• Hem
  • Nike Free Run 5: Test & Recension

Nike Free Run 5: Test & Recension

Skriven av Robert Klasson │ Publicerad 09/08/2023

Sammanfattning Av Nike Free Run 5:

Nike Free Run 5.0 är fortfarande en av de bästa minimalistiska träningskorna på marknaden. Trots att den ursprungligen var avsedd för löpning, fungerar den lika bra för lättare idrottsaktiviteter och som en bekväm vardagssko när du inte behöver stå eller gå långa sträckor. Även om dess design kan förändras över tiden, verkar Nike hålla fast vid de ursprungliga koncepten som gjorde denna modell så framstående. Så ge dig själv friheten att röra dig med lätthet och stil i Nike Free Run 5.0!

Fördelar

- Lätta och smidiga
- Extremt responsiva med smal och mjuk sula
- Fantastisk andningsförmåga

Nackdelar

- Begränsat stöd i mittenfoten
- Begränsade till kortare sträckor

Vårt Betyg

Värde

7.0

Bekvämlighet

7.0

Grepp

8.0

Slitstyrka

8.0

Stabilitet

6.0

Totalt

7.2

Dämpning & Flexibilitet

Flexibilitet:

Hög

Dämpning - Typ:

Responsiv

Dämpning - Nivå:

Lite

Nike Free Run 5.0, som har genomgått en betydande uppdatering 2022, är fortsatt en av marknadens ledande minimalistiska sportskor. Denna recension täcker allt du behöver veta om denna sko, från hur den känns på foten, till dess användbarhet i olika scenarier och dess övergripande prestanda och komfort. Även om denna sko ursprungligen skapades för löpning, har den utvecklats till en multifunktionell sko, perfekt för lätta atletiska aktiviteter samt vardagligt bruk.

Design och Material

Först och främst är skorna otroligt lätta och flexibla, till den grad att de kan rullas till en boll. Det här paret, som är i färgen Phantom Gray med svarta och vita detaljer, är inte bara stilrent, utan även tillverkat i linje med Nikes ””Move To Zero””-kampanj, vilket innebär att minst 20% av materialet är återvunnet.

Ovandel

Ovandelen på skon är tillverkad av en stark men tunn mesh som ger utmärkt andningsförmåga. Denna mesh är formbar och anpassar sig efter fotens form som en strumpa, och den ger ett mycket behagligt och naturligt steg. Nike’s välkända Flywire-teknologi, som kopplar snörningssystemet till mellansulan, ger ytterligare stöd och anpassningsförmåga.

Sula

Sulan är väldigt minimalistisk vilket bidrar till skons otroliga flexibilitet. Materialet är Phylon-skum med endast minimalt gummi, och den inre sulan är en tunn EVA-innersula. Medan detta ger en känsla av att vara barfota, innebär det också att skon erbjuder begränsat bågstöd och kanske inte är det bästa valet för långa sträckor.

Prestanda

Skon fungerar utmärkt för korta, lätta löpningar och för användning på gymmet, men den kanske inte ger tillräckligt stöd för längre distanser eller tyngre träningspass. Många använder också skorna som vardagssneakers, vilket fungerar bra så länge du inte planerar att gå eller stå under långa perioder.

Slutsats

För att summera, Nike Free Run 5.0 har förblivit trogen sitt ursprungliga koncept som en minimalistisk sko som stärker fotens muskler och ger en naturlig känsla. Trots en del begränsningar, som det begränsade bågstödet, är det en fantastisk sko för lätta aktiviteter och för dagligt bruk. Deras hållbarhetsfokus genom ””Move To Zero””-kampanjen är ett välkommet tillskott och ytterligare bevis på Nikes engagemang för innovation och förbättring.