. Om du är ny inom löpning och vill ha något som tar dig genom några mil innan du blir förälskad och investerar i en dyrare sko, är detta ett utmärkt alternativ som kommer att hålla i flera mil. Å andra sidan, om du är en neutral löpare som vill uppgradera från Downshifter 10 eller en äldre modell, är denna sko nästan en exakt kopia med några funktionella och estetiska förbättringar som jag är säker på att du kommer att älska. Med Nike Downshifter 11 får du en pålitlig löpsko som ger dig komfort och prestanda till ett pris som passar de flesta löpare. Ta steget och upplev kraften och bekvämligheten med Downshifter 11 på dina fötter!

Fördelar

- Bra pris
- Snygg och modern design
- Mycket bekväma från sekunden du börjar använda de

Nackdelar

- Inte särskilt andningsbar
- Ingen avancerad teknologi

Vårt Betyg

Värde

9.0

Bekvämlighet

9.0

Grepp

7.0

Slitstyrka

7.0

Stabilitet

8.0

Totalt

8.0

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Medel

Dämpning - Typ:

Balanserad

Dämpning - Nivå:

Medel

Förra året fick jag chansen att prova Nikes Downshifter 10, en löparsko som jag uppfattade som ett utmärkt val för det pris den erbjöd. Downshifter-serien är en idealisk instegspunkt för den nybörjande löparen som vill utnyttja Nikes arv av världsklass löpteknik. Nu är jag här för att dela med mig av min erfarenhet av det senaste tillskottet i serien, Downshifter 11.

Första intrycket

Mitt första intryck av Downshifter 11 var att den satt ganska tajt jämfört med andra Nike-löparskor jag har provat. Den kändes något kortare och smalare. Om du tänker prova denna modell, bör du kanske överväga att välja en halv storlek större än du brukar, eller till och med en hel storlek om det är ditt första par löparskor.

På foten kändes skon lätt, superflexibel och bekväm. Skumkänslan var tillräcklig, och skon levererade allt som allt ett bra första intryck. Designmässigt ser skon bra ut, men notera att den vita versionen lätt samlar på sig smuts och damm.

Sulanhet

Yttersulan hos Downshifter 11 imiterar designen hos Pegasus 38, en av Nikes mer premium-modeller. Designen tillhandahåller en god slitstyrka, mjuka övergångar från häl till tå och är tillräckligt flexibel för att vara bekväm. Efter 50 mil av användning var sulan fortfarande i toppskick.

Mellansulan är ett icke-märkt skum med sidoskärningar för att hålla vikten nere. Den erbjuder tillräckligt stöd med dämpning över hela fotens längd. Oavsett om du föredrar en häl- eller tåstrejk, kommer du inte att stöta på några problem med Downshifter 11.

Ovandel

Ovandelen på Downshifter 11 har ett nytt genomskinligt fönster bakom TPU Swoosh-logotypen på den laterala sidan, vilket ger ett extra stöd för mellanfoten. Men vad skon vinner i fotens låsning förlorar den i andningsförmåga. Efter en löprunda kände jag att mina fötter blev ganska varma och obekväma.

Hälkappan är fast och säker, och ger ett starkt fotledsstöd, en egenskap som jag alltid uppskattar med Nike. Tåboxen känns dock smalare än andra modeller jag har provat från Nike och Asics, så om du har bredare fötter kanske du vill överväga en annan modell eller en större storlek.

Slutsats

Downshifter 11 är en solid löparsko som erbjuder god prestanda till ett överkomligt pris. Jag skulle rekommendera Downshifter 11 till alla som vill börja springa sina första 5 km, 10 km eller till och med halvmaraton. Den är också ett utmärkt val om du är en nybörjare som vill använda skon i gymmet.

Även om det inte är några stora uppgraderingar från Downshifter 10, är Downshifter 11 fortfarande en sko som levererar i termer av komfort och flexibilitet. Ett område som jag tror att Nike kunde förbättra i framtida versioner är att förbättra andningsförmågan och kanske inkludera något längre snören.

Men överlag, om du är ute efter en pålitlig löparsko som är lätt på plånboken, är Nike Downshifter 11 definitivt värt att överväga.